Temperatura cvetnog hladnjaka treba da bude oko 34-36 stepeni Farenhajta. Uverite se da vaš cvetni hladnjak ne dostiže više od 41 stepen Farenhajta. Ne zaboravite da redovno čistite svoj hladnjak za cveće, uklanjajte te dosadne bakterije

Savet – cveće se ne smrzava na 32 stepena, već se smrzava na oko 29 stepeni, tako da ne rizikujete da ga zamrznete ako držite hladnjak niže.

Alati za pripremu/obradu cveća

Da biste pripremili svoje cveće, uverite se da imate dobre cvetne alate. Kupujte kvalitet! Investirajte u svoje cvetne alate, ovo je veoma važno jer želite čiste rezove na svojim cvetnim stabljikama. Neki veoma važni cvetni alati za otvaranje cvećare su:

Cvetni nož ili škare za cveće
Rose Stripper
Buckets
Floral Food

Neki drugi vredni alati za cveće su mašina za stabljike i rezač cvetnih stabljika. Mašina za stabljike će vam omogućiti da eliminišete potrebu za žicom i trakom automatskim postavljanjem čeličnog kraka na cvet povlačenjem poluge. Rezač za stabljike cveća sa pultom će brzo i lako seći vaše stabljike cveća.

Obrada ruža

Veleprodajne ruže dolaze čvrsto umotane koje moram ukloniti. Ne pokušavajte da izvučete ruže, najbolji savet je da odmotate omot. Obično 25 stabljika ruže dolazi u snopu i dolaze u ovim dužinama od 40 cm, 50 cm, 60 cm i 70 cm. Što je ruža duža, veličina cveta je obično veća.

Da biste obradili ruže, sledite ove jednostavne korake:

Koristite sredstvo za skidanje ruža i nežno povucite, ovo će ukloniti trnje i lišće. Obavezno uklonite lišće koje će biti potopljeno u vodu.
Bodlje ruže se mogu ukloniti guranjem na trn ili mašinom za šišanje cveća ili cvetnim nožem, samo pazite da ne uklonite ceo trn jer će to pustiti vazduh u stabljiku
Obavezno pređite preko svih malih trna i samo ih uklonite nožem za cveće
Uklonite latice za zaštitu/pakovanje (spoljne latice koje su pocepane ili oštećene sa sitnim mrljama) Ove latice čuvaju unutrašnjost latica ruže.
Svakoj stabljici je potreban svež rez, držite stabljiku i odrežite najmanje 1/2 inča pod uglom od 45 stepeni, umočite u rastvor za hidrataciju i dodajte u kantu za cveće napunjenu vodom i konzervansom.

Savet – Ako pravite buket neveste, uklonite sve lišće i latice za zaštitu/pakovanje.

Proces Cveće

Da biste obradili drugo cveće, isecite stabljike pod uglom od 45 stepeni i ne pomerajte nijedan deo ruke, samo nož, ovo će povećati površinu kako bi mogli da piju više vode. Ne zaboravite da uklonite sve zelenilo ispod vodene linije.

Kada obrađujete hortenzije, zapamtite da postoji žilava stabljika, sve zelenilo ispod vodene linije mora biti uklonjeno. Isecite stabljiku hortenzije nožem tako što ćete nož staviti na stabljiku cveta i povući pod uglom od 45 stepeni.

vrh – isecite u stabljiku hortenzije tako što ćete iseći rezove u hortenziju (tamo gde sečete ugao) i koristite toplu vodu. Kada budete spremni za sređivanje, ponovo isecite stabljike i uronite 1/2 inča u snagu stipse.

Obrada tulipana

Odlična stvar je što su lale sada dostupne tokom cele godine. Postoje neke razlike između holandskog tulipana koje postavljaju standarde. Tulipani dolaze u 10 stabljika u grozdu.

Za obradu tulipana:

Potražite lepe čvrste stabljike i sjajnu boju.
Odrežite 1/2 stabljike pod uglom od 45 stepeni
Uklonite dodatne listove sa osnove stabljike.
Umočite ih u brzi dip i dodajte u cvjetni punjač sa vodom.