sobne biljke napravljene za sunčane prozorske daske

Volite li kada sunce izađe? I nama. Kao i ove kućne biljke na direktnoj sunčevoj svetlosti. Pomalo poput vašeg prijatelja koji ide na najegzotičnije praznike, ove biljke su prirodni tragači za suncem. I ne vole ništa više od izležavanja na suncu po ceo dan.

1. Biljka ananasa
Pošto potiču iz Južne Amerike, biljke ananasa će rado upijati sunčeve zrake ceo dan. I znamo šta mislite – ali nažalost ne, nisu jestivi. Ipak, ova biljka će garantovano uneti prazničnu atmosferu u svaki dom. Savršeno za osobu koja odbrojava dane do svog sledećeg putovanja u inostranstvo.

2. Super sukulenti
Od svih naših sobnih biljaka koje vole direktnu sunčevu svetlost, sukulente je najlakše brinuti. Sunčana prozorska daska, nedeljno prskanje – i povremeni komplimenti – sve su što je našim super sukulentima potrebno da bi živeli srećno. Tako da će uspeti sa svakim vlasnikom – čak i ako su pomalo zaboravni.

3. Biljka zmija
Pošto su porijeklom iz tropske zapadne Afrike, lako je shvatiti zašto biljke zmija toliko vole da budu na suncu. Ali pošto su tako opušteni, dobro će se ponašati iu uslovima slabog osvetljenja. Ali ono što volimo kod ove biljke su i njene briljantne supermoći prečišćavanja vazduha. Lako i pročišćava vazduh – mislimo da su odlična početna biljka za početnike ili zaposlene gradske jetre.

Pokušavate da pronađete savršenu biljku za svoj dom? Ili u potrazi za promišljenim poklonom? Naše biljke će doneti ljubav, život i stil u svaki dom. A ovo su neki od naših favorita.

Još niste navikli na negu biljaka? Ne brinite – sastavili smo ovaj vodič da vam pomognemo.