Oni su svima omiljeni lepršavi cvet. One sa magijom za podizanje raspoloženja. Da ne možete a da ne volite bukvalno sve. I to je zato što su božuri toliko puni ukrasa i mirisa da su savršen poklon – ili poslastica za sebe. Nastavite da čitate da biste saznali koje vrste najviše volimo ili napravite sopstvenu isporuku cveća božura.

Verovatno najpopularniji tip, ružičasti božuri su dugo korišćeni da simbolizuju sreću. Zbog toga ćete ih često videti kako se koriste u svadbenim buketima. Oni su takođe zvanični cvet 12. godišnjice braka. Ali mislimo da su ružičasti božuri odličan izbor za svaku priliku. Kao da je tvoj prijatelj upravo dobio zasluženo unapređenje. Ili samo zato što sam pritisnut posle teške nedelje. Podsećaju nas na male loptice od slatkiša. I apsolutno smo opsednuti.

Koralni šarm božuri

Nismo mislili da božuri mogu biti bolji. Ali onda se pojavio koralni šarm božur. Kada procvetaju, njihove živopisne latice korala svetle do breskve ružičaste nijanse pre nego što postanu kremasto bele. Baš kao magija. Kao da dobijate tri cveta u jednom. A naši neverovatni cvećari se postaraju da svaki dodatni cvet koji ide u naše bukete božura sa šarmom korala upotpuni svaku njihovu promenu boje.

Crveni božuri

Crveno cveće se često koristi da simbolizuje duboku, strastvenu ljubav. I crveni božur se ne razlikuje. Tako da bi bili savršeni da nekome pokažete koliko vam znače. Lajkujte ako želite da im se zahvalite što vam uvek spremaju šoljicu ujutru. Ili zato što znate kako da unesete malo uzbuđenja u svakodnevicu. Oni takođe prave sjajne poklone sebi. Jer samoljublje je takođe važno! U kineskoj i japanskoj kulturi oni se koriste da predstavljaju bogatstvo, čast i poštovanje. Crveni božur se smatra “kraljem cveća” – i možemo da vidimo zašto – tako da se obično koristi u važnim praznicima kao što su kineska Nova godina i druge verske tradicije.

Beli božuri

Želite da pošaljete nekome promišljeno izvinjenje? Izaberite buket belog božura. Za njih se kaže da simbolizuju stidljivost, tako da su odličan izbor za slučajeve kada ste rekli nešto što ne bi trebalo da imate kada ste mislili da ste nemi. Takođe su dobri kada želite da pošaljete nekome trenutak smirenosti. Ove puderaste stabljike zahtevaju malo dodatne nege da bi izvukle najbolje od njih. Ali ne možemo smisliti ništa opuštajuće od negovanja buketa punog cvetova belog božura.

Sarah Bernhardt božuri

Jedan za ljubitelje pastela, božuri Sarah Bernhardt su mnogo mekše boje od svojih rođaka roze božura. Ove stabljike belog sleza izazivaju zavisnost. Posebno zbog njihovog svežeg mirisa. Kada je ova vrsta božura prvi put uzgojena 1906. godine, dobila je ime po čuvenoj francuskoj glumici. I baš kao i ona, ovi božuri imaju glamurozan osećaj. Bili bi odlična poslastica za prijatelja koji se i dalje trudi za svoje Zoom pozive, dok su svi ostali u tragovima.