Sezona diplomiranja se brzo približava, pa iskoristite ovo doba godine kao cvećar! Možete da uradite nekoliko stvari da se pripremite za ovu konkretnu sezonu kako biste bili sigurni ne samo da ste spremni za to, već i da ostvarite najveću moguću prodaju. Iako ovo nije praznik za koji je poznato da cvećare preplavljuje rasprodajama, ipak je odlično vreme za pokretanje promocija, oglašavanje u zajednici i ostvarivanje veće prodaje od običnog dana.

Imajte obilje cveća u pravim školskim bojama

Kako se približava matura, pogledajte školske boje u vašem okruženju i uverite se da naručite zalihe koje odgovaraju tim bojama. Poželećete da imate niz cveća koje odgovara školskim bojama za svečane i savršeno tematske aranžmane. Uverite se da imate i trake i maramice u ovim bojama!
Imajte niz cvetnih ponuda

Maturacije u većini slučajeva ne zahtevaju ogromne bukete za poklone. Možda ćete želeti da pripremite mini bukete, vešte korsaže u bojama obližnjih škola, pa čak i nekoliko stabljika povezanih zajedno da bi ljudi mogli da kupe i poklone maturantima. Upravo ovi jednostavni aranžmani mogu biti veliki prodavci za događaj!

Planirajte u skladu sa datumima mature

Dani mature mogu prikupiti mnoge kupovine u vašoj radnji. Planirajte unapred za to i uverite se da ćete imati adekvatno osoblje. Pripremite sve svoje zalihe i možda ćete čak želeti da odštampate poseban cenovnik za najčešće kupovane aranžmane za maturu.

Kako se prilika bliži, savršeno je vreme da pošaljete neke marketinške poruke e-pošte u vezi sa maturom. Oni mogu poslužiti kao podsetnik na predstojeću matursku sezonu, tako da se svako ko ima diplomu u životu podseti da naruči svoju narudžbu. Ovo je takođe savršeno mesto za prikaz nekih primera aranžmana koje možete da obezbedite u školskim bojama, sa slikama i primerima onoga što kupci mogu da naruče.

Partner sa lokalnim školama da biste primali narudžbine

Mogla bi biti prilika za partnerstvo sa lokalnim školama. Radite sa njima da biste reklamirali svoje usluge i primali porudžbine kako se bliži sezona diplomiranja. Na primer, pogledajte da li biste mogli da prisustvujete sportskoj utakmici pre diplomiranja i imate sto sa nekim cvećem. Iskoristite ovo vreme da preuzmete porudžbine za predstojeći događaj. Druga opcija je da stavite oglas u školske novine ili bilten o svom cveću za maturu, navodeći rokove za naručivanje, bilo kakve posebne ponude ili cene.
Pokrenite promociju za diplome o cvetnim predmetima

Možda ćete želeti da razmislite o pokretanju promocije ili prodaje cveća za maturu. Ovo bi moglo pomoći u povećanju prodaje. Ako odlučite da to uradite, uverite se da to na odgovarajući način oglašavate u svojim marketinškim kampanjama putem e-pošte, na svom unosu Mog preduzeća na Google-u i na društvenim medijima kako biste privukli pažnju svoje zajednice.

Objava o maturskom cveću na društvenim mrežama

Na kraju, obavezno objavite o prodaji i ponudi cveća za diplomiranje na svojoj stranici društvenih medija. Možete čak biti kreativni sa svojim kampanjama u vezi sa društvenim medijima. Jedna ideja je da podelite različite vrste cveća i njihovo značenje i kako se svako može povezati sa događajem. Na primer, poznato je da se božuri nadaju, što je savršen simbol za diplomca koji ide u svoju budućnost!

Kako se pripremate za sezonu diplomiranja kao cvećar? Podelite sve savete i trikove u nastavku!Kako se cvećari mogu pripremiti za matursko doba