Uradi sam cvetne kocke leda

Leto je što znači da je vreme da doterate svoje piće.

Bilo da planirate koktele sa devojkama ili organizujete roštilj sa Pimms-a-plenti, cvetne kockice leda su savršen način da ulepšate svoje mesto.
Kako napraviti cvetne kocke leda

Evo šta vam je potrebno da napravite sopstvene cvetne kocke leda…

Jestivo cveće
Posuda za kockice leda
Voda za piće
Zamrzivač

A evo kako da ih napravite…

Uradi sam cvetne kocke leda

Korak 1

Za cveće koje je savršeno suspendovano u ledu, morate raditi u slojevima. Uzmite posudu za led i dodajte vrlo malu količinu vode u svaki prazan blok.

Evo najboljeg saveta za vas: koristite destilovanu vodu koja je prokuvana, a zatim ohlađena. Ovo pomaže u rastvaranju vazdušnih mehurića i svih nečistoća za kristalno čiste kockice leda svaki put.

Korak 2

Dodajte cveće u svaki blok kocke leda, stavite ih licem nadole u ​​vodu. Ključno je osigurati da lebde i da nisu potopljeni – ne želite da latice vire iz vaših kockica leda.

Korak 3

Zamrznite prvi sloj (20 minuta u zamrzivaču bi trebalo da posluži).

Korak 4

Sada napunite kockice leda da biste potpuno potopili cveće i zamrznite kao i obično ili, ako vam je fensi, ponovo dodajte malu količinu vode i cveća i nastavite da gradite slojeve, zamrzavajući se nakon svakog dodavanja cveća.

Jestivo cveće za piće

Da li ste znali da cvetne kocke leda nisu samo za dekoraciju? Oni takođe mogu dodati suptilan, ali karakterističan ukus vašim pićima. Želite da znate koje cveće da zamrznete za svoju omiljenu napitku? Evo naših savršenih parova:

Pimms – boražina, mali plavi cvet koji ima hladan ukus krastavca
Prošek – lavanda (samo cveće)
Džin – cvetovi komorača za ukus nalik na sladić
Vodka – nasturcijum, vatreno narandžasto cveće sa slatkim, biber ukusom
Rum – cvetovi hibiskusa