Resursi za grafički dizajn za cvećare

U ovom dobu tehnologije, cvećari moraju da pojačaju svoju igru dizajna kako bi se izdvojili od konkurencije. Ispod su neki dizajnerski resursi za cvećare koji će vam pomoći da brendirate svoje poslovanje.

Kao cvećar, imate dobru predstavu o tome šta čini prelep cvetni aranžman i kako da komunicirate sa vrstama cveća i njihovim postavljanjem.

Sledeći korak je postizanje svesti o vašem cvetnom brendu. Morate izgledati drugačije, upečatljivo i privlačno da biste privukli ove kupce baš kao i vaši cvetni aranžmani. Pitanje je sada, kako?

Postoji mnogo opcija za grafički dizajn, a na sreću, njegova sjajna stvar kod njih je to što to možete da uradite na mnogo različitih načina, od uradi sam (uradi sam) do angažovanja profesionalaca da dizajniraju izgled vaše prodavnice. Evo vodiča – skup dizajnerskih resursa za cvećare.

Opcije dizajna „uradi sam“ za cvećare

Trebalo bi da razumete da sami dizajn znači više od samog razmišljanja o dizajnu. Takođe morate da znate tehničke veštine potrebne za korišćenje alata i softvera potrebnih za izradu dizajna. Na sreću, ovi alati postaju lakši za učenje i upotrebu.

Alati za grafički dizajn cvećara

Softver za dizajn i uređivanje fotografija Adobe Photoshop je moćan, ali korisnički interfejs programa može biti neodoljiv za početnike ili neiskusne korisnike. Srećom, internet je pun lakog softvera za grafički dizajn:

Canva
Piktochart
Snappa

Prednost ovih sajtova je što pružaju šablone od kojih možete početi da gradite. Postoji ogroman niz izbora dostupnih iz njihovog kataloga, od kojih je svaki dizajniran za posebne svrhe i sa tekstom i/ili slikama koji se mogu menjati. Ove veb stranice takođe pružaju dodatna grafička sredstva koja su vam na raspolaganju. Sa temom kao što je cveće, sigurno imate šablon ili dva spremna za uređivanje!

Loša strana ovih je što imate ograničenu kontrolu nad imovinom; većina ovih veb lokacija nema punu širinu i robusne alate koje ima nešto poput Photoshopa. Sa loše urađenim dizajnom, ovo može biti katastrofa. Međutim, većinu posla koji želite da uradite možete da obavite na ovim sajtovima. Takođe, besplatni članovi i gosti će možda morati da pripišu dizajn veb lokaciji, sa nekim vodenim žigom koji ne želite da imate. Ove veb stranice su odlične za jednostavan rad koji se može obaviti pomoću šablona, i to zaista dobro rade.

Ove veb stranice obično nude ove usluge u članstvu, verovatno u dva nivoa, besplatnom i premium. Nepotrebno je reći da besplatni članovi dobijaju ograničen pristup šablonima i sredstvima, dok premium članovi mogu pristupiti celoj svojoj biblioteci i čak tražiti stručnu pomoć na veb lokaciji.

Šabloni grafičkog dizajna za cvećare

Ako ste sigurni u svoje veštine uređivanja, verovatno ne biste bili ovde. Međutim, ako ste voljni da proširite svoj skup veština, možete se zamahnuti u učenju Photoshop-a ili Illustrator-a (sličan program, koji se koristi za otvaranje većine sredstava sa sajtova za dizajn). Možete zaista da obavite pristojan posao nakon nekoliko IouTube tutorijala.

Naravno, početak od nule je monumentalan zadatak. Možete pogledati nekoliko sajtova za grafički dizajn kao što su Freepik i Creative Market i videti neke šablone koje možete da izmenite. Grafička sredstva poput ikona su takođe lako dostupna na ovim sajtovima. Možete preuzeti ove datoteke i modifikovati ih u programu, pretvarajući ih u dizajn koji želite.

Ovo može biti najopterećenija dostupna opcija, zbog prirode ovih programa koji su namenjeni profesionalcima. Osim toga, baš kao i veb lokacije proizvođača, biće vam potrebno premium članstvo da biste pristupili svim njihovim sredstvima. Ova opcija svakako nije za brze poslove, ali ako zaista želite da to uradite sami, onda možete da je napravite sami.
grafički dizajneri za cvećare

Angažovanje profesionalaca za dizajn za vaše potrebe cvetnog dizajna

Iskreno govoreći, nemamo luksuz vremena da sami uradimo dizajn. Osim toga, dizajn može lako poći užasno pogrešno u rukama neiskusnih korisnika. Angažovanje profesionalaca za usluge grafičkog dizajna može biti veliki broj na vašem finansijskom računu, ali zarad izloženosti i pridobijanja kupaca, ovo može biti dostojna razmena.

Ugovaranje grafičkog dizajnera za vašu cvećaru

Najlakši način da unajmite profesionalce je da odete na veb lokaciju slobodnih profesija i skrolujete sa dugačke liste slobodnjaka koji su spremni da daju vaše ponude u trenu.

Razmislite o korišćenju slobodne platforme kao što je:

Upvork
Fiverr
Behance
Dribbble

Behance i Dribbble takođe imaju dizajnerske portfelje, iako im je teže navigirati. Pozitivna stvar kod angažovanja slobodnih grafičkih dizajnera je to što cena može biti relativno jeftina, a možete reći da oni nemaju nikakva prava na obavljeni posao.

Međutim, revizije sa slobodnjacima se obično takođe plaćaju, osim ako je prethodno navedeno drugačije. Morate razgovarati sa svojim freelancerom pre nego što završite posao.

Prva stvar koju treba tražiti kod freelancera je njihov portfolio. Slobodnjaci ih obično objavljuju na svom profilu, a takođe možete tražiti uzorke tokom faze intervjua. Ovo vam pomaže da identifikujete pravog slobodnog grafičkog dizajnera čiji stil preferirate, iako bi većina profesionalnih dizajnera trebalo da bude u stanju da uradi ono što želite.

Pošto slobodnjaci rade na ugovorima, njihovo zapošljavanje je odlično za dizajniranje brzih stvari poput postera za predstojeću promociju. Vremena obrta su takođe dobra jer je konkurencija na tržištu prilično tesna.

Angažovanje agencije za grafički dizajn ili tima za vašu cvećaru

Ovo je profesionalno koliko profesionalni dizajn može da dobije. Ovi timovi nude paketne ponude u grafičkom dizajnu, kao što je dobijanje logotipa, šablona postera i vizitkarti za jednu uplatu. Ovi poslovi su takođe obično veoma fleksibilni, kao što je mogućnost da naručite samo logotip ili memorandume i vizit karte. Oni takođe dozvoljavaju revizije dizajna, u slučaju da vam se prvi dizajni nisu svideli.

Od svih predstavljenih opcija, ova je ona od koje možete dobiti najprofesionalniji dizajn. Sa dizajnerskim timovima, jedna osoba može da radi dizajn, ali se zatim preda drugoj radi provere kvaliteta kako bi se održao standard koji je interno postavio tim.

Dobro uspostavljeni timovi takođe imaju odličnu korisničku podršku, kako bi stvorili pozitivnu reputaciju oko sebe. Ako imate dizajnerski tim koji pravi vaše kreativne radove, takođe možete da uradite bilo koji dizajn, uz malo ili nimalo truda sa vaše strane. Naravno, ova pogodnost može imati visoku cenu.

Dizajnerski timovi obično imaju namensku veb lokaciju i lako možete da skrolujete njihov portfolio da vidite da li se odlično uklapaju u vaš posao. Oni su odlični za obavljanje posla oko vašeg brenda i mogu da proizvedu materijale za dizajn poput šablona koje možete koristiti za budućnost. Osim toga, imate sva prava na dizajn, tako da ne morate da brinete o autorskim pravima.

Kako raditi sa dizajnerom? Zahtevi za dizajn cvećara

Šta vam je potrebno da budete dizajnirani? Za polje koje je raznoliko i subjektivno lepo kao što je dizajn, morate jasno da razgraničite svoje zahteve i izrazite šta želite da vidite u svom dizajnu.

Ako imate na umu određeni dizajn, jasno prenesite ovo sa svojim grafičkim dizajnerom:

Zapišite sažetak dizajna koji objašnjava vaš posao i kakav izgled i osećaj težite
Pronađite inspiraciju u dizajnerskim radovima na drugim mestima.
Takođe možete napraviti grubu skicu i predstaviti im je.

Ovde je ideja da ste im eksplicitno rekli šta očekujete od njih; ovo pomaže da se izgradi jasno razumevanje vaših krajnjih ciljeva.

Rezime resursa za cvetni dizajn

Nadamo se da je naš vodič sa uputstvima o resursima za dizajn cveća bio koristan – sada postoji mnogo alata da ga sami dizajnirate ili unajmite profesionalca. Ali više nego ikad, brendiranje i dizajn cvetne industrije su u srcu uspeha preduzeća!