Tražite savršen poklon za rođendan svoje lepše polovine? Ukoliko nemate konkretnu ideju, teško je krenuti. Naravno, možete da potrošite malo bogatstvo na nakit ili možete otići do obližnjeg šoping centra i čekati inspiraciju…

Srećom, postoji i puno lakši način da obradujete vašu dragu na njen poseban dan. Iznenadite je buketom njenog omiljenog cveća! Ako uložite trud u odabir savršenog cveća, sigurno ćete je impresionirati.

Koje cveće je najbolje za rođendan?

Postoji bezbroj mogućnosti kad se radi o cveću, a izbor odgovarajućeg buketa može da bude poprilično težak. Dok kvalitetno cveće uvek izgleda lepo, postoje vrste cveća, koje će se posebno isticati.

Ruže

Ne možete pogrešiti sa ružama. Ako tražite cvetni poklon za svoju devojku ili suprugu, koji izražava ljubav i romantiku, ne možete pogrešiti sa prelepim crvenim ružama, koje su simbol ljubavi i strasti. Mnogi crvene ruže “čuvaju” kao poklon za Dan zaljubljenih, a crvene ruže se često izbegavaju i ukoliko je veza još sasvim nova. Srećom, ruže dolaze u širokom spektru prelepih nijansi, koje čine savršen rođendanski poklon.

Boja poklonjene ruže ima posebno značenje, stoga je uvek dobra ideja da malo istražite simboliku ili da pitate svog cvećara pre odabira, ukoliko niste upoznati sa značenjima boja. Na primer, crvene ruže označavaju ljubav i idealni su romantični poklon. Ružičaste ruže pokazuju naklonost i brigu, a žute mogu značiti prijateljstvo. Bele ruže su simbol čistoće i nevinosti, dok su šarene ruže zabavne i vesele.

Druge vrste cveća za rođendanski poklon

Naravno, postoji puno drugih vrsta prelepih cvetova koji mogu da budu idealan rođendanski poklon. Donosimo vam nekoliko najpopularnijih varijanti rođendanskog cveća za nju.

Gerbere: Dostupne u velikom rasponu vedrih boja, gerbere će zasigurno biti veoma lep poklon. Izvrsno izgledaju i same, ali i u bogatom buketu.

Ljiljani: Divni i mirisni ljiljani su uvek odličan izbor. Takođe su dostupni u velikom rasponu boja i veličina, tako da je lako naći onaj tip, koji će odgovarati jedinstvenom ukusu vaše devojke ili supruge.

Orhideje: Ukoliko želite izuzetno lep i poseban poklon za rođendan, orhideje su idealne. Nežne i lepe, mogu cvetati mesecima ako im se pruži odgovarajuća nega.

Lale: Moderne i elegantne lale su uvek lep poklon. Možete birati između svetlih, pastelnih i smelih, jakih boja. Ukoliko želite veseo buket, odaberite žute, narandžaste ili crvene lale, dok se u elegantan buket savršeno uklapaju mekši tonovi roze, bele ili ljubičaste boje.