Ideje za venčanje za letnju mladu

Leto je divno doba godine za sklapanje braka, ne samo zato što su neke od najtraženijih sorti cveća po prirodi najbolje i najlepše. Ako se venčavate u ovo doba godine, pogledajte naš sezonski vodič za letnje venčano cveće i otkrijte najnovije trendove naših stručnih cvećara.


KOJE VENČANSKO CVEĆE JE DOSTUPNO LETI?

Agapantus
Peonies
Ruže
Akcije
Hortenzije
Dalije
Sveet Peas
Nigella

IDEJE ZA VENČANSKO CVEĆE ZA LETO

Svetla i lepa

Ovog leta vidimo eksploziju boja sa nevestama koje se usuđuju da izaberu prelepo svetlu i smelu šemu za svoje cveće na dan venčanja.

To je razigrani izgled koji je pun optimizma i deluje posebno dobro kada se oživi sa sezonskim cvećem kao što su božuri, hortenzije, dalije i nigela.

Obucite svoju prostoriju za ceremoniju da impresionirate cvetnim lukovima, ukrasnim naslonima stolica ili krajevima za klupe i unesite nešto od te veličanstvene letnje boje.

Za neveste, trend nošenja cveća u kosi će se nastaviti sa cvetnim krunama na vrhu lista želja. Zamolite svog cvećara da vas uputi koje sorte su najprikladnije za ovu svrhu i ne zaboravite da naručite uzorak za probu kose.

Tropical

Bez obzira da li se venčavate kod kuće ili u inostranstvu, bujna, tropska tema venčanja je savršena za mladu koja želi nešto malo drugačije za svoj veliki dan.

Tropsko cveće, po svojoj prirodi, je smelo i blistavo, tako da se lepo uklapa u velike dizajne koji zaustavljaju predstavu.

Da biste dobili izgled, zamolite svog cvećara da uključi streliciju, đumbir i helikoniju u vaše veliko dnevno cveće. Gloriosa i Calla ljiljani su takođe dobar izbor za ručne bukete jer dodaju strukturu i teksturu dizajnu. Uključivanje rekvizita kao što su školjke, pesak i koktel suncobrani pomažu da se ova tema nosi.

Odrastao glamur

Za sofisticirani izgled letnjeg venčanog cveća izaberite ljubičastu paletu boja. Ova šema boja za venčanje je veoma u trendu za 2018, a Pantone je proglasio ultraljubičastu za svoju boju godine.

Izgled je hrabar i karakterističan, ali se može ublažiti ako zamolite svog cvećara da uključi različite tonove, naznake ružičaste i nijanse jorgovana.

Korišćenje sorti sa velikim glavama kao što su hortenzije i božuri stvaraju efekat za velike, raskošne aranžmane, dok dodatak ogledala i razbacanih dragulja daje glamurozan završni dodir.

Jedna sjajna ideja za vaše deveruše je da im date personalizovane bukete koji su dizajnirani da omoguće da njihova individualna ličnost zablista. Na primer, ako su omiljeno cveće vaše Deveruše dalije, zašto ih ne biste uključili u njen buket?

Pretti Pastels

Ružičasta i plava, ofset sa metalik ružičastim zlatom i tonovima bakra, svakako su jaka kombinacija za venčanja ovog leta, ako ne i ove godine!

Čitave svadbene žurke ukrašene su varijantama teme uparujući deveruše u ružičastim haljinama sa mladoženjama u modnim plavim odelima.

Da biste dobili izgled cveća na dan venčanja, zamolite svog cvećara da kombinuje pastelno roze i nežno plavo cveće u labavim aranžmanima sa puno fantastičnog lišća za formalniji izgled „tek ubranog“ izgleda koji je bio popularan poslednjih godina sa talas venčanja inspirisanih vintage.

Pitajte stručnjaka

Udajem se sredinom jula. Koje cveće je u sezoni za letnje venčanje?

Božuri su trajno popularni kod letnjih nevesta. Ne samo da predstavljaju srećan brak, već imaju i prelep bluzasti izgled koji je trenutno u modi. Što se tiče ostalih sorti, za buket koji miriše lepo kao što izgleda, ne možete pogrešiti sa kombinacijom slatkog graška, crne, ruža, dalija i hortenzija.

Planiram tropsku temu za svoje venčanje na plaži, ali imam samo mali budžet za cveće. Kako mogu dobiti izgled za manje?

Da biste postigli tropski izgled, ne morate nužno da uključite mnogo vrsta tropskog cveća. Odabirom jeftinijeg, lakše dostupnog cveća u vrućim, egzotičnim nijansama možete stvoriti isti efekat. Pokušajte da stavite duo stabljike u minijaturne boce napunjene peskom. Još jedna ideja je da razmislite o tome da svojim deverušama date izjavu koja će nositi umesto svadbenog buketa. Ovo će osigurati da se vaša tropska tema prenese i da će izgledati fantastično i na slikama!

Želeo bih da uredim prostoriju za ceremoniju malo drugačije i treba mi malo inspiracije. Pomoć!

Cvetni zidovi su sada velika vest na sceni venčanja, popularne zbog slavnih nevesta poput Kim Kardašijan. Ako nemate budžet za A-listu, onda cvetni luk sa koordinirajućim krajevima klupa (ili naslonima stolica) stvara prelepu žarišnu tačku za vašu sobu za ceremonije i odličnu priliku za fotografisanje!

Cveće za crkvu

Kako da moj svadbeni buket izgleda sveže na dan venčanja?

Toplije letnje vreme sa sobom nosi izazove kada je u pitanju održavanje vašeg venčanog cveća u najboljem izgledu. Najbolji savet je da vam cveće bude dostavljeno ujutru na dan venčanja, a bukete neveste i deveruše držite na hladnom, zasjenjenom mestu dok se spremate. Tokom dana, kada vam više nije potrebno cveće, stavite svoje bukete u vaze sa vodom – možete ih čak i udvostručiti kao ukrase na torti ili poklon stolu. Ako planirate da nosite cveće u kosi, držite pri ruci bocu vode sa sprejom i lagano zamagljajte cveće svakih nekoliko sati.