Često je to siva zona za razgovor, s obzirom na osetljivu prirodu, ali to je nešto što želimo da podelimo sa vama, tako da kada dođe nesrećno vreme kada morate da oplakujete voljenu osobu, budete opremljeni znanjem šta da gledate kada organizujete cveće za sahranu, ili kako mi volimo da ih nazivamo poklonskim cvećem.

Za nas je Tribute Flovers jednako važno kao i svadbeno cveće. Mi nabavljamo najneverovatnije, vrhunsko, sveže cveće – vodeći računa o važnosti da se poslednja proslava nečijeg života ogleda u raspoređenom cveću. Svaki kreiran Tribute Flover aranžman je ručno odabran da upotpuni pojedinca. Kroz brifing sa porodicom, možemo da počnemo da radimo na tome šta bi najbolje simbolisalo osobu, kao i da identifikujemo sve rekvizite za kućno cveće. Našem poklonskom cveću pridajemo jednaku vrednost kao i bilo kojoj drugoj narudžbini ili klijentu.

Da li postoji neko cveće koje Dejan preporučuje da razmotri? „Ne baš, jer samo pokušavamo da ga tretiramo kao bilo koji drugi događaj jer pokušavamo da napravimo ono što bi osoba koja je preminula želela. Razmišljamo o cveću koje je pokojnik voleo i u kojim bojama, kao io tome šta je u sezoni. To nije ‘rezač kolačića’, sve je personalizovano da odražava pojedinca koji je prošao i slavi svoj divan život.’, kaže Dejan.

„Imali smo kovčege sa smokvinim grančicama jer je jedan čovek voleo smokve, imali smo cveće koje je voleo baštovan, do zaista sjajnog cvetnog aranžmana za kovčeg gospodina koji je voleo Dalije. Ništa nije zabranjeno i svemu stvorenom pristupa se dostojanstveno i sa osećajnošću.” objašnjava Dejan.

Često se cveće vraća u porodičnu kuću nakon službe ili se deli porodici. Dakle, zaista želite nešto dugotrajno jer ovo može biti jaka poslednja živa veza za porodicu. Miris odabranog cveća, iako emotivan, može biti zaista lepa uspomena i veza do nedelju dana nakon sahrane.

Tužna istina je da će većina cvećara koristiti cveće koje bi trebalo da bude bliže odlasku u kantu. Drugi ne vide vrednost korišćenja visokokvalitetnog, svežeg cveća, što je tužna pomisao kada razmislite o tome. Pogrebni saloni često uzimaju proviziju do 30% za cveće pripremljeno za sahranu. Zato bismo preporučili da se, gde je to moguće, obratite direktno nama. Biranje cveća je verovatno najlepši deo procesa i zaista želite da znate da 100% vašeg novca ide ka onome koga volite.

Vredi napomenuti da ako je usluga u uglednom pogrebnom zavodu, a porodica ne nosi pogrebno cveće kući, cveće se često baca u smeće. Zato vas molimo da razmislite o prethodnom dogovoru za to. Svima su značajni na sahrani i mogu pozitivno uticati na porodicu. Biće vredno toga da prethodno razgovarate sa svojim organizatorom sahrane kao posljednja stvar o kojoj morate razmišljati na dan sahrane.