Povećanje i podsticanje zabave/humora u vašem poslovanju sa cvećem ima mnoge ključne prednosti.

Kako se približava praznici i cvećare postaju sve zauzetije, takođe je dobro vreme da se usredsredite na poslovni moral vaše cvećare. Pokazalo se da humor na radnom mestu dovodi do povećanja produktivnosti i dugovečnosti.


Humor pomaže da povećate svoje poslovanje sa cvećem:

Veza
Proizvodnja
Povećava moć mozga
Angažovanje
Smanjuje stres
Opušta mišiće
Sagoreva kalorije (ovo nam se sviđa!)

1. Igra Vall Of Fame

Napravite određeni zid slave, ukrasite ga zahvalnicama ili recenzijama kupaca. Svaki put kada dobijete zahvalnicu ili recenziju od kupca, donirajte novac fondu za izlete zaposlenih za zabavne aktivnosti ili putovanja.

2. Nacionalni dan oblačenja

Učestvujte u danu oblačenja u cvećarnici, mnoge prodavnice sada imaju ružan dan božićnih džempera i postoje mnoge verzije oblačenja na radnom mestu, od havajskih košulja, dana smešnih majica i još mnogo toga. Izaberite svoj dan nacionalnog oblačenja. Napravite malu konkurenciju između zaposlenih i nasmejte svoje klijente.

3. Cvetna muzička lista za reprodukciju

Primenite muzičku listu cveća, neka zaposleni učestvuju u izboru svojih omiljenih pesama. Sve bi trebalo da ima veze sa cvećem (Poljubac od ruže, Svaka ruža ima trn, Izgradi mi puter, Jorgovano vino, itd.), pustite ovo u radnji za svoje osoblje i kupce. Odštampajte pesme ili napišite blog o pesmama o cveću i postavite ih na veb lokaciju svoje cvećare ili društvene mreže.

4. Dovedite svog ljubimca na radni dan

Ovo omogućava vašim zaposlenima da iskuse radost što imaju svog ljubimca ili kućne ljubimce na radnom mestu. Neke prodavnice su čak usvojile kućnog ljubimca kao maskotu cvećara.
lale-cvećar-šala

slika preko pikabai.com
5. Tell A Joke

Imate interfon? Pokušajte da ispričate vic ili provedite dan za vic. Objavite ovo preko interfona i uključite sve zaposlene.

6. Razmenite poklone za geg

Postoji mnogo poklona koji popravljaju raspoloženje i donose zabavu na radnom mestu sa cvećem. Izaberite doba godine da biste razmenili poklone sa svim kolegama i posmatrali kako se smeh uvija.

7. Flover Trivia

Šta kažete na neke trivijalnosti o cveću, odštampajte ovo na kartici i uključite kupce dok kupuju u vašoj radnji. Ponudite kupcima popust od 5% za sve tačne odgovore. Ovo je odličan način da uključite fanove na svojim društvenim medijima, ne zaboravite da objavite na Facebook-u.

8. Takmičenje za sinhronizaciju usana

Podelite svoju cvećaru u timove, neka zaposleni odaberu pesme dan unapred i neka emisija počne. Ovo je super zabavno i smešno i sigurno će biti dan za pamćenje.

9. Nagrada iznenađenja

Nagradite svoje zaposlene nasumičnim nagradama iznenađenja za njihov naporan rad, učinite ih smešnim. Ovo može biti bilo koja vrsta nagrade od slatkiša do ručka. Slikajte i objavite na svojim društvenim mrežama.

10. Rođendanska zabava

Odajte priznanje svim zaposlenima rođendanima uz rođendansku proslavu, uzmite tortu i poklone. Možete čak pokušati i zabavu iznenađenja za njih. Ovo je odličan način da sve okupite u svojoj cvećari.