Trendovi božićnog ukrašavanja

Božić je divan spoj tradicije i reinvencije. Svake godine se radujemo starom (kako nas raduje što svake godine odmotavamo te vekovima slavne ukrase koje se prenose sa generacije na generaciju) i prihvatamo novo. Od slatke nostalgije do veoma modernog Božića, pogledaćemo neke od najvećih trendova dekoracije u prazničnoj sezoni.

Nudeći preokret u tradicionalnoj božićnoj paleti boja crvene i zelene, Božić u skandinavskom stilu je istovremeno uredan, jednostavan i prijatan. Prirodni materijali kao što su šišarke, štapići cimeta i ručno izrađeni elementi čine klasični nordijski osećaj. Sprečite da izgled postane previše tradicionalan tako što ćete umesto zlata koristiti oštre bele dodatke.

Trendovi božićnog ukrašavanja

VESELA I SVETLA

Poklonite sebi živahan Božić sa radosnim ukrasima u blistavom izboru smelih boja. Kombinujući ljubičastu, cerise i zelenu limetu, ova raskošna šema boja zaista daje ton za proslavu i dočekaće vas sve do Nove godine. Svetlucavi srebrni dodaci odražavaju tonove dragulja, dok blistave božićne kuglice upotpunjuju ovaj moderan i luksuzan izgled.

Trendovi božićnog ukrašavanja

Idite na tradicionalan izgled ove sezone da biste svi uveli božićno raspoloženje. Razmišljajte toplo i domaće sa puno crvene, zelene i zlatne. Mirisni dodiri poput snopova suvog voća i cimeta evociraju mirise prošlih Božića.

Trendovi božićnog ukrašavanja

Svi sanjamo o belom Božiću, ali to se vrlo retko dešava. Bez obzira na to da li ćemo ove godine posipati sneg ili ne, možete stvoriti zimsku zemlju čuda kod kuće sa mekom, prigušenom paletom boja. Uzmite inspiraciju iz svojih šetnji u šumi i kombinujte sveže belo, bujno zelenilo i obilje prirodnih materijala da biste dočarali slike zimske bašte prekrivene snegom.

ZADOVOLJENJE

Karakteriše ga grimizno crveno i zemljano zeleno sa primesama ledeno plave, ‘prepuštanje’ je ključni trend za Božić ove godine. Ovaj raskošan izgled kreiran je sa mnogo i puno luksuznih cvetnih izbora i dosta trepereće svetlosti sveća.

BERBA

Vintage je i dalje popularan trend ukrašavanja doma i ovaj Božić će biti definisan lepim, ženstvenim bojama. Prelazni tonovi ružičaste i izbledele jorgovane stvaraju osećaj prošlih vremena, dok živahne nijanse cerisa i ljubičice odražavaju savremeni život.