Druga užurbana sezona ponovo je skoro pred cvećarama, ali mnogi to možda i ne znaju. Ne govorimo o žurbi od Božića do Majčinog dana koja nas zaokuplja u proleće – ovo je jesen! Evo nekoliko saveta kako da prodate svoju cvećaru za jesen!

Da li pokazujete svoje jesenje cveće na početnoj stranici vaše veb stranice?

Sezona koja šalje mnoge potencijalne kupce u velike prodavnice, gvožđare, pa čak i plastenike kada bi trebalo da požure u vašu cvećaru. Ovo je važna tromesečna sezona ukrašavanja kojoj cvećari imaju mnogo toga da ponude. Ispod je nekoliko saveta kako biste bili sigurni da ćete iskoristiti prednosti jesenjih rasprodaja koje bi trebalo da budu vaše. Obavezno ih pročitajte i ostavite nam neke svoje savete u odeljku za komentare.
Cvećare mogu da ponude više

Mnogi ljudi misle o cvećarama kao o mestu za poklone, posebne prilike i unutrašnje aranžmane, ali cvećare mogu ponuditi mnogo više. Cvećare nude jedinstven inventar koji vaši kupci neće pronaći i generičku prodavnicu za poboljšanje doma. Vaši kupci treba da shvate da vaša prodavnica nudi ručno izrađene specijalne artikle koji će se izdvojiti od dekora rezača kolačića na koji se mnogi odlučuju.

Venci, bašte na vrhu stolova, ulazni delovi i centralni delovi su samo neke od mogućnosti koje cvećari imaju da pokažu svoj zanat i daju vašim klijentima zapanjujući novi izgled za eksperimentisanje. Nemojte se plašiti da naglasite da je vaša mala cvećara u lokalnom vlasništvu mesto za kupovinu vaših kupaca. Lokalna kupovina ili mala kupovina su trenutno veoma popularni (subota za mala preduzeća je odmah iza ugla!).

Šta da nabavite za svoju cvećaru

Jesen zauzima posebno mesto u srcima mnogih ljudi, pa obavezno nabavite nešto posebno i sezonsko za njih! Pored svih materijala potrebnih za gore navedene stavke, nemojte se plašiti da se takmičite za otvoreni prostor! Obavezni proizvodi od jeseni uključuju bale sena, stabljike kukuruza, strašila, bundeve i mini bundeve, tikvice, indijski kukuruz, jesenje vence za vrata itd. Nema razloga da izgubite u franšiznoj prodavnici gvožđara za prodaju koju vaša prodavnica može lako da napravi.

Pokažite svoju radnju

Obavestite potencijalne kupce da bi vaša cvećara trebalo da bude njihova prodavnica na jednom mestu za jesenje ukrašavanje pre nego što uđu na parking. Privlačan eksponat na otvorenom ispred vaše cvećare pokazaće ljudima da možete da ponudite uzbudljiv jesenji dekor. Jesenji prozor će vam dati priliku da pokažete svoje tehničke veštine i privučete prolaznike.

Naravno, danas vaš digitalni izlog ima skoro jednak uticaj kao i vaš stvarni izlog. Na svojoj veb stranici, obavezno pokažite svoju jesenju kategoriju proizvoda novim banerima, proizvodima ili čak pozadinama. Ako ste već aktivni na društvenim medijima, sada je pravo vreme da počnete da zadirkujete svoje kupce snimcima novog inventara, kao i novim jesenjim dizajnom.

Drugi način da to uradite je da pokažete jesenje artikle koje imate na zalihama svake nedelje ili 2 na svom blogu, veb lokaciji ili omiljenim platformama društvenih medija. Vaši klijenti će ceniti pogled iznutra na vaše poslovanje uz ove postove u stilu „Šta je sveže ove nedelje“. Prodavnice koje su bile vredne u prikupljanju e-poruka kupaca imaće dodatni korak sa mogućnošću slanja marketinga putem e-pošte, a možda čak i kupona za promovisanje usluga ukrašavanja i jesenjih proizvoda.
Da li vaša cvećara najbolje koristi jesenju sezonu?

S obzirom na sve prednosti kupovine kod cvećara za jesenji dekor, iznenađujuće je koliko cvećara nedostaje. Praćenje gore navedenih koraka pomoći će vam da osigurate da vaše preduzeće ostvari što je moguće više jesenjih poslova tokom tromesečne sezone. Kako se rangira vaša prodavnica? Obavestite nas koje kreativne ideje ste postavili da biste nastavili da vam se klijenti vraćaju kao na jednom mestu.