„Slika vredi hiljadu onlajn prodaje“ je novi obrt stare izreke. A ako prikazujete svoje dizajne cveća na mreži, visokokvalitetne slike su važan alat za prodaju vaše veb stranice. Upečatljive fotografije dizajna cveća mogu napraviti ili prekinuti prodaju. Evo nekoliko saveta kako da dobijete profesionalnu fotografiju za svoju cvećaru.


Zašto su sjajne fotografije toliko važne za vašu veb lokaciju cvećara

Ako ste sami fotografisali svoje cvetne dizajne i smatrali da su „dovoljno dobri“, onda definitivno ostavljate novac na stolu. Ništa ne govori amaterski kao mutna, slabo osvetljena fotografija. Želite da vaši kupci budu uzbuđeni što će naručiti vaše originalne dizajne cveća i verovati da vodite profesionalnu prodavnicu. Ako su vaše slike inferiorne, možda su i vaše cveće i prodavnica.

Zato vam angažovanje profesionalnog fotografa da pruži jasne, čiste, primamljive dizajnerske slike daje auru profesionalizma koja vam je potrebna da biste se izdvojili iz gomile. Stavite se u kožu svojih potencijalnih kupaca. Jedan sajt ima sjajan, dopadljiv dizajn cveća, a drugi izgleda kao da je snimljen mobilnim telefonom. Kojoj cvećari ćete poveriti svoju porudžbinu?
Tri tačke koje treba zapamtiti kada angažujete fotografa za dizajn cveća

1. Idi lokalno – počevši od venčanih fotografa! Možda ćete moći da trgujete besplatnom/jeftinom fotografijom sa obližnjim fotografima venčanja u zamenu za preporuke za mlade. Takođe, vaš fotograf mora da bude u vašoj oblasti da bi snimio sveže dizajne, posebno zato što ćete možda želeti više sesija u budućnosti.

Takođe pogledajte različite veb stranice za informacije o fotografima, uključujući Craigslist, Udruženje profesionalnih fotografa, Photographers.com, Elance ili Outsource. U idealnom slučaju želite fotografa koji ima iskustvo u snimanju dizajna proizvoda. Samo zato što fotograf koga poznajete snima prelepe fotografije sa venčanja, to ne znači da su dobri u hvatanju najboljih snimaka vaših cvetnih dizajna za vašu veb lokaciju.

2. Uvek tražite da vidite portfolio. Profesionalni fotograf će uvek imati portfolio svojih nedavnih fotografija. Obavezno odvojite trenutak da pažljivo pregledate svaki od njih. Gledajte na portfelje kao na način da steknete utisak o tome kako su snimili proizvode i da li je to izgled kojem težite svojim dizajnom. Uverite se da fotograf razume vaše potrebe i želje. Trebalo bi da postavljaju mnoga pitanja i da razumeju šta tačno tražite, koliko snimaka vam je potrebno i gde ćete te snimke koristiti, da li samo na veb stranici ili u štampi.

3. Raspravite unapred o budžetu. Objasnite tačno šta tražite, koliko snimaka želite, koji je vaš brend i publika, kao i šta biste želeli da prenesete u svakom kadru. Ako ste oboje na istoj strani pre snimanja, neće biti iznenađenja za fotografa u pogledu onoga što se očekuje, a za vas neće biti iznenađenja u pogledu povećanja cene zbog promena.