Ponekad pronalaženje najboljeg mesta za odlaganje stvari u vašem domu može biti teško i svima nam je potrebno malo inspiracije s vremena na vreme.

Biljke su prelep način da ukrasite svoj dom i zaista mogu oživeti sobu.

Kod biljaka ponekad moramo uzeti u obzir ne samo šta izgleda dobro već i šta je biljci potrebno, ovo se razlikuje od biljke do biljke tako da možete pronaći savršenu koja odgovara vama i vašem domu, ali u smislu postavljanja biljaka iz estetskih razloga nema ispravne ili pogrešne načine da se to uradi. Sve što treba da uradite je da pronađete ono što odgovara vašem ukusu.

Prednja vrata

Dakle, hajde da počnemo sa dodavanjem malo života napolju, na vašim ulaznim vratima! Postavljanje malih stabala sa obe strane vaših vrata je odličan način da prednji deo vaše kuće izgleda posebno uz malo truda. Masline su savršene za ovo – najbolje ih je čuvati zaštićene od jakih vetrova, tako da je sklonište od vaše kuće savršeno.

Postavite drvo sa obe strane svojih vrata za prelep simetričan izgled. Osim toga, možete dodati neka bajkovita svetla za Božić za neku prazničnu blistavost dobrodošlice.

Kancelarijske biljke

Stavljanje male biljke na svoj sto može dodati sjajnu boju bez da postane neodoljiv ili ne zatrpa radnom prostoru. Sukulenti poput zmijskih biljaka i aloe vere su odlični dodaci za malo održavanja, dodajući minimalistički, moderan osećaj. U zavisnosti od suvoće okoline, možda će im trebati zalivanje samo jednom ili dva puta mesečno, što znači da ih možete malo zanemariti dok ste zauzeti poslom.

Kamin

Postavljanje biljaka na kamin može učiniti prostoriju prijatnijom i prijatnijom. Ovde takođe postoji mnogo opcija – izaberite biljku koja se slaže sa ostatkom dekora ili alternativno pronađite neku sa kontrastnim bojama da biste naglasili temu u celoj prostoriji.

Uvek je važno uzeti u obzir osvetljenje i temperaturu kada birate svoju biljku; odabir one sa potrebama koje odgovaraju vašem okruženju može vam uštedeti stres da pokušavate da spasete biljku koja umire.

Vall Decor

Ponekad biste možda želeli nešto malo drugačije da popunite prazan prostor na zidu, a ne sliku ili fotografiju, evo malo inspo o tome kako to učiniti ugradnjom biljaka! Magnetne saksije su odličan način da to postignete, dajući vam više slobode u pogledu toga gde postavljate biljku.

Male biljke su generalno najbolji izbor, osim ako ne tražite nešto ekstravagantno, a prilično je lako napraviti zidnu visilicu za svoju biljku. Zaista lep način da to uradite bio bi da stavite biljku ruže u vešalicu.

Prozorska daska

Prozorska daska je očigledan izbor, nudeći obilje svetlosti za biljke koje vole sunce. Ali obavezno proverite koliko svetlosti dobija vaš prozor – prozori okrenuti prema jugu dobijaju mnogo sunca, tako da mogu biti odlični za sušne biljke kao što je juka. Međutim, direktna sunčeva svetlost može biti previše oštra za druge biljke i najbolje ih je postaviti pozadi ili pored prozora sa više indirektnog svetla kako bi se izbeglo sprženo lišće.

Na primer, orhideja Phalaenopsis je savršena za prozor okrenut prema istoku, jer ne vole da budu stalno na jakom svetlu. Uparite svoju orhideju sa nekoliko malih ukrasa i okvirom za slike da biste stvorili čudnu žarišnu tačku u malom prostoru.

Biljke za spavaće sobe

Postoji toliko mnogo opcija kada je u pitanju postavljanje biljaka u spavaću sobu, na pod, zid, prozore, bočne stolove, a što se tiče vrste biljke, ima ih toliko! Kako izabrati?! Ne brinite – mi smo tu da pomognemo.

Biljke za prečišćavanje vazduha mogu biti fantastičan izbor za vašu spavaću sobu, održavajući vazduh svežim i regulišući vlažnost dok spavate. Neke od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha su areka palme, dracaena marginatas, ficus benjaminas i mirni ljiljani.

Biljke za kupatilo

Kupatilo je često negde zaboravljeno u smislu postavljanja biljaka, ali je tako odličan način da se oživi mesto.

Još bolje, neke biljke će biti najsrećnije u kupatilu, posebno one koje uspevaju u toplim i vlažnim sredinama. Na primer, paprati mogu biti izbirljive u pogledu vlage, pa će voleti dodatnu vlagu. Druge tropske biljke kao što su kalateje i monstere su takođe odličan izbor.

Međutim, ako vaše kupatilo nema prozore, preporučujemo da ne stavljate biljke tamo, jer će se boriti bez prirodne sunčeve svetlosti. Ako je to slučaj, i dalje možete svojim tropskim biljkama brzo povećati vlažnost – odnesite ih u kupatilo dok se tuširate kako bi mogle da uživaju u dodatnoj vlažnosti.

Nadamo se da vam je ovo dalo inspiraciju! Imamo prelepu novu paletu biljaka u širokom spektru oblika, veličina i boja tako da ćete biti sigurni da ćete pronaći savršenu za sebe.