Kako napraviti cveće od fondana

Lockdovn nam je dao više vremena nego ikada da eksperimentišemo u kuhinji, od pripremanja domaćih obroka zato što je vaš omiljeni restoran zatvoren ili imate više vremena jer nemate put na posao, tako da možete da odletite pravo u kuhinju kada laptop dobijete zatvoren.

Ako ste napravili više hleba od banane nego što želite da priznate i sada želite da se okušate u nečem novom u kuhinji, cveće od fondanta nudi potpuno novi svet zabave.

Ova glazura koja se može oblikovati je odlična za rad, a vi ćete praviti peciva od kojih će vam se svideti sve te večere… ili na onim Zoom pozivima u doglednoj budućnosti!

Bez obzira da li ste potpuni početnik ili ambiciozni pekar (Bake Off šator dolazimo), evo naših saveta, trikova i jednostavnih koraka kako bi cveće od fondana učinilo konditorskim uspehom.

Kako napraviti cveće od fondana

Kako napraviti cveće od fondana

Fondant cveće zvuči komplikovano, ali ne zahteva od vas da budete kandidat za Great British Bake Off. Oni su prilično jednostavan način da dodate blistavu završnicu vašoj seriji kolačića ili domaćoj rođendanskoj torti.

Neki alati koji će vam možda trebati da napravite cveće od fondana

Fondant – Ne brinite, mi nismo Meri Beri, tako da možete kupiti već gotov fondan u radnji.
Boje za hranu – izbor je vaš! Volimo vruće ružičaste ruže ili živopisne žute latice tratinčice.
Šećer u prahu – Ovo sprečava da se vaš fondant lepi kada ga razvaljate. Pospite ga po radnoj površini, a zatim razvaljajte svoj fondant na vrhu.
Voštani papir – Ovo je odlično za presovanje fondanta u oblike latica sa minimalnom lepljivošću. Možete koristiti i pergament ili masni papir, baš sve što će pomoći da se vaše latice ne lepe prilikom pritiskanja fondanta.
Rezači – Možete kupiti sekače za fondan koji sve čine mnogo lakšim, stvarajući oblike koje možete oblikovati i lepiti zajedno da biste napravili svoje konačno cveće.

Kako napraviti ružu od fondanta (nije potreban alat!)

Kako napraviti cveće od fondana

Trebaćeš:

Fondant – gotov i u boji po vašoj želji.
Voštani papir (ili pergament)
Samo tvoje ruke!

Metod:

Korak 1 – Uzmite male komade fondana i uvaljajte ih u kuglice. Svaka lopta će kasnije postati latica.

Korak 2 – Uzmite jednu od loptica od fondanta i stavite je na papir. Zatim, drugu polovinu vašeg papira preko ovoga da ga pokrijete.

Korak 3 – Pritisnite prstom na fondant kuglu da biste je izravnali. Fokusirajte se na jedan kraj spljoštenog fondana i pritisnite ga dok ne dobijete veoma tanak vrh.

Korak 4 – Uklonite ovu laticu sa papira, a zatim je čvrsto zarolajte. Ovo je unutrašnja latica vaše ruže.

Korak 5 – Nastavite sa izvođenjem koraka 3 i 4 sa ostalim komadima fondanta. Zatim umotajte svaku novu laticu oko unutrašnje, izgrađujući svoju ružu deo po deo.

Korak 6 – Lagano raširite ivice cveta da bi latice izgledale kao da su u potpunosti procvetale.

Korak 7 – Uklonite višak fondanta sa dna, a zatim stavite gotov cvet na tortu!

Pogledajte ceo video ovde:
Kako napraviti cveće od fondana sa rezačima za cveće

Ovaj sjajni vodič vam pokazuje kako da napravite slojevite, prelepe cvetove za pečenje sa rezačima i kraljevskom glazurom. Super je lako, čak i ako se nikada ranije niste igrali sa fondanom!
Trebaćeš:

Fondant – preporučujemo da pokupite nekoliko komplementarnih boja.
Kraljevska glazura i kesa – možete sami da napravite kraljevsku glazuru samo od šećera u prahu i belanaca ili da je kupite unapred napravljenu u supermarketu. Koristite vreću za sendviče sa odsečenim uglom umesto da kupujete specijalno napravljene kese za glazuru.
Rezači cveća – pokupite ih u odeljku za pečenje u vašoj lokalnoj zanatskoj radnji.

Metod:

Korak 1 – Razvucite svoj fondant. Ako želite da bude relativno debeo, ali da je lak za rad, predlažemo otprilike debljinu novčića od 10 penija.

Korak 2 – Izrežite svoje cveće. Koristite svoje sekače da isecite različite oblike i veličine cveća za svoju tortu.

Korak 3 – Zalepite isečene cvetove od fondana na tortu. Uzmite najveće isečene cveće i zalepite ih na tortu sa kraljevskom glazurom, a zatim ih nanesite manjim isečenim cvetovima.

Korak 4 – Lagano gurnite cveće u sredinu da biste podigli latice. Dodajte malo kraljevske glazure u sredinu svog cveća za završni dodir.
Alternativno, ukrasite svoje pecivo jestivim cvećem
kako-napraviti-fondant-cveće-4

Više volite da jedete kolače nego ukrasnu stranu stvari? Bez brige. Uz jestivo cveće, možete odmah da poboljšate svoje pecivo i da im i dalje date slatki cvetni finiš.

Dodajte cvetnu krunu tim kolačima za tu festivalsku zabavu koju ste planirali jer niste dobili karte za Glastonberi (opet!) ili okačite mamino omiljeno cveće na kolačićima koje pečete za popodnevni čaj za Majčin dan koji ste planirali.
Evo nekoliko jestivih cveća za varanje