Kada je u pitanju cveće, svi volimo delikatnu, živahnu gomilu luksuznih cvetova! Bilo da se radi o ružama, ljiljanima ili lalama, vrhunski buket je uvek poslastica. Dok nam dobijanje cveća ulepšava dan i pruža nam osmeh tokom cele nedelje, svi želimo da imamo cveće tokom cele godine.

Sada je životni vek buketa oko 5 – 7 dana, u zavisnosti od kompanije i dobavljača – dok u Appleiard London garantujemo svežinu od 7 dana! Sada, kao što smo rekli, svi volimo cveće i želimo ga u svom životu; što duže to bolje! Stoga je Appleiard London sastavio 5 saveta kako da vaše cveće ostane sveže! Isprobajte ih i vidite da li rade za vas:

1) Dodajte gazirano piće u vodu – četvrtina konzerve je dovoljna jer ugljeni hidrati šećera hrane stabljike! Pored toga, ako imate prozirnu vazu, dodajte bistro zašećereno piće u vodu da ne biste promenili boju vode. (Nije kao na prikazanoj slici)

2) Isecite stabljiku svakog dana nožem – noževi su često oštriji od makaza koje mogu da zgnječe stabljiku dok pokušavaju da preseku osnovu stabljike. Osiguravajući da je stabljika svakodnevno kraća, voda i vredni hranljivi sastojci stižu do glave latice konstantno brže zbog kraćeg putovanja.

3) Obezbedite minimalan broj bakterija i dovoljno hranljivih materija – pre nego što se vaše luksuzno cveće stavi u vazu, operite vazu toplom vodom sa sapunom da biste isprali sve potencijalno štetne bakterije. Ubijte te mikroorganizme i ne dovodite svoj cvet u opasnost! Takođe, nemojte se plašiti da dodate novu hranu za cveće kada zamenite vodu!

4) Obezbedite svom cveću maglu – zamislite da prirodno raste cveće u bašti, kada kiša padne, ceo cvet, uključujući paru, glavicu latica i korenje, dobije malo vlage. Stoga, poprskajte svoje cvetove vodom i dajte glavicu latice više pića.

5) Uverite se da je vaza dovoljno velika – veliki, plišani buket će početi da vene ako je skučen u vazi koja je premala. Uverite se da cveće buketa ima dovoljno prostora za disanje, a da vaš buket izgleda prelepo!