Kako napraviti cvetnu krunu

Grupa ljudi pozira na spoljnim stepenicama sa cvetnim krunama

Bilo da šetate niz prolaz ili trčite kroz polja sa svojim prijateljima, cvetne krune čine svaku priliku zabavnijom. Venčanja, izlazak za devojke, letnji festival…sve zaslužuju ove svečane ukrase za glavu.

Iako cvetne krune mogu izgledati komplikovano, lako ih je napraviti kod kuće! Ne morate da budete stručnjak za cvećare … sve što vam treba je dobar vodič i malo cveća za svaku priliku. Pridružite nam se dok pokrivamo korake u pravljenju sopstvene cvetne krune i upoznajemo vas sa nekoliko saveta i ideja za dizajn.

Potpuno izgrađena cvetna kruna

Prikupite svoje materijale

postavljeni cvetni alati uključujući trimere, cvetnu žicu, cvetnu traku i kanap

Pre nego što počnete da pravite svoju cvetnu krunu, moraćete da zaokružite sledeće materijale.

Cvetna žica: 16 do 20 za krunu i 24 do 26 za umotavanje cveća
Cvetna traka: 1/4” do 1/2” široka u boji po vašem izboru
Cveće i zelenilo: izaberite čvrste predmete – više o tome u nastavku
Sekači žice: olakšavaju sečenje žice
Makaze ili makaze za rezidbu: za sečenje cvetnih stabljika

Kada birate cveće, želite da budete strateški. Pošto će vam cvetovi stajati na glavi, a ne u vazi, izaberite cveće koje će izdržati vodu. Neke sjajne opcije uključuju bebin dah, ruže, groznicu, slamčicu i božure. I ne zaboravite na dodavanje zelenila poput eukaliptusa i ruzmarina!

Izrada cvetne krune i sadnja starog buketa cveća su neki od najboljih načina da date drugi život malo zastarelom buketu. Alternativno, možete koristiti sušeno ili lažno cveće umesto svežeg cveća.
Formirajte žičanu osnovu

Nanošenje cvetne trake na stabljiku

Kao što znate, vaša kruna će morati da stane na vašu glavu. Da biste pravilno pristajali, labavo omotajte dužinu deblje cvetne žice oko glave i označite dužinu. Odrežite žicu tako da bude dva inča duža od izmerene dužine.

Oblikujte žicu u krug i uvijte dva kraja zajedno. Ovo je dobar trenutak da proverite i uverite se da je kruna prave veličine. Želite malo dodatne sobe, ali ne želite da vam padne s glave. Mnogo je lakše izvršiti prilagođavanja sada nego nakon što ste dodali cveće. Kada završite svoju kružnu osnovu, umotajte celu dužinu u jedan sloj cvetne trake.
Dodajte opcionu kopču

Iako je lako postaviti krunu na glavu, imate mogućnost da dodate jednostavnu kopču na kuku. Ako vam se sviđa ova opcija, nećete uvijati dva kraja zajedno. Umesto toga, koristićete svaki kraj da napravite komponentu kopče.

Da biste formirali petlju, uvrnite jedan od krajeva žice jedan inč unazad prema originalnoj žici.
Zatim uvrnite kraj oko krune da biste formirali petlju dugu jedan inč.
Sada je vreme da napravite udicu.
Savijte drugi kraj žice unazad pola inča da biste formirali kuku.
To je to! Sada možete da zakopčate i otkopčate svoju krunu da biste savršeno pristajali.

Pripremite i aranžirajte svoje cveće

Dekonstrukcija buketa cveća za izradu cvetne krune

Pre nego što počnete da pričvršćujete svoje cveće na žičanu podlogu, dobra je ideja da steknete osećaj za gotov proizvod. Odrežite svaku stabljiku tako da bude dugačka jedan do dva inča.

Zatim rasporedite cveće oko krune dok ne smislite stil koji vam se sviđa. Pokušajte da centrirate velike cvetove blizu prednjeg dela krune. Takođe možete da menjate cveće i zelenilo za sofisticirani uzorak. Bez obzira koji stil odaberete, zapamtite jednu stvar: najbolji stil je onaj koji volite!
Dodajte svoj prvi cvet

Nanošenje cvetne žice na stabljiku

Nakon što ste postavili svoj raspored, vreme je da pričvrstite cveće na žičanu osnovu. Kada dodate cveće, uverite se da je okrenuto ka spolja kako bi svi mogli da vide prelepe cvetove i vaše kreativne veštine!

Želećete da počnete sa zadnje strane krune i napredujete. Na taj način će stabljike biti skrivene na zadnjoj strani krune.
Pričvrstite žicom i trakom

Jednom rukom držite stabljiku u ravni sa žičanom krunom. Drugom rukom umotajte stabljiku i krunu drugim komadom tanke žice. Zamotajte četiri ili pet puta dok cvet ne bude bezbedno pričvršćen.

Kada je cvet pričvršćen, pričvrstite stabljiku cvetnom trakom. Ovo će obezbediti dodatni sloj sigurnosti, kao i zaštititi vas od oštrih krajeva.
Nastavite sa dodavanjem cveća

Nanošenje cvetnog kanapa na stabljike u pripremi za cvetnu krunu

Kada dodate svoj prvi cvet, vreme je da nastavite sa procesom. Koristite iste korake navedene iznad da pričvrstite preostalo cveće na svoju krunu.

Kada dodate svoj drugi cvet, stavite cvet na vrh stabljike prvog cveta. Ovo će sakriti stabljike i zadržati izgled bešavnog kruga šarenih latica i zelenih listova.

Nastavite dok ne pokrijete onoliko žičane krune koliko želite. Zapamtite da možete pokriti celu krunu ili jednostavno pričvrstiti nekoliko velikih cvetova.
Saveti za stvaranje toka

Imajte na umu ove savete da biste pojednostavili proces.
Grupirajte cveće zajedno

Iako sigurno možete dodati cveće jedno po jedno, ovaj proces može potrajati. Nemojte se plašiti da napravite male grozdove cveća, a zatim ih pričvrstite na svoju krunu. Ovo je posebno korisno ako radite sa malim cvećem kao što su bučnica i bebin dah.
Proverite pre nego što ga postavite

Pre nego što umotate novi cvet na svoju krunu, odvojite minut da pogledate i vidite da li ste zadovoljni dodatkom. Mnogo je lakše izvršiti podešavanja pre nego što pričvrstite cveće žicom. Probajte naizmenične teksture i boje za zanimljivu cvetnu krunu.
Neka bude zabava

Dok je pravljenje jedne cvetne krune zabavno, pravljenje gomile je fantastično! Sakupite nekoliko buketa, pozovite nekoliko gostiju i pripremite se za zabavnu i jedinstvenu zabavu.
Ideje za cvetne krune

Baš kao i buketi, cvetne krune mogu biti u raznim stilovima i izazvati različite emocije. Svetli i razigrani cvetovi su odlični za zabavan devojački izlazak, dok elegantni krem cvetovi i delikatno zelenilo pristaju uz spokojno venčanje. Koristite ove ideje kao inspiraciju kada pravite svoju „uradi sam“ cvetnu krunu.
Flover Fields

Sećate se kada ste kao dete sedeli napolju, upleli tratinčice i deteline u cvetne krune, ogrlice i narukvice? Ova cvetna kruna vas vraća u jednostavnija vremena, ali sa malo više odraslog osećaja.

Slatke hrizanteme i hrizanteme u bukvicu divljih cveća savršene su za ovu krunu. Pomešajte nekoliko paprati mača i imaćete krunu koja izgleda i bezbrižno i prefinjeno.
Svetla i lepa

Ako želite krunu koja vrišti od radosti i osmeha, izaberite svetle boje i nekoliko neočekivanih dodataka. Ruže u prskanju su odličan dodatak svakoj cvetnoj kruni, a ružičasti i tonirani cvetovi iz ovog buketa ruža i suncokreta zaista oživljavaju stvari.

Veseli suncokreti predstavljaju odličnu žarišnu tačku, a bobice hiperikuma donose malo sjaja.
Simpli Sveet

Neki cvetovi su samo slatki. Govorimo o cvetovima poput ljubičaste statice i bordo skabioze koji se nalaze u slatkim lavandama. Napravite osnovu sa ovim malim cvetovima, a zatim utkajte malo plavog eukaliptusa i nekoliko ruža lavande. Kada završite, imaćete cvetnu krunu koja izaziva mirno popodne.
Uživajte u svojoj cvetnoj kruni

Uz ove korisne savete, moći ćete da napravite „uradi sam“ cvetnu krunu koja izgleda profesionalno. Pazite, vaši prijatelji možda rezervišu vaš talenat za svoje sledeće venčanje ili zabavu! Ako tražite zabavnije „uradi sam“ projekte cveća, možete pokušati da napravite domaći čaj od cveća!