Kako se britansko „leto” bliži kraju, mnogi od nas razmišljaju o tome da u poslednjem trenutku odu na destinaciju iz snova. Šta kažeš na Karibe? U zemljama kao što su Barbados, Kuba i Dominikanska Republika, prirodno cveće i seoski parkovi se mogu pohvaliti nekim od najtropskih i egzotičnijih cveća. Izabrali smo 10 karipskih cveća o kojima ćete čitati i možda otkriti?

Barbados Lili

Prvobitno se smatralo da je rođen u Brazilu, a sada poznato originalno ime ‘Barbados Lilies’ je Hippeastrum Puniceum. Ova biljka sa niskim održavanjem je san baštovana jer izgleda odlično, odlično miriše i dopunjuje cveće oko nje.

Barbadoski ljiljani se obično nalaze u tamnocrvenoj boji, međutim, možete ih naći u savršeno ružičastim i sočnim narandžastim bojama. Slične ljiljane možete pronaći u mnogim našim buketima!

Anthurium

Anthurijum se obično nalazi u bogatim varijacijama crvene boje i na zemljištu koje varira od peskovitih ilovača do teške gline. Crveni, srcoliki cvet anturijuma je zaista lopatica ili voštani, modifikovani list koji raste iz osnove mesnate šiljke gde raste mali pravi cvet.

Bougainvillea

Cvet bugenvilije nije poznat po lepoti svog cveta, već po ljubičastim listovima koji se mogu naći u raznim bojama uključujući žutu, belu, lososovu i ružičastu. Sam cvet je mali i beo, pogledajte bliže! Poreklom iz subtropskih regiona Južne Amerike, sada se može uzgajati u toplim klimama širom sveta.

Caribbean Lili

Inače poznat kao Scilla Peruviana i poreklom sa Sredozemnog mora, uslovi tople klime doveli su do toga da je karipski ljiljan postao dom nekima na najluksuznijim ostrvima oko Karipskog mora. Obično se uzgaja kao ukrasna biljka zbog prolećnog cveća; nekoliko sorti je dostupno u rasponu boja od belog do svetlo ili tamno plavog cveća.

Cattleia Orchid

Često se koriste za korsaže zbog svoje egzotične reputacije, Cattleia orhideje rastu u Centralnoj Americi do južnog Brazila. Velike količine imaju tendenciju da rastu u kolonijama. Svake godine neaktivni pupoljak u osnovi izraste u novi izdanak; ovo se zgušnjava da bi se proizveo pseudobulb tekuće godine.

Hippeastrum

Hippeastrum, uglavnom poznat kao ‘Amarillis’, raste dugačke, remenjaste listove i visoke glavice od 2-4 bujna, šarena cveta. Crvene i crveno-bele kombinacije su višegodišnji favoriti, ali dolaze i u losos, beloj i žutoj.

Hibiskus

Hibiskus je rod cvetnih biljaka iz porodice sleza. Prilično je velika, sadrži nekoliko stotina vrsta koje su izvorne u toplim, suptropskim i tropskim regionima širom sveta. Vrste članice su često poznate po svojim upadljivim cvetovima i obično su poznate jednostavno kao hibiskus, ili manje poznate kao ružin slez.

Clav Crab

Ovo živo cveće dobilo je ime po žutim i crvenim cvetovima koji podsećaju na male rakove kao kandže. Nazivaju se i cvetom banane, rakove kandže imaju cvetove koji rastu u kontradiktornim pravcima, dajući prisustvo ispletenih zajedno. Druge vrste imaju cvetove koji izgledaju kao da rastu iz listova ispod njih.

Iellov Bells

Žuta zvona su nacionalni cvet i Bahama i Devičanskih ostrva i poreklom su iz nekoliko karipskih nacija, uključujući Zapadnu Indiju, Jamajku i Kajmanska ostrva. Ovaj grm otporan na sušu najbolje raste na svetlim, delimično zasjenjenim područjima u dobro dreniranim, kamenitim ilovastim zemljištima. Dekorativni grozdovi radosnih zlatnih cvetova u obliku trube niču iz maslinastozelenih, vitkih, uspravnih grana.

Butterfli Jasmine

Leptir jasmin raste u tropskim i suptropskim delovima Kariba i takođe je zvanični nacionalni cvet Kube i simbolizuje čistoću, pobunu i nezavisnost. Ovaj član porodice ljiljana najbolje raste u delimično ili potpuno senovitim staništima u vlažnom tlu bogatom hranljivim materijama.

Leptir jasmin proizvodi grozdove od jednog do pet cvetova koji izgledaju kao leptiri. Cvetovi imaju tri prema spolja, briljantno bele latice i razvili su reputaciju bogatog i okrepljujućeg mirisnog cveta.