Kako napraviti cveće od papira

Očigledno smo veliki ljubitelji svežeg cveća, ali ponekad želite zadovoljstvo da napravite nešto lepo sopstvenim rukama što izdrži test vremena.

Tu dolazi papirno cveće. Od maramice do kartice do nota iz posebne memorije, nema kraja gde vas vaša kreativnost može odvesti. Osim toga, uvek možete da predstavite svoje elegantne papirnate cvetove pored pravog cveća za dramatičan efekat.

Želite da naučite kako da sami napravite cveće od papira? Tragali smo uzduž i poprijeko za najbolje tutorijale i inspiraciju za početak.
Kako napraviti cveće od papira

Trebaćeš:

Papir – Odaberite bilo koju vrstu koja odgovara završnoj obradi koju želite da postignete. Papirni papir stvara napuhane, nežne papirne cvetove ili možete koristiti karticu da napravite oštre, oštre origami bukete.
Makaze – Biće potrebno mnogo sečenja!
Lepak – Ponekad je vašem cveću potrebna mala pomoć da ga održi zajedno – možda bi i nama trebalo malo lepka! Preporučujemo pištolj za vruće lepilo koji je jednostavan za upotrebu i super lepljiv, ali ako ne možete da se dočepate jednog od ovih prozirnih lepkova za zanat, podjednako dobro funkcioniše.
Zanatska žica – Napravite stabljike ili dodajte malo dodatne strukture laticama i listovima pomoću ovog praktičnog materijala za izradu.
Lenjir – Ponekad ovi tutorijali zahtevaju preciznost.
Traka za cvećare – Ova lepljiva zelena traka može vam pomoći da sakrijete mnoštvo greha u bilo kom ručno rađenom zanatu, idealno ako ste početnik.
Konac ili konac za pecanje – ovim pričvrstite svoje cveće, spremno za kačenje.

Kako napraviti cveće od papira

Koji papir je najbolji za papirno cveće?

Postoji toliko mnogo opcija kada je u pitanju vrsta papira koji možete koristiti za pravljenje cveća. Evo samo nekih od naših favorita:
Kartični papir

Oštar i čvrst kartonski papir omogućava vam da kreirate jake cvetove koji izgledaju sjajno na stabljikama, raspoređenim u vazi.

Najbolje za: ruže, narcise, zumbule, hortenzije, lale.
Papirna maramica

Ovaj papir stvara paperjasto, meko cveće koje izgleda impresivno kada se grupiše na cvetnom zidu.

Najbolje za: hrizanteme, božure, karanfile.
Hrapav papir

Slično kao i papirni papir, krep papir stvara delikatno papirno cveće i odlično funkcioniše za velike dizajne.

Najbolje za: tratinčice, karanfile, ruže, anemone.
novine

Ponovo upotrebite i reciklirajte te nedeljne novine da biste napravili elegantno papirno cveće.

Najbolje za: ruže, anemone, mak.
Partitura

Napravite cveće za prvu godišnjicu braka koristeći note iz vaše prve plesne pesme.

Najbolje za: Ruže.
Stranice knjiga

Znamo da je kidanje stranica iz knjiga greh među knjiškim crvima, ali će se isplatiti kada pravite svoje papirno cveće.

Najbolje za: ruže, lale.
Toaletni papir ili papirne salvete

Iako mnogi od nas mogu sakupiti ovo smotano zlato nakon 2020. godine, može se koristiti za pravljenje papirnog cveća ako ne možete da odete u zanatsku radnju. Kada morate da pravite, morate da pravite.

Najbolje za: pupoljke ruže.

Spreman za polazak? U redu! Evo nekoliko tutorijala koje možete sami isprobati.

Kako napraviti cveće od papirnog papira

Cveće od papirnog papira može vam pomoći da napravite dramatičan završetak na cvetnom zidu ili na stolu. Volimo preveliko cveće od krep papira sa naboranim laticama i nežnim pastelnim nijansama.

Kako napraviti cveće od papira

Za koje cveće je najbolja maramica?

Karanfili
Ruže
Dalije
Hrizanteme

Pratite korake u ovom vodiču od strane Create Vith Pennies Not Perfection koji vas vodi kroz proces pravljenja zadivljujućih cvetova od papirnog papira.

Korak 1 – Počnite tako što ćete seći papirnate maramice u pravougaone oblike. Isprobajte pravougaonike različite veličine za teksturu u svojoj konačnoj kreaciji. Hej, nije sve cveće napravljeno isto!

Korak 2 – Uzmite pet listova pravougaone maramice i složite ih uredno zajedno.

Korak 3 – Zatim, počevši od kraja, savijte komade papira u stilu harmonike. To znači da je vreme za okretanje i preklapanje, okretanje i preklapanje.

Korak 4 – Uzmite malo ribarske linije i vežite je oko sredine presavijenog papira.

Korak 5 – Uzmite makaze i isecite krajeve maramice u zakrivljene oblike.

Korak 6 – Počnite da ljuštite svoje komade papira da biste napravili oblik cveta! Nežno povucite maramicu u sredinu sa svake strane i uskoro će početi da liči na latice. Magic.
Kako napraviti ruže od papira

Kažu, idi jako ili idi kući, a sa ovim tutorialom od Sveet Red Poppi, sigurno nećeš rano napustiti zabavu. Napravite ogromne papirne ruže koje ostavljaju utisak bez obzira na priliku, volimo ideju da ih postavimo uz zid iza sadašnjeg stola na zabavi za bebe ili porodičnoj zabavi.

Ovaj vodič pravi velike ruže, ali lako možete smanjiti svoje latice kako bi odgovarale vašim potrebama. Pratite ove korake i pokušajte.

Korak 1 – Počnite sa pripremom zadnje ploče. Ovaj vodič koristi kartonsku ploču za tortu, ali možete koristiti samo krug izrezan iz kartonske kutije. Svi se bavimo reciklažom!

Korak 2 – Izrežite neke šablone latica koristeći otpadni karton. Trebaće vam 8-10 velikih latica, 8-10 latica srednje veličine i 16 malih latica da biste napravili središnji pupoljak ruže.

(Možete preuzeti ove oblike latica iz uputstva ili nacrtati svoje. Moraju da se sužavaju prema sredini, stvarajući neku vrstu jezička koji će se koristiti za lepljenje svake latice.)

Korak 3 – Koristite svoje šablone da izrežite svoje latice sa odabrane kartice.

Korak 4 – Kada imate sve svoje latice, vreme je da ih učinite malo realističnijim. Uzmite ivice i nežno ih omotajte oko oklagije ili komada tipla da biste napravili zakrivljene krajeve.

Korak 5 – Sada je vreme da izvadite pištolj za lepak! Uzmite dasku za tortu i zalepite svoje velike latice oko spoljne strane ploče pre nego što pređete na latice srednje veličine, izgrađujući ih. Uskoro će početi da liči na veliki cvet.

Korak 6 – Zatim morate da napravite pupoljak koji će sedeti u centru vaše ruže. Uzmite dve male latice koje ste ranije izrezali i zalepite ih zajedno za jezičke. Zatim ih pažljivo savijte jedno u drugo i dodajte malo lepka na vrh da biste stvorili oblik skoro piramide.

Korak 7 – Uzmite još dve latice, zalepite ih zajedno, a zatim zalepite svoj piramidalni oblik na vrh. Povucite latice nagore i zalepite ih na vrh da biste ih dodali svom pupoljku. Nastavite da radite ovo sa svojim drugim isečenim laticama i imaćete uredan pupoljak koji se može ugnezditi među cvetom koji ste ranije napravili da biste napravili njegov centar.

Vau! Bilo je to nekoliko koraka koje je trebalo slediti. Pogledajte uputstvo u celini i zabavite se praveći ove velike papirne cvetove.
Kako napraviti ruže koristeći papirnu salvetu

Imate gomilu neiskorišćenih salveta u svom domu i osećate želju za rukovanjem? Evo kratkog uputstva o tome kako da napravite delikatne ruže sa pupoljcima u kojima ćete dugo uživati:

Trebaćeš:
Papirne salvete
makaze
Paint
Drveni ražnjići
Zeleni niz

Korak 1 – Isecite salvetu na dugačke pravougaone trake.

Korak 2 – Uzmite ove trake i umotajte svaku oko kraja drvenog ražnja, praveći slojeve da biste napravili latice.

Korak 3 – Uzmite svoju zelenu vrpcu i čvrsto je omotajte oko dna salvete, pričvrstite ih za drveni ražanj.

Korak 4 – Pažljivo obojite maramicu bilo kojom bojom – pokušajte da ne navlažite previše, preporučujemo da koristite akrilnu boju – ostavite da se osuši, a zatim uživajte!

Za šta se može koristiti papirno cveće?

Pitate se šta da radite sa svim onim papirnim cvećem koje ste sada napravili? Imamo neke ideje:

Dekoracija u vašem domu – Najlakši način da uživate u papirnom cveću je da ga postavite u vazu u vašem domu ili ubacite u cvetni aranžman pravih cvetova.
Dekoracije za žurke – Preskočite balone i upotrebite papirno cveće da biste uticali na sledeću zabavu koju planirate. Zalepite ih na zidove, poređajte ih duž stolova ili okačite sa plafona.
Pokloni – Poklonite svoje papirno cveće voljenim osobama kao poklone koji će zauvek ceniti. Takođe su idealni za one koji imaju alergije – iako nudimo bukete bez ljiljana.
Da biste sačuvali uspomene – Scenario iz prvog filma koji ste zajedno gledali, vaše venčane zavete ili čak ljubavno pismo mogu se saviti i oblikovati u cveće za savršen, sentimentalan poklon.
Venci – Cveće od papira izgleda sjajno u vencima i traje dugo nakon završetka sezone. Više volite venac od svežeg cveća? Pa, mogli biste da ostavite prostor u svom dizajnu za sveže cveće svake godine koje se može dodati kada dođe relevantna sezona.

Nadamo se da vas je ovaj vodič inspirisao da izvadite pištolj za vrući lepak i počnete da pravite. Posle nekoliko vežbi, pravićete papirno cveće za sve prilike! Tražite još zanata sa cvećem? Pogledajte naše vodiče o tome kako sušiti i kako pritisnuti cveće za više inspiracije.