Prica o Alijumu Cvece sa simbolicnim obrtom

Cveće alijuma je podjednako omiljeno zbog svoje lepote, simbolike i kulinarskog potencijala. Na jeziku cveća, alijum tradicionalno nosi značenja i osećanja sreće, strpljenja i milosti. U ovom vodiču ću proći kroz sve što treba da znate o značenju alijuma i kulturnom značaju.

Sve što treba da znate o cveću alijuma
Pregled sadržaja:
Etimološko značenje
Boje cvetova alijuma i njihova simbolika
Allium Flovers in Floriographi
Prikladne prilike za poklone
Etimološko značenje

Ime roda, Allium, je latinska reč za beli luk. Smatra se da potiče od grčkog glagola aleo, što znači izbegavati, verovatno zbog jakog mirisa belog luka.

Boje cvetova alijuma i njihova simbolika
Na jeziku cveća, alijumi simbolizuju sreću, strpljenje i milost. Pošto mnogi cvetovi niču iz jedne lukovice, oni takođe predstavljaju jedinstvo.

U viktorijanskom jeziku cveća , boja cveća ima značajno značenje. Različite sorte alijuma cvetaju u nijansama ljubičaste, plave, bordo, bele, ružičaste, narandžaste i žute. Uključivanje ovih boja u buket prenosi sledeća simbolička značenja:

Značenje ljubičastog alijuma cveta
Ljubičasto cveće alijuma cveta u polju
Ljubičasta nijansa je klasično kraljevska i može predstavljati kraljevstvo i poštovanje . Oni takođe nose snažan vazduh divljenja i tradicije.

Značenje cveta lavande Allium

Lavanda simbolizuje mladost, eleganciju i gracioznost.

Značenje cveta plavog alijuma

Plavo cveće predstavlja mir, spokoj i poštenje .

Značenje cveta belog alijuma

Na jeziku cveća, bela boja ima različita značenja koja zavise od prilike. Na venčanju ili krštenju simbolizuju čistotu i nevinost. Na sahrani, oni predstavljaju saučešće i saučešće.

Značenje cveta burgundije/crvenog alijuma
Značenje cveta bordo crvenog alijuma
Nijanse crvenog cveća su snažno povezane sa romantičnom ljubavlju. Oni takođe mogu preneti poštovanje i hrabrost.

Značenje cveta ružičastog alijuma

Ružičasti cvetovi prenose nežnu ljubav, ženstvenost, sreću i naklonost .

Značenje cveta narandže alijuma

Ova živahna narandžasta boja predstavlja podjednako živahna osećanja poput strasti i uzbuđenja.

Značenje žutog Allium cveta

Ova sunčano žuta nijansa predstavlja radost, sreću i prijateljstvo . Koristite žuto cveće alijuma da širite veselje.

Allium Flovers in Floriographi
Osim svojih boja, cvetovi alijuma bilo koje boje imaju različita opšta simbolička značenja. Pošto mnogi cvetovi niču iz jedne lukovice, oni predstavljaju jedinstvo. Sporo cvetaju, simbolizuju strpljenje. Pored toga, oni predstavljaju poniznost, prosperitet i sreću na jeziku cveća.

Ljudi su uzgajali biljke alijuma (naročito kulinarske sorte) milenijumima. Kao rezultat toga, postali su kulturno značajni širom sveta zbog njihove upotrebe u kuvanju, medicini i bogosluženju. Pojavljuju se u Bibliji i Kuranu. Vilijam Šekspir čak pominje njihovu sposobnost da se rasplače u Ukroćenju goropadne .

Prikladne prilike za poklone

Prikladne prilike za poklon za cveće alijuma
Pošto predstavljaju sreću i prosperitet, alijumi su savršen cvet za poželenje sreće osobi u bilo kom poduhvatu ili novom početku života. To ih čini savršenim dodatkom buketu za rođendan, maturu ili novu karijeru.

U sezoni tokom maja i juna, cveće alijuma takođe predstavlja jedinstvo i čini divan izbor za prolećno venčano cveće!

Uživajte u svojim popularnim trajnicama!
Obesite ga sa svog kreveta. Isecite ga za bukete. Uzgajajte ga u svojoj bašti za fantastične sote. Bez obzira na to da planirate da koristite svoje simbolično i značajno cveće alijuma, sigurno ćete se divno provoditi gajeći ove popularne trajnice u svojim baštama godinama koje dolaze.