Ideje za ukrašavanje vencem za praznike i Božić

Ove praznične sezone, punimo vaše čarape sa „uradi sam“ kako bismo podstaknuli vašu kreativnost dok pripremate svoj dom za odmor. Osim što je potpuno prekrasan, svaki venac koji prodajemo je ručno rađen i nabavlja se sa ekoloških farmi. Pogledajte našu kolekciju prazničnih venaca, a zatim naučite kako da ih uključite u svoj sezonski dekor, bez obzira na stil.

Ovde u MojaCvecara, mi radimo svoj deo izrade „uradi sam“ jer, pa… to je samo stara zabava! Danas ćemo vam dati kratak opis jedne od naših omiljenih kućnih kreacija vezanih za cveće: venaca od suvog cveća. Najbolja stvar u pravljenju „uradi sam“ prazničnih venaca? Super je jednostavno, brzo i zahteva vrlo malo materijala.

Dakle, ako se Božić, Dan zahvalnosti ili neki drugi praznik brzo približava, zašto ne biste pokrenuli svoju zanatsku igru i uneli neke zemljane vibracije svom domu tako što ćete napraviti venac od suvog cveća? Obećavamo vam da će to biti sjajno! I biće vam potrebno samo oko 15 minuta da se završi ako sledite naš super direktan vodič!

Uz to, evo kako da napravite venac od suvog cveća koji će oduševiti vaše goste i dodati čitavu gomilu šarma vašem životnom prostoru!

Pregled sadržaja
Materijali koji će vam trebati

Suvo cveće: Pokušajte da kupite sušeno cveće u bojama koje, jedna, odaju ton i osećaj za kojim želite, a dve, savršeno dopunjuju svaku drugu boju.
Forma za venac: Kupite obrazac za venac na mreži ili u vašoj lokalnoj radnji za umetnost i zanat. Najbolje je kupiti čvrstu, a ne žičanu alternativu – lepićete osušeno cveće na okvir, a tanke, vretenaste žice mogu to učiniti teškim iskušenjem. (Ili možete preći dodatnu „uradi sam“ milju i napraviti sopstveni oblik venca iz udobnosti svog doma!)
makaze
Pištolj za vrući lepak sa lepkom
Traka (ako visi venac)

Kako napraviti venac od suvog cveća
Prvi korak: Pripremite svoje sušeno cveće

Dakle, imate nekoliko snopova sušenog cveća u jedinstvenim, privlačnim kombinacijama boja (evo nekoliko korisnih saveta za odabir savršene palete boja). Sada je vreme da se krene na posao.
Prvo ćete želeti da uklonite sve cvetne glave sa njihovih stabljika pomoću oštrih makaza. Samo pažljivo rukujte, jer se sušeno cveće može vrlo lako raspasti.

Uklanjanje cele stabljike nije uvek neophodno, ali što je manje stabljike, manja je verovatnoća da će cvet izazvati probleme ili stati na putu vašim drugim zalepljenim cvetnim glavicama.
Drugi korak: Zalepite svoje sušeno cveće na formu za venac

Nakon što završite sa pripremom cveća i imate na umu čvrst plan dizajna, trebalo bi da počnete da lepite svoje osušeno cveće na oblik venca. Nastavite sa lepljenjem cveća dok se ceo oblik venca ne pokrije.
Što se tiče dizajna, to je potpuno na vama. Mogli biste da dobijete više šarenog izgleda tako što ćete zalepiti svoje snopove zajedno u obojene formacije, ili možete izabrati prirodnije mešanje i spajanje. Šta god da odlučite, samo idite! Sigurni smo da će na kraju izgledati sjajno.
Treći korak: Dodajte ukrase ili dodatke

Ovaj deo je opcioni, ali može dodati neku preko potrebnu funkcionalnost ili štih vašem projektu.
Još jednom, odluka o tome šta ćete uključiti je na vama. Ako stavljate svoj venac na vrata, sigurno ćete želeti da dodate viseću traku. Slobodno koristite i lukove, ukrase, zvona ili druge dodatke za odmor – šta god da pluta na vašem brodu. Na kraju krajeva, to je vaš venac od suvog cveća!
Četvrti korak: Brinite o svom vencu od suvog cveća

Nakon što stavite venac na željenu lokaciju, želećete da znate tačno kako da svojoj novoj „uradi sam“ kreaciji date pravu negu kako bi trajala što je duže moguće. Unutrašnji venci koji su zaštićeni od direktne sunčeve svetlosti trebalo bi da traju dve do tri godine, dok su spoljni vekovi znatno kraći.

Ako želite da očistite prašinu i drugu prljavštinu koja se nakuplja na vašem domaćem vencu, najbolje je da sve to oduvate hladnim fenom za kosu. U vansezoni, obavezno čuvajte svoj „uradi sam“ praznični venac u papirnoj kesi ili vreći za smeće na hladnom i tamnom mestu.
Saveti za ukrašavanje vencima

Za elegantne ideje za ukrašavanje praznika sa cvećem, stavili smo u uži izbor neke od naših najpopularnijih saveta za uključivanje venaca u vaš praznični dekor. Napravite ugodnu unutrašnju atmosferu koja i dalje odražava „sezonski entuzijazam“ spoljašnjeg osvetljenja vašeg komšije. Naći ćete da praznični venci oživljavaju svaki dekor kuće za odmor i dodaju šarenu toplinu vašoj prazničnoj proslavi.

Nakon što ste okačili svetla sa svake raspoložive površine (kao što radimo mi) i savršeno pozicionirali svog plastičnog Deda Mraza, vreme je da svom enterijeru date sezonsko ulepšavanje. Kreiranje svečanog izgleda u koji možete sa sigurnošću dočekati goste može zahtevati neko ozbiljno onlajn istraživanje (toliko sati na Pinterestu).
Savet br. 1: Kupovina iz izloga

Ne samo da vam ovaj savet daje sezonski prizor u kojem vi i vaši gosti možete uživati, već će ljudi koji voze ili šetaju reći „Praznik!“ na ovu radosnu ideju.
Da biste lebdeli svoj MojaCvecara venac u svom prozoru, sve što vam je potrebno nekoliko rekvizita:

Tvoj omiljeni venac
Zatezna šipka
Najlon za pecanje
makaze
Stepenice (za visoke prozore)

Korak 1: Uverite se da je zatezna šipka odgovarajuće veličine za širinu vašeg prozora. Postavite zateznu šipku na vrhu prozora. Bonus savet: Umotajte štap u jedan od naših prazničnih venaca da biste sakrili štap i dodali malo više života ekranu.

Korak 2: Omotajte ribolovnu liniju oko sredine štapa i pričvrstite je na vrh vašeg venca. Kada se odlučite za visinu za svoj venac, isecite dodatnu liniju i odbacite.

Korak 3: Upotrijebite traku, trake od vreće ili svoj omiljeni materijal da pokrijete liniju za pecanje, ili je nemojte prekrivati uopšte da biste izgledali kao “lebdeći”.
Savet broj 2: Paluba zidova

Ako volite mešanje i uparivanje ili jednostavno ne možete da imate dovoljno zelene u svom domu, onda je ovo savet za vas. Budite potpuno bujni i napravite svoj sopstveni „zid od venaca“.

Nakon što odaberete svoje vence (shvatamo, ni mi ne možemo da izaberemo omiljene!), okačite ih da biste napravili zid galerije na farmi! Profesionalni savet: Zakucajte svoj raspored tako što ćete seći mesarski papir i okačiti ga tamo gde će svaki venac ići.
Savet broj 3: Probajte novo mesto

Najbolji deo „uradi sam“ je da eksperimentišete i uradite nešto novo. Igrajte se sa tradicijom tako što ćete neočekivano pokazati praznični venac. Možete raširiti veselje po svom domu i dodati dašak stila oblastima kao što je kupatilo koje su obično zanemarene u ovo doba godine.
Sveže cveće, sušeni venci i još mnogo toga za prazničnu sezonu

Vidite! Pravljenje venaca od suvog cveća nije komplikovan proces. Samo kupite nekoliko materijala i odvojite 15-30 minuta iz svog dana – tako je jednostavno! Nadamo se da ćete uživati u pravljenju venaca od suvog cveća kao i mi! Ako želite da svoj venac upotpunite pravim zimskim cvetnim aranžmanima, pogledajte naše savete za raskošno praznično cveće. Takođe možete potražiti naše preporuke za biljke za zimu, a zatim naručiti mini jelku ili svečani cvetni aranžman za novogodišnju noć.

Profesionalni savet za put: Ako nameravate da izložite svoj svež praznični venac u svom domu, koristite sušeno bilje kao što su žalfija, ruzmarin, estragon ili lovorovo lišće zajedno sa svojim suvim cvećem da biste mu dali ukusan miris i malo rustikalniji šarm.