Dekor obalne bake

Od mode do dizajna enterijera, izgled primorske bake je vreli stil koji ide u leto 2022. – i možda će ostati ovde. Šta je obalni baka dekor? Morate li biti baka koja živi na obali da biste uživali u ovom trendu? Kako možete učestvovati u ovom virusnom trendu? Evo šta treba da znate o trendu obalnih baka.

Šta je primorska baka?

Prema TikTok influenseru koji je skovao termin, Lek Nicoleta, primorska baka znači svako ko „voli filmove Nanci Meiers; primorske vibracije, recepti i kuvanje; Ina Garten; i udoban enterijer.” Ne morate da budete sredovečna belkinja sa domom u Hemptonsu da biste uživali u ovom izgledu – stil primorske bake je više o aspirativnom načinu života nego o karakteru Diane Keaton, zbog čega bi trend mogao trajati duže nego većina. Izgled primorske bake se odnosi na spajanje luksuza i udobnosti – lepršavih platnenih pantalona i belih sofa sa kliznim pokrivačem, a ne električnih odela i krutog kožnog nameštaja.

Šta je stil obalne bake?

Stil obalne bake je mešavina neutralnih boja sa plavim ili zelenim akcentima, pletenim kardiganima, prozračnom platnenom odećom, proizvodima sa farmerske pijace i neprekidnim zalihama svežeg cveća koje upotpunjuju izgled. Ukratko, zamislite ženu u svojim 40-im ili 50-im kako živi u dobro negovanoj, savršeno uređenoj kući na obali okeana i živi životom dokolice.

Da li je obalna baka stil za kuće ili ljude?

Oboje! Možete da ukrasite svoj dom u svetlim neutralnim tonovima, nautičkim temama, plavim ili zelenim akcentima, udobnom luksuzu i svežem cveću kako biste uhvatili estetiku primorske bake kod kuće. Ili, možete se obući u bledo posteljinu, slamnate šešire, lagane džempere i velike naočare za sunce da biste izgledali spolja.

Stvari koje rade primorske bake

Mlade godinama ili mlade u srcu, evo nekoliko primera stvari koje primorske bake mogu da rade:
Provedite vreme održavajući njihov cvetni ili povrtnjak
Nosite partnerovu košulju na dugmad sa iznošenim farmerkama
Stavite veliki slamnati šešir svaki put kada izađu napolje
Lagano prošetajte plažom, sa ili bez psa
Nosite mnogo zlatnog nakita nagomilanog sa buvljaka
Pijuckajte vino dok čitate misteriozni roman na beloj ležaljci
Ukrasite svoje domove nijansama bele, smeđe i smeđe boje sa plavom ili zelenom bojom

Slušajte stare i meki džez

Pozovite prijatelje na večeru ili čaj najmanje jednom nedeljno
Kuvajte recepte Ina Garten sa proizvodima kupljenim na pijaci
Obalne bake takođe obožavaju da poklanjaju svojim voljenima zadivljujuće cvetne aranžmane i uče kako da čuvaju ruže pre poklanjanja kako bi njihov promišljen poklon izgledao najbolje.

Dekor obalne bake

Evo nekih ukrasnih predmeta za primorske bake koje biste trebali razmotriti da unesete u svoj dom da biste se uključili u ovaj trend.

Nijedan dom primorske bake nije potpun bez barem jednog buketa koji upotpunjuje neutralne tonove. Međutim, najbolje je imati poseban aranžman u svakoj prostoriji – kao središnji deo, na bočnim stolovima ili sedeći na prozoru – da biste uneli dašak boje i svežeg mirisnog vazduha u vaš dom. Kada vam treba sveže cveće za dom vaše primorske bake, oslonite se na MojaCvecara za fantastične cvetne aranžmane.

Garden

Bez obzira da li imate mesta za jednu zatvorenu baštu kule, nekoliko prozorskih kutija ili zemljište od pola hektara, bašta je ključni deo dekoracije primorske bake. Radite sa prostorom koji imate za uzgoj sveže zelene salate, ukusnog bilja ili raskošnog cveća. Da li ste znali da vam možda neće trebati seme ili lukovice za uzgoj cveća? Tako je – možda ćete moći da posadite svoj stari buket za početak!

Navlaka za sofu od belog kepera

Ako trenutno ne možete da priuštite da zamenite svoj nameštaj, možete dobiti izgled primorske bake u svojoj dnevnoj sobi tako što ćete kupiti bele navlake za sofu, sedište i stolice. Bela navlaka za sofu od kepera odmah će pretvoriti vaš dom u primorski baba šik. U svakom slučaju, teško je pogrešiti sa belim pokrivačem. Želite da promenite svoj izgled za godinu ili dve? Jednostavna zamena jastuka za bacanje – ili promena njihovih presvlaka – može promeniti izgled cele sobe.

Plave navlake za jastuke

Dodajte blještavilo u svoj priobalni bakin dekor neutralnih tonova pomoću plavih navlaka za jastuke. Dodaju elemente neba ili vode kako bi osvetlili zemljanost belog, smeđeg ili smeđeg nameštaja. Bilo da bacite jastuke na kauč ili krevet, oni će ulepšati prostor bez odvajanja od nautičke teme.

Unesite primorski izgled u svoju spavaću sobu uz Harbour House Cristal Beach Comfort Set. Između zelene suknje za krevet od morske pene i pokrivača i pokrivača sa motivom školjke od belog pamuka, ovaj set je savršen početak kreveta za izgled primorske bake. Uparite ga sa bledo plavim ili zelenim čaršavima i jastucima sa akcentima za vrhunski stil.

Lue staklo Heberling 17,5″ Ocean Blue stone lampe savršeno podseća na okeanske plime i obalni povetarac, dok je abažur napravljen od belog lana – osnovne tkanine primorske bake. Ova lampa je savršen akcentni komad u uglavnom beloj spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi.

Bela pletena trpezarijska stolica

Ništa ne kaže „primorski“ i „baka“ tako kao belo oprana pletena stolica. Neutralni tonovi ovih ležaljki za plažu će vašoj trpezariji dodati vazduh udobne sofisticiranosti. Možete ih učiniti da iskaču dodavanjem plavih ili zelenih jastuka za sedišta.

Kožna torbica od rafije iz kolekcije Ibiza

Svakoj primorskoj baki je potrebna torba koju bi ponela na farmersku pijacu. Ibiza kolekcija kožna torba od rafije – sa pamučnom postavom, dvostrukim kožnim naramenicama i tkanim spoljnim slojem na dlanu – savršena je torba koja ide uz sve i koja će izgledati jednako dobro na kuki u vašoj dnevnoj sobi kao i sama na ramenu.

Cabana Melamin set posuđa od 12 komada

Bilo da odaberete tirkiznu, kamenu ili kombinujete i kombinujete to dvoje, Cabana Melamin set posuđa od 12 komada je odličan način da unesete primorski bakin dekor u svoju kuhinju. Napravljen od melamina otpornog na pucanje, ovaj set posuđa može se prati u mašini za sudove i dodaje dašak elegancije stolu.