Ovi osnovni saveti i trikovi će učiniti da vaše svakodnevne operacije cvetnog dizajna teku glatko i daju dugotrajne rezultate.

Mnogi stručnjaci za cvetni dizajn možda već koriste neke, ako ne i sve ove savete i trikove. Za one koji su novi u industriji cveća, pogledajte ovih 10 osnovnih saveta koji će vas voditi u poslovnom uspehu vaše cvećare.


10. Cveće duboko zaroni

Potopite ceo cvet/cveće u vodu, voda ulazi kroz sve delove cveta što rezultira dugotrajnijim cvetnim aranžmanima.

9. Kruna slava

Ovo je cvećara koja mora imati i lako jednu od najbolje čuvanih tajni u aranžiranju cveća. Crovning Glori je vosak u spreju koji hidrira vaše cvetne aranžmane, a rezultati su dugotrajno cvetanje nedeljama.

8. Alum

Čuvajte hortenzije da ne uvenu sa alum prahom, ovo nije priča starih žena. Alum prah radi na održavanju hortenzija prelepim i bez uvenuća. Stipsu možete pronaći u prodavnici začina. Nakon što se stabljika hortenzije iseče, stavite ih direktno u alum prah i nastavite sa svojim cvetnim aranžmanom.

7. Otvorite zatvorene cvetne pupoljke

Da biste otvorili zatvorene cvetne pupoljke, potopite ih u toplu vodu, a zatim u hladnu. Ovo je odličan savet za trenutno prikazivanje kućišta sa otvorenim pupoljcima.

6. Stavite svoje biljke orhideja na led

Umesto da zalivate biljke orhideja, pokušajte da koristite kocku leda. Sporo otapanje kocke leda daje vašoj biljci orhideja sporu stabilnu hidrataciju i sprečiće je da se utopi. Ovo je takođe dobar način da izmerite količinu vode koju ćete dati vašoj biljci orhideje, jedna kocka leda nedeljno je sve što je potrebno. Ako je orhideja veća, u redu je koristiti 2 ili 3 kocke leda nedeljno.

5. Rezane stabljike cveća pod vodom

Za cveće delikatnije prirode (božuri i dalije) stabljika se seče pod vodom i uvek pod uglom. Ovo pomaže u njihovoj sposobnosti da apsorbuju vodu, čime se produžava njihov životni vek. Dobar savet je da se uglavnom sve vaše stabljike cveća mogu seći pod vodom ako nemate pristup lavabou, samo napunite veliki kontejner pored radnog prostora. Ne zaboravite da proverite da li je kontejner očišćen.

4. Napravite mrežu

Mnogi cvećari imaju ono što se zove mentalna mreža tako što stavljaju cveće u vazu ili kontejner i prave mrežu preklapanjem stabljika i okreću posudu sa cvećem postavljenim pod uglovima na spoljašnjem delu posude. U suštini ono što ovo čini je stvaranje držača za vaše cveće, čineći da izgledaju ujedinjeno i uravnoteženo. Mentalna mreža za cvetne aranžmane možda neće raditi za sve cvetne dizajnere, tako da u tom slučaju možete napraviti rešetku od trake. Samo postavite traku horizontalno i vertikalno i Voila sada imate držač za cveće da bi vaše cveće izgledalo neverovatno. Ovo posebno dobro funkcioniše za kratke vaze i niske kontejnere.

3. Očistite svoje lišće od vode

Prilikom aranžiranja vaza, obavezno uklonite sve lišće na svojim cvetovima i nikada lišće ispod vodene linije. Znamo da većina cvećara to zna, međutim, ovo je još uvek odličan savet. Samo jedan mali komadić lišća ispod vodene linije može biti štetan za vaš cvetni aranžman i uzrokovati uvenuće i podešavanje.

2. Uklonite prašnike ljiljana

Šta su prašnici? Prašnici su jako oprašeni i nalaze se u sredini ljiljana. Čim se ljiljan otvori, obavezno uklonite polen Pažljivo uklonite prašnike i pokušajte da ne dozvolite da dodirne ljiljan. Uklanjanje prašnika omogućava dugotrajne ljiljane.

1. Eksperiment sa cvetnim dizajnom

Odajući počast tako popularnom organskom stilu aranžiranja cveća danas, podstičemo vas da zaboravite točak boja i eksperimentišete sa različitim teksturama, biljem, prelepim lišćem i cvetovima kako biste kreirali sopstvenu nišu u stilu dizajna.
Dobro je znati

Ne razblažujte Crovning Glori vodom. Razblaživanje Crovning Glori-a vodom nema koristi za vaše cvetne aranžmane

Znamo, veoma je retko da cvećara svoje cveće drži pored voća, međutim, ipak je važno napomenuti da gasovi koje voće izostavlja nisu prijateljski raspoloženi za cveće. Ne zaboravite da obavestite svoje pokrovitelje kako biste izbegli da svoje cvetove drže pored voća.