najveća trenda letnjeg venčanog cveća

Svetle boje, bujno zelenilo i sušene inkluzije su sve ove godine. Planovi za letnje venčanje su ponovo pokrenuti, a vrhunac sezone rasta cveća nudi širok izbor opcija za ulepšavanje vašeg dugo očekivanog događaja. Cvetni trendovi ove sezone obuhvataju širok spektar, od svetlih i šarenih modernih buketa srednjeg veka do prigušenih sušenih cvetnih inkluzija. Dakle, koji stil je najbolji za vaše letnje venčanje?

Linn Mel, osnivač Good Old Dais Eco-Florist u Nju Vindzoru u Njujorku, kreira svadbene cvetne aranžmane od 1977. Ona kaže da je veliki trend koji vidi ovog leta parovi koji žele da pokažu svoju individualnost. „Današnje neveste zaziru od glavnih ideja ili predmeta. Umesto toga, oni traže jedinstvene, sveže artikle kvaliteta, predmete sa interesovanjem i neobične vintage predmete, čak i ako koštaju više“, kaže Mehl. „Njihov krajnji cilj je da budu jedinstveni i da se njihovo venčanje izdvoji.

najveća trenda letnjeg venčanog cveća

Evo četiri najbolja Mehlova saveta za uključivanje najtoplijih trendova 2022. u vaše letnje venčano cveće i njihovo stvaranje svojim.
Veliki botanički displeji slobodnog oblika
Fotografija letnjeg venčanog cveća sa velikim botaničkim lukom

Popularan trend ove godine je kreiranje cvetnog dekora slobodnog oblika i buketa napravljenih od bujnog zelenila i biljaka. „Umesto tradicionalnih „80% cveća i 20% akcenta“, sada je popularno imati obrnuto – aranžmane koji su 80% zelenila i organskih komponenti naglašenih sa nekoliko cveća“, primećuje Mel. Ovaj “prerasli” stil je veoma popularan i za bukete i za druge ukrase.

najveća trenda letnjeg venčanog cveća

Najbolji način da postignete ovaj izgled? „Počnite sa obiljem zelenila, zatim dodajte mahovinu i grančice i, na kraju, naglasite divljim cvećem, cvetovima i suvim cvećem“, navodi Mehl. Kada dobijete svoju „zelenu“ podlogu, nanesite nekoliko šarenih cvetova za kontrast da biste privukli pogled.

najveća trenda letnjeg venčanog cveća

Bonus savet: „Eukaliptus je uvek omiljen, ne samo zbog svog mirisa, već i zbog boje, zastora i pokreta koji daje. Paprati su takođe izuzetno popularne i mogu se izlagati u saksijama koje možete poneti kući nakon događaja i ponovo posaditi. Oba obezbeđuju odličnu teksturu pozadine dana.
Midcenturi modern
Fotografija letnjeg venčanog cveća sa modernim aranžmanom iz sredine veka

najveća trenda letnjeg venčanog cveća

Posle dve godine boravka unutra, nije ni čudo što su svetle boje povezane sa razigranošću ponovo u modi. „Od buketa do centralnih delova, vratio se moderan dekor srednjeg veka“, primećuje Mehl. „To znači strukturirane i donekle minimalističke bukete koristeći retro, ​​stilizovane dizajne, kontejnere i svetle pop-art boje (mislite na ranog Endija Vorhola).“ Tamo gde je tradicionalna mudrost ranije savetovala planere venčanja da počnu sa neutralnom paletom i dodaju „iskače boje“ za dramatičan efekat, suprotno može pomoći parovima da postignu energičan i aktuelni izgled.

Kada je u pitanju izbor cveća u ovom žanru, „leto je najbolja sezona za pronalaženje svetlog, lokalnog cveća“, primećuje Mel. Odabir jedne sjajne monohromatske nijanse čini se sofisticiranim i prefinjenim, ili se možete odlučiti za hrabru izjavu sa više svetlih boja. „Bujna struktura latica božura (dostupne od kasnog proleća do sredine leta) čini ih sanjivim i romantičnim. Dalije su još jedan popularan letnji cvet koji može ponuditi bogatu boju i teksturu svakom buketu.

Kontejneri koje koristite za prikaz vaših aranžmana su još jedno odlično mesto za dodavanje boja. „Pretražite vintage kontejnere. Ovi rekviziti mogu dodati zabavan retro izgled.”

Bonus savet: „Za ekstra svetlu boju, razmislite o uključivanju voća koje se lako može pojesti sledećeg dana ili donirati kasnije“, predlaže Mehl.
Suvo cveće
Fotografija letnjeg venčanog cveća sa buketom suvog cveća

„Sušeno cveće je ponovo u stilu sa osvetom“, primećuje Mel. Za razliku od živopisnog modernog trenda srednjeg veka, „nežno sušeno i očuvano cveće se traži zbog prigušenih tonova. Parovi ih koriste u svemu, od buketa do korsaža sami, ili ih mešaju u sveže cvetne dizajne.” Neki popularni izbori uključuju sušenu lavandu, loptice i mame.

Najbolji deo u vezi sa predstavljanjem suvog cveća na letnjem venčanju je to što ne morate da brinete da će uvenuti. „Osušene latice su savršene za rasipanje niz prolaz ili po stolu“, dodaje Mehl. Samo se pobrinite da tražite samo prirodno sušeno i obojeno cveće, a ne izbeljeno ili obojeno, jer ono sadrži hemikalije koje su štetne po životnu sredinu.

Bonus savet: Ne zaboravite na suvu travu. „Zečiji repovi i perjanice pampasa iz 60-ih ponovo su na svačijoj listi“, primećuje Mehl. Ovi paperjasti komadi mogu dodati rustikalni šarm svakom okruženju.
Sentimentalno cveće
Fotografija letnjeg venčanog cveća sa sentimentalnim cvećem

Proteklih nekoliko godina donijeli su povećan fokus na porodicu, a mnogi parovi svoju proslavu vide kao priliku da odaju počast onima koji su došli prije njih. „Mnogi parovi planiraju sentimentalna venčanja sa nekim ili svim cvećem na neki način (npr. Jezik cveća, rekreiranje bakinog buketa, korišćenje cveća iz države/države para u središnjem delu, itd.),“ kaže Mehl. „Zamislite teksašku devojku koja nosi buket žutih ruža ili kalifornijsku nevestu koja replicira buket kala svoje bake iz 1930-ih. Najbolji deo je što osećaj ne mora da diktira stil. „Smisleno i sentimentalno cveće može se spojiti sa bilo kojom temom u dizajnu slobodnog oblika“, primećuje Mehl.

Bonus savet: Pokušaj usklađivanja osećanja sa sezonom može biti težak. Mehlovo rešenje? „Ako cveće koje želite nije u sezoni, predlažem da sušene ili papirne verzije tog cveća zamenite drugim sezonski odgovarajućim cvetovima.