Imate kreativnu strast i ljubav prema cveću, sanjate da posedujete i vodite cvećaru.

Vaš san može biti stvarnost! Koji drugi izbori u karijeri mogu biti korisni od toga da budete vlasnik cvećare i otvorite cvećaru? Koliko puta smo čuli ljude kako kažu: „Voleo bih da imam cvećaru.

Ima mnogo nostalgije kada je u pitanju biti vlasnik cvećare. Korišćenje svoje kreativnosti da svakodnevno prodajete večne emocije sa cvećem i okruženi lepotom prirode je neprocenjivo. Da li ste razmišljali o tome da iskočite u cvetnu industriju kao vlasnik preduzeća? Samo napred!

Ako ste naišli na kvartovsku cvećaru koja je na prodaju, još bolje! Postoje važni ključni faktori na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine cvećare. Hajde da razmotrimo prednosti i 8 saveta koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine cvećare.

Prednosti kupovine cvećara

Manje početnih troškova
Easi Turn Around Time
Uspostavljena reputacija
Kontinuirani tok gotovine
Great SEO
Uputstvo sadašnjeg vlasnika
Obučeno osoblje

7. Šta je uključeno u nabavnu cenu?

Za vođenje cvećare potrebna je oprema, inventar i zalihe. Saznajte šta je zapravo uključeno u nabavnu cenu. Pregledajte stanje opreme da biste videli da li će trebati da se zameni pre nego kasnije.

Hladnjaci
Oprema
Inventar
Baza podataka kupaca
Dostavno vozilo
Trenutni POS i softver za veb sajtove

Napomena: Da li nabavna cena uključuje kućne račune (računi potraživanja) pogledajte ove i vidite šta je neizmireno.

6. Koji dug kupujete?

Uzmite u obzir sav stečeni dug prilikom kupovine postojeće radnje. Dobro je znati za šta ćete biti odgovorni kada preuzmete vlasništvo nad cvećarom.

Da li dobavljači duguju novac?
Da li su komunalne usluge ažurne?
Da li su državni i državni porezi ažurni?
Da li postoje založna prava na posao?

5. Cvećare sa žicom

Neke cvećare učestvuju sa žičnim uslugama. Ako je to slučaj sa cvećarom koju kupujete, utvrdite da li je hardver žične usluge isplaćen ili ne.

Hardver za žičane usluge uključuje računarske servere, štampače, štampače računa i fioke za gotovinu.
Da li je prodavnica koju planirate da kupite u ugovoru sa žicom?
Ako želite da nastavite da učestvujete sa navedenom bankovnom uslugom, pogledajte da li ćete nastaviti da plaćate na hardveru ili da li zajam treba da bude otplaćen pre nego što preuzmete.

Napomena: Sve postojeće cvećare na prodaju još uvek ne duguju sredstva na hardveru za žičane usluge, ako to ne čine, onda možete samo da nastavite sa dospelim mesečnim uplatama ako želite da nastavite bežičnu uslugu.

4. Naziv cvećare i naziv domena

Da li ćete imati puna prava na naziv cvećare i naziv domena? Takođe morate uzeti u obzir sve nazive domena koje postojeća Cvećara ima, imena domena su adresa za veb lokaciju cvećare.

Bez obzira da li želite da zadržite ime postojeće cvećare, uvek se preporučuje da zadržite naziv domena postojeće cvećare ako se više plasira na pretraživačima.
Obavezno pročitajte i pređite sve ograničene odgovornosti vezane za postojeći naziv Cvećara prilikom kupovine.
Uverite se da imate pristup nalozima e-pošte sa imenom cvećare, posebno onom koji je povezan sa Google Business nalogom za ime domena.

3. Obrada kreditne kartice

Postoji mnogo aspekata obrade kredita i dobro je znati i razumeti osnove. Da li ćete nastaviti sa istim trgovcem za obradu kreditnih kartica koji koristi postojeća cvećara?

Ako jeste, obavezno razgovarajte sa prodavcem kreditnih kartica da biste promenili informacije.
Takođe ćete morati da ažurirate svoj mrežni prolaz ako obrađujete kreditne kartice na mreži. Obavezno ažurirajte informacije o banci da biste blagovremeno primili depozite o prodaji.

Paiment Gatevai: Mrežni prolaz za plaćanje je neophodan za obradu onlajn prodaje ili prodaje. Gatevai može da skladišti i šifruje informacije o kreditnoj kartici klijenata.

Prodavac kreditnim karticama: Trgovac kreditnim karticama funkcioniše kao bankovni račun koji ovlašćuje vas, trgovca, da prihvatate kreditne kartice kao plaćanja. Ovi nalozi će raditi sa platnim prolazom.

Procesor plaćanja: Finansijska institucija koja radi iza kulisa. Povezuje se i sa trgovcem plaćanja i sa mrežnim prolazom prenoseći informacije napred i nazad.

Agregatori plaćanja: Omogućavaju vam da prihvatite kreditna plaćanja bez potrebe da otvarate nalog trgovca. Agregatori plaćanja imaju interni gejtvej, tako da nije potrebno podešavanje mrežnog prolaza bez dodatnih troškova za mrežni prolaz. Najpoznatiji agregatori plaćanja su Stripe, Skuare i PaiPal.

2.U nekim slučajevima, većina, ako ne i sve, osoblje će ostati kada novi vlasnik dobije cvećaru. Postoje slučajevi kada će vlasnik cvećare takođe ponuditi da ostane na određeno vreme kako bi pomogao u obuci vas, novog vlasnika. Da li svi sadašnji zaposleni ostaju? Da li će biti promena u rasporedu?

1. Budite praktični u cvetnoj industriji Podrazumeva se da je razumevanje načina na koji funkcioniše industrija cveća ključno za ostvarivanje karijere vlasnika cvetnog preduzeća. Većina vlasnika preduzeća uči kako idu, međutim, u industriji cveća, cvetni dizajn, priprema cveća su važni kao i svi drugi alati za upravljanje poslovanjem. Čak i ako imate cvećne dizajnere sa punim radnim vremenom, važno je da razumete cvetni dizajn. Idite na čas cvetnog dizajna. Ako je posedovanje cvećare vaš san, razmislite o tome da neko vreme radite u cvećari da biste razumeli posao.