Prica o bozici elegancija i otpornost u cvetnoj simbolici

Hollihocks (Alcea rosea) su popularni starinski cvet koji je nekada krasio gredice širom ruralne Amerike. Ovo upadljivo cveće se vraća dok baštovani prihvataju oživljavanje američke prošlosti i uživaju u ponovnom stvaranju tih tradicionalnih cvetnih gredica iz prošlosti. Ove izdržljive bijenale su bogate simbolikom i u ovom vodiču ću vas provesti kroz njihovo inherentno značenje na jeziku cveća.

Značenje, popularni tipovi i upotreba cveta boginje
Pregled sadržaja:
Simbolizam Hollihocks – Ključni za poneti
Etimološko značenje
Značenje i simbolika Hollihocks
Kulturni značaj Hollihocks
Prikladne prilike za poklone

Simbolizam Hollihocks – Ključni za poneti
Na jeziku cveća, borovine simbolizuju krug života, ambicije, plodnosti i obilja. Tradicionalno, oni su zasađeni blizu ulaznih vrata domova kako bi dočekali prosperitet. Egipćani su često stavljali vence od borovine mumificiranim kako bi im pomogli na njihovom putovanju u zagrobni život.

Etimološko značenje
Tradicionalni izvori kažu da je borovnica dobila ime od staroengleske reči holi što znači sveti i hoc što znači slez, ali vredi razmotriti i druga objašnjenja. Prema legendi, borovnica je dobila ime jer je doneta iz Svete zemlje.

Pored toga, krstaši su koristili borovinu za pravljenje melema za lečenje povreda na zadnjim nogama svojih konja, zvanih skočni zglob. Veruje se da je naziv „Hollihocks“ spoj reči „Sveti“, odajući počast svetoj Svetoj zemlji, i „hock“, znak za njegove navodne isceliteljske moći za zadnje noge konja.

Značenje i simbolika Hollihocks
Božica simbolizuje krug života, ambicije, plodnosti i obilja. Zanimljivo je da boja cveta takođe može uticati na suštinsko značenje i simboliku borovine na jeziku cveća :

Značenje cveta crvene borovnice:

Crvena borovnica simbolizuje, poput mnogih crvenih cvetnica, duboku simboličku vezu sa ljubavlju, romantikom i strašću.

Značenje ljubičastog cveta boze:
Značenje ljubičastog cveta Hollihock
Ljubičasta borovnica predstavlja šarm i gracioznost, ali takođe može da simbolizuje prelaz. Ljubičasta je često kraljevska boja , simbol kraljevstva, tradicije i položaja.

Značenje cveta bele boze:
Značenje cveća bele marame
Poput mnogih tradicionalnih simboličkih veza sa belim cvećem , bela borovnica simbolizuje nevinost, čistoću, poštenje i plodnost.

Značenje cveta roze boze:
Pink Hollihocks Flover Značenje
Ružičasta borovnica simbolizuje osećajnost, ljubav i promišljenost .

Značenje cveća žute kukuljice:
Značenje cveća žute božice
Žuta kukavica simbolizuje prijateljstvo, poverenje i poštovanje .

Kulturni značaj Hollihocks
Tokom viktorijanskih vremena, borovine su uzgajane da bi sakrile pomoćni objekat. Ne samo da su ovu oblast učinili privlačnijom, već su i obezbedili da dame dana ne moraju da pitaju za lokaciju ekspoziture, pošteđujući ih sramote u javnosti.

U starom Egiptu su polagali mumije sa vencima od borovnice, verujući da će ih ovi cvetni ukrasi voditi na njihovom putovanju kroz zagrobni život.

U očaravajućem svetu misticizma, cveće borovine je bilo hirovito smatrano suknjama koje su nosile cvetne vile, a glavica semena je dobila divan nadimak „vilinski sir“ zbog sličnosti sa velikodušnim točkom sira.

Vešto mešanje cveća borovine, divlje majčine dušice, nevena i cvetova lešnika dalo je izmišljotinu za koju se veruje da daje ljudima mističnu sposobnost da zavire u carstvo vila.

Prikladne prilike za poklone
Pogodne prilike za poklone za pse
Božice su pogodan poklon za svadbe , promocije, mature i rođendane. Prigrlite živu tradiciju prenošenja biljaka borovnice iz nečije bašte, ulivajući u krug života blagoslove sreće i obilja za primaoca.

Upakovati
Hollihocks podsećaju na vikendice ili bašte i mogu biti neverovatno simpatične ako se prenose sa generacije na generaciju. Štaviše, oni su takođe bogati značenjem i simbolikom koji jezikom cveća prenose osećanja života, ambicije, plodnosti i obilja.