Najbolji saveti za izbor cveća za godišnjicu

Godišnjica vašeg venčanja se brzo približava i želite da iznenadite svoju posebnu osobu buketom promišljeno odabranog cveća. Sastavili smo naše najbolje savete o izboru cveća za godišnjicu kako bismo vam pomogli da ostavite najbolji utisak.


PREKRASNA GODINA

Kao što svaka godina za godišnjicu ima tradicionalni poklon kao što je papir ili srebro, postoji i cvet za svaku prekretnicu godišnjice.

Na primer, cvet za godišnjicu prve godine braka je karanfil. Kao simbol mlade, strastvene ljubavi, savršen je izbor za hvatanje optimizma prve godišnjice.

Najbolji saveti za izbor cveća za godišnjicu

Impresionirajte svoju drugu polovinu uključivanjem cveta za godišnjicu u njihov buket. Pogledajte našu listu cveća za godišnjicu venčanja po godinama za inspiraciju.

ONO ŠTO JE U IMENU?

Ako se zove Poppi, Rose ili Lili, zašto ne poslati buket ispunjen njenom imenjakinjom?

Najbolji saveti za izbor cveća za godišnjicu

To je divan način da unesete lični dodir u buket za godišnjicu. Ako nije dovoljno srećna da dobije ime po cvetu, možda postoji jedan koji je nazvan po njoj!

Za zaista lični buket za godišnjicu pitajte svog cvećara da li vam može pomoći da nabavite specijalitete ruže kao što su „Charlotte“, „Georgia“ ili „Grace“ Davida Austina.

Najbolji saveti za izbor cveća za godišnjicu

SEĆANJA NA VENČANJE

Ako niste sigurni u njeno omiljeno cveće, uzmite u obzir njen svadbeni buket.

Pregledajte svoj venčani album da biste se podsetili na cveće i boje koje je odabrala i zamolite svog cvećara da napravi buket inspirisan njenim velikim dnevnim cvetanjem.

Ne samo da će joj se sigurno dopasti izbor, već ćete dobiti i dodatne poene za kolačiće.

Najbolji saveti za izbor cveća za godišnjicu

RECI TO CVEĆEM

Da li ste ikada čuli izraz „recite to cvećem“? To je zato što se vekovima cveće koristilo za prenošenje različitih emocija.

U stvari, svaka vrsta cveća ima svoje simbolično značenje koje je sjajno kada želite da pošaljete iskrenu poruku onome koga volite.

Za jubilarni buket posebno su prikladni božuri koji predstavljaju „srećan brak“, ruže koje se smatraju univerzalnim simbolom večne ljubavi i lale koje predstavljaju „savršenu ljubav“.

OMILJENA BOJA

Ako znate njihovu omiljenu boju, izaberite buket ispunjen cvetovima u njihovoj omiljenoj nijansi.

To je očigledna polazna tačka, ali ništa manje promišljena i vaš cvećar može da vas posavetuje o tome koje stabljike cveća da uključite za najveći uticaj.

Na primer, za prelepo živopisan buket možda ćete želeti da izaberete gerbere, suncokrete ili ruže jarkih boja. Ako je njihov stil prigušeniji, odlučite se za božure, dalije i hortenzije u prilično pastelnim nijansama.