Najbolje uskršnje cveće

Uskrs je proslava ponovnog rođenja i obnove, a ne mislimo samo na beskrajno obnavljanje čokolade. U hrišćanstvu, Uskrs označava Isusov povratak; vreme je za nove početke. A to se odnosi i na prirodu – do Uskrsa proleće je obično u punom jeku, sa cvećem koji izbija posle hladnoće zime. Stoga nije iznenađenje da je prolećno cveće popularan izbor za proslave Uskrsa, ono je prelepa reprezentacija novog života.

Ali koji prolećni cvetovi su najbolji za uskršnju trpezu? Uradili smo malo istraživanje da saznamo. Evo naše liste prelepih cvetova koji čine savršeno uskršnje cveće.

Uskršnji ljiljan

Trag je u imenu! Ovaj elegantni ljiljan je toliko popularan za Uskrs – koristi se u crkvama i hrišćanskim proslavama – nazvan je po tom događaju. Kaže se da simbolizuje Isusovo vaskrsenje, a njegova belina označava čistotu. Ljiljani se čak pominju u Bibliji. Zapamtite, međutim, ljiljani mogu biti toksični za naše mačje prijatelje (jedan od razloga zašto imamo asortiman bez ljiljana).

Narcisi

Ne možete pobediti divnog daffa’. Oni su klasični prvi znak proleća. Kada ove jarko žute lepotice počnu da se pojavljuju na putevima, znamo da dolazi toplije vreme i duži dani. Kao što možete očekivati, oni označavaju nove početke, što ih čini odličnim izborom za Uskrs.

Lale

Još jedna ikona proleća kako se sezona menja, živahni lali pretvaraju polja u Holandiji u ogromna mora boja (definitivno vredi guglati). Iako su dostupne u svim vrstama nijansi (svaka sa svojim značenjem), mi posebno volimo žute tulipane za Uskrs – oni simbolizuju radost, a njihov sjajni puteran sjaj donosi upravo to.

Akcije

Iako se deonice često koriste za dopunu drugim cvetovima u buketima, ovi cvetovi sa velikim glavama su samo po sebi izjava – volimo ih kao središnji deo. Oživele su između marta i avgusta, obično u delikatnim pastelnim tonovima i nebesko mirišu. Simbolišući lepotu i srećan život, popularni su za proslavljanje novih dolazaka i novih početaka, što ih čini savršenim izborom za Uskrs.

Bebin dah

Ovo delikatno cvetanje je ono što naši cvećari vole jer dodaje dubinu, detalje i teksturu buketima. Obično bela, kaže se da simbolizuje nevinost i čistotu koja na Uskrs poprima religiozno značenje koje se odnosi na Hristovu čistotu.

Zeleno lišće

Ok, ok, tehnički nije cvet, ali zeleno lišće dodaje prelepu teksturu ručno vezanim buketima. I savršeno je za Uskrs jer zelena boja simbolizuje večni život i obnovu. Baš ono za prolećno slavlje kada su njive pune jagnjadi i ivice pune cveća.