Sa toliko svadbenog cveća koje možete izabrati odakle da počnete?

Planiranje venčanja može dovesti do upravljanja mnogo detalja što može značiti mnogo stresa. Imate haljinu, tortu, svadbenu zabavu, fotografa, mesto održavanja, muziku i naravno svadbeno cveće. Ne zaboravite na cveće!

Cveće je važan deo dana venčanja jer ga vidite svuda i snažno radi na stvaranju atmosfere i raspoloženja. Oni su u rukama neveste dok ona hoda niz prolaz. Oni su na stolu za vreme prijema. Oni čak mogu poredati prolaz ili ukrasiti mesto na raskošan način. S dobrim razlogom obeležavaju ovu priliku kao posebnu i centralni su deo dana, tako da, naravno, želite da budete sigurni da imate najbolje od svega što postoji.

Pa kako izabrati najbolje venčano cveće za dan venčanja? Naročito ako niste ljubitelj cveća? Da bismo vam pomogli, sastavili smo vodič koji detaljno opisuje naših 10 najomiljenijih cveća za venčanje koje će vas apsolutno oduševiti na dan venčanja. Uklonite stres sa ovog detalja vašeg venčanja i nastavite da čitate za više informacija! Oh, i zapamtite da će godišnja doba igrati veliku ulogu u dostupnosti, tako da bi možda bilo dobro da proverite dostupnost bilo kog cveća navedenog u nastavku na našoj tabeli sezonske dostupnosti cveća za venčanje.
Peoni Roses

Božur ruža venčano cveće

Ruža božura će uvek biti omiljena nevesta i mnoge neveste rezervišu datum venčanja u Melburnu tokom lokalne sezone (oktobar-decembar). 90% prolećnih nevesta bira da ima božure. Oni su popularan cvet predstavljen u svadbenim buketima, cveću za ceremonije i cveću za prijem, tj. cveće u centru stola, lukovi itd. Dostupni su u tamnocrvenim, srednjecrvenim, koralnim, lubenicama, žarko ružičastim, srednje ružičastim, nežno ružičastim, rumenim i belim tonovima boja. Sorte boja (crvene i koralne) prve počinju da cvetaju za sezonu, zatim ružičaste i bele. Beli božuri nisu dostupni do početka sredine novembra u zavisnosti od vremena i godišnjeg doba. Lokalno se uzgaja od novembra do decembra oko 6 nedelja u zavisnosti od vremena/godišnjeg doba.

Hortenzije

Cveće za venčanje hortenzije

Hortenzije su klasičan cvet stare škole koji se vratio u trend. Poznat po izuzetno velikoj gustoj cvetnoj glavi i lokalno uzgaja u neverovatnim bojama kao što su plava, ljubičasta, šljiva, vruća ružičasta, rumenilo, belo, zeleno i jesenji tonovi. Mnoge neveste vole hortenziju jer nose mnoga sećanja iz detinjstva. Kada se letnja sezona promeni u jesen, sorte se menjaju u ćudljive i raznobojne mešane zelene, šljive i bordo tonove. Nije cvet koji voli vruće i može lako da uvene u vrelim danima. Ne bih preporučio za svadbene bukete koji će dugo provesti na vrućini i van vode. Lokalno se uzgaja od novembra do maja u zavisnosti od vremena/godišnjeg doba. Izvan ovoga dolazimo iz Sidneja.

Ako volite ruže, poznaćete i voleti vrtnu ružu Davida Austina. Popularan cvet koji se nalazi u svadbenim buketima bilo na masi ili pomešan sa drugim omiljenim. Poznati po svom obliku/formi i mirisu. Dostupno samo tokom leta od decembra do maja najbolje. Tokom njihovog vrhunca, cvetna glava je puna, jaka i velike veličine. Izvan njihovog špica, preporučili bi Rose u staklenoj kući. Dostupan u svakoj boji ruže i svaka ima individualni miris.

U trendu neveste se odlučuju za preveliku i refleksnu ružu s laticama jer ovaj stil ruže daje neverovatan osećaj uticaja. Uvezene iz prekomorskih zemalja kao što je Ekvador, ove velike velike glave su savršene za refleksiju latica unazad. Dostupan u preko 100 varijanti boja uključujući Secret Garden (naš omiljeni), crvenu i crnu. Uvozna ruža nema miris ili je vrlo blag miris tako da nije dobar izbor ako volite miris mirisnih ruža na vašem venčanju.

Frezija svadbeni buket cveća

Frezije su sitne i mirisne omiljene kao fokalni cvet ili kao sekundarni cvet punila. Frezije savršeno dopunjuju ruže i hortenzije! Lokalno se uzgaja i dostupan je veći deo godine. Dostupan u belim, žutim, lila i crvenim tonovima. Lokalno uzgajano, ali pretežno nabavljano/uzgajano u Tasmaniji

Tulipani su popularna opcija za zimsko cveće za svadbeno cveće i cveće za prijem. Dostupan u 100 boja u jednostrukim (jednostruki sloj latica), dvostrukim (više slojeva latica), naboranim (elegantna naborana ivica od čipke) ili varijantama papagaja. Dostupno od maja do novembra u hladnijim mesecima. Nabavljamo samo vrhunski kvalitet A-Grade od Silvana, Viktorija.

Dvostruki ranunculus je popularna i sitna opcija za prolećno cveće za svadbeno cveće i cveće za prijem. Dostupan u pojedinačnim i duplim varijantama u belim, roze, žutim, šljiva, bordo i koralnim tonovima. Dostupno od avgusta do novembra u hladnijim prolećnim mesecima. Od viktorijanskih uzgajivača nabavljamo samo vrhunski kvalitet A-Grade.

Phalaenopsis Orchids

Buket neveste sa orhidejama phalaenopsis

Orhideje Phalaenopsis su moderan cvet u trendu koji se pojavljuje u svadbenim buketima, dizajnu ceremonija i dizajnu stolova za prijem. Uvezeno samo iz azijskih zemalja i dostupno u svim bojama kao što su bela, rumenilo, breskva, magenta, kafa, srebrna, plava i duga! Bez mirisa i dugotrajan. Veoma skup cvet. Dostupan tokom cele godine.

Slatki grašak je popularna i sitna opcija prolećnog cveća za svadbeno cveće i cveće za prijem. Slatki grašak je prepun elegantnog mirisa. Dostupan u beloj, meko rumenilo, roze, jarko roze, šljive, bordo i koraljnih tonova. Dostupno od avgusta do novembra u hladnijim prolećnim mesecima. Od viktorijanskih uzgajivača nabavljamo samo vrhunski kvalitet A-Grade.

Cveće za venčanje orhideje Cimbidium

Cimbidijum orhideje su poznatije ili se obično predstavljaju kao klasična cvetna zimska biljka. Uzgajan lokalno u Novom Južnom Velsu ili u inostranstvu na Novom Zelandu u hladnijim mesecima od maja do septembra, cvet orhideje cimbidijum je poželjan i zbog rezanih stabljika ili kao bujna biljka. Duge stabljike koje imaju najmanje 10 cvetova znače da se može koristiti za mnoge različite stilove dizajna, od buketa do središnjih delova stola ili velikih instalacija.