Čini se da opcije mogu biti beskrajne kada tražite savršeno drvo ovog Božića.

Bilo da raspravljate između pravog i veštačkog drveta, ili jednostavno ne možete da odlučite kako da ukrasite svoje ove godine. nije uvek lako doneti odluku.

Međutim, možda niste razmišljali o nabavci minijaturne božićne jelke. Evo naših 7 najboljih razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o prelasku na malo drvo ove godine.

1. Dobro je za životnu sredinu

Veštačko drveće može izgledati kao zgodna opcija, ali ono zapravo ima veoma visok ugljenični otisak. Veštačko drvo morate da koristite najmanje 10 godina pre nego što postane održivo kao pravo drvo.

To je zbog činjenice da se veštačko drveće obično pravi od plastike, za koju je potrebno mnogo energije, ne može se reciklirati, a često se uvozi iz inostranstva. Pravo drveće koje se pretvara u krhotine ili se koristi kao ogrevno drvo ima 3,5 kg ugljeničnog otiska, u poređenju sa 40 kg ugljeničnog otiska veštačkog drveta. Čak i ako pravo drvo završi na deponiji (trebalo bi da izbegavate ovo!), njegov ugljenični otisak je i dalje mnogo manji – upola manji od veštačkog drveta. Pravo drveće koje se uzgaja na održivim farmama će apsorbovati CO2 dok raste.

Mini drvca kombinuju najbolje iz oba sveta i savršena su opcija ako tražite održivo božićno drvce. One su žive biljke i ako ih dobro zalivate i dobro osvetljenje, možete ih posaditi u bašti posle Božića. Oni će nastaviti da cvetaju i rasti spremni za upotrebu za Božić sledeće godine. Za najbolje rezultate, pokušajte da svoje mini drvo držite dalje od izvora toplote i propuha. Kada ga premeštate napolje, može vam pomoći da ga stavite na hladnije mesto kao što je garaža na nekoliko dana kako biste mu pomogli da se prilagodi nižim temperaturama.

2. Bez igle

Ako vam je dosadilo da čistite iglice sa svog drveta, ova mini drveća će se osećati kao san. Pošto su živo drveće, neće odbaciti svoje iglice tako da nema potrebe da stalno raščišćavaju. To je zato što se ne suše kao sečene božićne jelke, što ima dodatnu prednost jer ih čini manjim rizikom od požara. Jednostavno ih držite dobro hidriranima i dalje od radijatora kako bi i dalje izgledali najbolje.

3. Uživajte u mirisu božićnog drvca

Jedan nepobedivi aspekt pravog drveta je onaj klasični miris božićnog bora. To jednostavno ne možete dobiti sa veštačkim drvećem, ali sa našim mini drvećem, i dalje ćete moći da uživate u tom veoma voljenom alpskom mirisu. Osetićete Božić čim prođete kroz vrata!

4. Nema potrebe da kupujete ukrase ili svetla

Ukrašavanje drvca može biti zabavno, ali takođe može oduzeti mnogo vremena i truda – posebno sa svim ostalim božićnim poslovima koje treba završiti. To nije briga sa ovim mini drvećem; stižu upakovane svetlima i ukrasima za koje je potrebno nekoliko sekundi da se stave.

5. Dizajnirajte svoju savršenu božićnu jelku

Pomoću našeg alata za pravljenje božićnih jelki možete dizajnirati svoju mini božićnu jelku koja će se neprimetno uklopiti sa ostatkom vaših ukrasa. Birajte između tradicionalnog zimzelenog drveća ili savremenih stabala grančica, a zatim izaberite svoje omiljene kuglice koje odgovaraju vašem dekoru. Imamo veliki izbor boja za kuglice, uključujući ružičasto zlato, crvenu, tamnocrvenu i srebrnu.

Ova drvca su takođe za fantastične personalizovane poklone i odličan su način da pošaljete praznično veselje ovog Božića.

6. Savršeno za stanove ili kao dodatni ukras.

Postavljanje božićne jelke visoke 7 stopa u stan ili druge manje domove može biti borba. Minijaturna drvca su savršena da unesu malo božićnog duha u male prostore. Lako se mogu postaviti na sto, radni sto ili radnu površinu, umesto da im je potreban ceo ugao sobe za sebe.

Slično tome, mogu se koristiti i kao dodatni ukras čak i ako imate drvo pune veličine. Ako je vaše drvo u dnevnoj sobi, zašto ne biste unijeli taj praznični osećaj u trpezariju ili spavaću sobu sa minijaturnom?

7. Neka vam jelku dostave direktno

Nema potrebe da se rvate pokušavajući da unesete svoje drvo u automobil, jer se naša minijaturna drveća mogu naručiti onlajn za isporuku širom Velike Britanije. Vaša božićna jelka može biti isporučena na bilo koji datum u decembru, sa konačnim datumom isporuke na Badnje veče.

Preporučujemo da svoju minijaturnu jelku naručite unapred, kako ne biste propustili. Posetite naš alat za izgradnju božićnih jelki da biste dizajnirali svoje savršeno drvo.