Različite vrste venčanih buketa

Verovatno najvažnije cveće koje ćete ikada izabrati, vaš svadbeni buket neće samo zauzeti centralno mesto na velikom danu, već će biti ovekovečen i na vašim venčanim fotografijama. Odabir cveća za venčanje nikada nije trivijalna stvar i sa toliko stilova koje možete izabrati, lako je osećati se preplavljenim. Naš vodič za različite vrste svadbenih buketa je savršeno mesto za početak kada razmišljate o tome koji stil će najbolje upotpuniti vašu venčanicu.

Tipično okruglog oblika, buket poza je popularan izbor za moderne neveste jer je lak za rukovanje i često dovoljno mali da se može nositi u jednoj ruci. Pogodan za skoro svaku vrstu venčanja, ovaj tip buketa može biti ili neformalan, labav aranžman – savršen za venčanje sa starinskim ili seoskim temama – ili čvršće konstruisan za savremeni obrt.

Različite vrste venčanih buketa

Različite vrste venčanih buketa

Različite vrste venčanih buketa

Različite vrste venčanih buketa

Različite vrste venčanih buketa

Kompozitni buket cveća

Kompozitni buket cveća, ili Karmen ruža, kako se ponekad naziva, jedna je od modernijih vrsta svadbenog buketa. U ovoj vrsti aranžmana, buket je napravljen od stotina pojedinačnih latica, povezanih zajedno da izgledaju kao jedan gigantski cvet. Iako se običnom posmatraču može činiti veoma jednostavnim, ovo je veoma specijalizovana vrsta buketa i može se pokazati kao jedan od najskupljih samo zbog sati rada koji su potrebni za njegovo stvaranje.

Možda najtradicionalniji stil svih svadbenih buketa, buket za tuširanje je oličenje elegancije i sofisticiranosti i dizajniran je tako da graciozno izlazi iz ruku mlade. Ovaj kaskadni stil je postao popularan od strane princeze Dajane 1980-ih i uživao je u nečemu oživljavanju poslednjih godina. Gotovo svaka vrsta cveća može biti uključena u ovaj tip aranžmana, koji je često obogaćen pratećim bršljanom i svežim lišćem.

Nosegai buket, takođe poznat kao tussie-mussie, postoji još od srednjeg veka. Okrugla oblika i gusto prepuna cveća, ovaj stil svadbenog buketa tradicionalno sadrži pregršt centralnog cveća, okruženog „cvetom punila“, a zatim uokvirenog svežim začinskim biljem. Obično je čvrsto vezana trakom od organze, što ga čini praktičnim za držanje.
Prezentacioni buket

Prezentacioni buket je snop cveća, dizajniran da se drži u naručju i bio je popularan stil venčanog buketa na prelazu u dvadeseti vek.

Bidermajer buket

Slično Nosegai-u, bidermajer je čvrsto umotan svadbeni buket, raspoređen u kružnom uzorku sa cvetovima različitih boja. Obično se svaki prsten sastoji od jedne različite vrste cveća, stvarajući dramatičan vizuelni uticaj, koji se pokazao popularnim kod nevesta koje žele da zaista daju izjavu na svoj veliki dan.

Odlična alternativa tradicionalnom buketu, prelepi korsaž koji se nosi na zglobu je divan način da upotpunite svoju venčanicu. Manje ograničavajući od buketa koji se drži u ruci, korsaž na zglobu omogućava mladenci da ima slobodne ruke kako bi mogla u potpunosti da uživa u danu venčanja. Korsaže za zglob su takođe savršene za djeveruše i mogu se napraviti od raznih cvijeća kako bi upotpunile gotovo svaku šemu boja.

Pomander buket

Pomander je lopta cveća, poređana u cvetnu penu i okačena na ukrasnu traku. Najčešće je aranžman po izboru za mlade devojke sa cvećem, nema razloga zašto sama mlada ne bi mogla da ponese jedan od ovih sjajnih aranžmana niz prolaz.