Naše omiljeno ružičasto cveće

U ovom postu sve je samo breskvasto, dok prolazimo kroz divnu listu ružičastog cveća i šta oni znače.

Od nežnih koralnih tonova do živopisnih magenta, roze je svuda u svetu cveća. I baš kao i sama ružičasta, ružičasto cveće ima svoju istoriju i kulturna značenja. Prema floriografiji (proučavanju jezika cveća), ružičasto cveće simbolizuje razne stvari – alstromerija nije jednaka amarilu!

Dakle, da bismo poštedeli nečije rumenilo (iako je to još jedna lepa nijansa) zbog cvetne pogrešne komunikacije, evo našeg vodiča za divan svet ružičastog cveća.

Calla Lili

Ovi elegantni cvetovi dolaze u raznim nijansama i idealni su za svadbene bukete jer simbolizuju nevinost i lepotu. Takođe, uprkos imenu, oni zapravo nisu ljiljani.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Kamelije

Ove sređene lepotice signaliziraju ljubav, naklonost i divljenje. Ružičaste kamelije služe za pokazivanje čežnje, pa ih pošaljite najbližima koji vam najviše nedostaju.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Peonies

Ove navale boja, obično nežno roze, povezane su sa romantikom, prosperitetom i srećom. Ovo ih čini popularnim izborom za venčanja, ali božur je svestran cvet, tako da su savršeni i za godišnjice, rođendane, poklone za brzo ozdravljenje ili samo da dodaju malo dodatne lepote nečijem danu (pročitajte više o njima ovde.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Alstroemeria

Poznat i kao peruanski ljiljan, ovaj delikatni cvet simbolizuje odanost i prijateljstvo. Idealne su za dugotrajnu boju jer traju i do 2 nedelje kada se pravilno neguju.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Amarillis

Upečatljivo i privući pažnju ovo cveće je namenjeno da se pokloni nekome koga smatrate neverovatno lepim, ali koga takođe cenite izvan njegove lepote.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Dalija

U vezi sa cvetom hrizanteme, ove prelepe ružičaste latice leti preplavljuju bašte i domove. Dalija simbolizuje milost i ljubaznost, što ih čini savršenim za davanje kao zahvalnost ili na rođendan.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Orhideja

Jedna od najpopularnijih cvetnih biljaka, orhideje dolaze sa dahom misterije i luksuza. Oni simbolizuju retku i delikatnu lepotu i potrebno im je puno ljubavi da bi izgledali najbolje što mogu, pa ih poklonite nekom veoma posebnom.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Ružičasta ruža

Klasična predstava ljubavi. Ružičaste ruže predstavljaju divljenje, cvetajuću ljubav i naklonost. Rumeni buket ovih lepotica učiniće godišnjicu zaista posebnom.

Naše omiljeno ružičasto cveće

Pink tulipani

Ovi elegantni cvetovi se često fotografišu u Holandiji, gde pretvaraju ogromna polja u more zapanjujuće ružičaste. Oni su oličenje proleća, ali takođe predstavljaju pravu ljubav i negu, što ih čini popularnim i prikladnim izborom za bukete za Majčin dan.