Podignite praznično raspoloženje povećanjem prodaje cveća!

„Rasprodaja božićnog cveća nije ono što je bila!“ i to se pokazalo tačnim za mnoge cvećare, bilo da ste godinama u cvećarskoj industriji ili samo otvarate cvećaru. Sa nizom opcija davanja poklona za potrošače, nije ni čudo što im cveće možda nije u prvom planu, međutim, vremena cvećara se menjaju.

Želeli bismo da se fokusiramo na načine za poboljšanje prodaje cveća tokom božićnih praznika za sve vlasnike cvećara kako bi povećali tu prodaju i povećali profit u vašoj cvećari ovog Božića.

Be Jolli, Bi Golli – Služba za korisnike

Osoblje bi trebalo da bude u prazničnom duhu i preterano uslužno sa svim kupcima, naravno, to se podrazumeva za sva godišnja doba u maloprodaji cveća. Međutim, često je tokom ovog vremena važno da se fokusirate na to da budete ljubazniji. Potrošači su više na ivici i troše više novca nego inače, čak i ako su malo potrošili u vašoj cvećari ili e-trgovini, dobro je da se osećaju opušteno i dobro posećeni.

Praznična prodavnica i e-trgovina

Pogledajte okolo svoju cvećaru, da li izgleda svečano, privlačno, da li biste kupovali ovde? Isto važi i za vašu e-trgovinu da li je spremna za Božić? Imate li božićne proizvode, korpe za poklone i druge artikle za ponuditi?

Osim što im nije ponuđena odlična usluga za korisnike, kupci najviše ljute na kućne ljubimce i razlog zašto ne kupuju negde je izgled. Obavezno dodajte nešto primamljivo u svoj izlog ili izlog i ažurirajte svoju veb lokaciju za e-trgovinu tako da odražava sezonu.

Privucite potrošače u božićnom duhu

Navedite kupce da komunicirate sa svakom kupovinom cveća. Zamislite „VILENJAK na polici“ uključite vilenjaka u svoje cvetne aranžmane ili sakrijte vilenjaka u svojoj radnji i neka kupci pronađu vilenjaka uz popust. Postoji mnogo opcija da privučete kupce da kupuju u vašoj cvećari.

Savet: Obavezno se oglašavajte na svojim društvenim medijima i veb lokaciji za e-trgovinu.

Savršena prezentacija

Razmislite o kupovini dodatnih kesa za poklone i prelepe ambalaže ove praznične sezone. Način na koji su vaši cvetni aranžmani ili poklon predmeti prezentovani bilo uzetim ili isporučenim ostavlja ogroman trajni utisak. Ponudite umotavanje poklona, ako možete, bilo koji poklon i obavezno dodajte lepu mašnu. Dodajte malo prazničnog sjaja i ne zaboravite svoju posebnu oznaku sa imenom vaše prodavnice.

Sezona davanja

Dajte besplatne aranžmane za praznike u vašem lokalnom restoranu, frizerskim salonima, draguljarnicama, bankama, itd. Na svakom mestu gde postoji velika količina kupaca, ovo deluje neverovatno dobro za pridobijanje novih kupaca u vašoj cvećari, posebno za kupce koji to često rade ne smatrajte cveće opcijom darivanja.