Praznične rasprodaje su blizu. Za većinu cvećara, Dan zahvalnosti do božićne žurbe predstavlja ogroman podsticaj, posebno nakon sporijih letnjih meseci. Ali da li vaša cvećara čini sve što je u njenoj moći da maksimalno iskoristi užurbanu sezonu? Evo deset saveta koji će pomoći vašoj cvećari da se istakne među ostalima ove praznične sezone. Uz pravu kombinaciju marketinga i pripreme cvećara, možete pomoći da obezbedite srećnu prazničnu sezonu za svoju cvećaru.

Praznična prodaja

1. Uzbudljiv i svečan izlog je neverovatno važan tokom sezone praznika. Vaši kupci se već osećaju svečano i žele da znaju da ste željni slavlja kao i vi. Ovo vam takođe daje odličnu priliku da pokažete svoje dizajnerske sposobnosti i jedinstvene sezonske proizvode pre nego što klijenti uđu kroz vrata.

2. Organizujte dan otvorenih vrata. Pozovi Deda Mraza! Ranije smo razgovarali o marketingu zajednice. Ovo je još jedna odlična prilika da uspostavite svoje poslovanje kao središte sezonskih svečanosti. Organizujte kuću otvorenih vrata sa toplim pićima, pa čak i Deda Mraza. Podstaknite svoje klijente da donesu sopstvene kamere za prilike za fotografisanje sa decom. Podijelite kupone koji traju do decembra kako biste bili sigurni da će se vaši gosti uskoro vratiti.

3. Proslavite dan božićne zvezde uz popuste u gotovini i nošenju. Ove godine, Dan Božićne zvezde je 12. decembar. Iskoristite ovu priliku da progurate više onoga što je već jedan od vaših najvećih božićnih prodavaca.

4. Sada (a možda i uvek) popijte kafu za svoje mušterije. Iscrpljeni od božićne jelke i kupovine poklona i ohlađeni od početka zime, vaši kupci će apsolutno ceniti besplatnu kafu, čaj ili toplu čokoladu dok se opuštaju i uživaju u branju cveća. Sve je u tome da njihovo iskustvo bude prijatno za pamćenje, tako da se žurno vraćaju (nadajmo se sa prijateljima!).

5. Ne zaboravite na biljke, počnite da ozelenjavate rano i koristite antidesikant. Privlačenje svih ovih kupaca neće doneti ništa dobro ako proizvod nije dorastao. Antidezikant će pomoći da zelenilo traje duže. Ovo je spas bliži danu kada žurite da izbacite poslednje božićne zalihe i biljke bi inače mogle da počnu da opadaju.

6. Ostanite otvoreni duže. Božićna sezona je vreme za cvećare! Držite svoja vrata otvorena duže nego obično da biste uhvatili kupce kako se vraćaju kući iz druge kupovine ili na putu na praznične zabave.

7. Raznolikost je ključna. Nemojte se hraniti pogrešnom predstavom da je božićna zvezda božićna zvezda. Nosite veće primerke božićne zvezde koji će se izdvojiti. Takođe bi trebalo da koristite korpe od kikirikija i druge korpe da biste manjim biljkama dali dodatni ukus

8. Napravite sve svoje lukove unapred. Mašne ne venu i ne pokvare se, pa se uštedite muke da ih sastavite tokom žurbe i pobrinite se za njih unapred.

9. Oglašavajte usluge uređenja doma i preduzeća. Ovo možda nije izvodljivo za svaku radnju, ali ako imate vremena i resursa, ponudite da pomognete preduzećima i vlasnicima kuća da ulepšaju svoje prostore za praznike. Ako ne možete da pobegnete iz prodavnice, uvek možete da ponudite konsultacije za dekoraciju u svojoj cvećari.

10. Obavezno zahvalite svojim vernim kupcima. Bilo da se radi o popustu, kuponu, božićnoj čestitki ili samo prijateljskoj e-poruci, obavezno pošaljite nešto svojim redovnim klijentima i bolnicama, crkvama i pogrebnim ustanovama koje vam pružaju redovne poslove.