Najbolje cveće za Majčin dan

Možda znate da naši cvećari biraju samo najsvežije cveće u svakom buketu, ali da li ste znali da obraćaju pažnju i na simboliku svakog cveta? Svaki cvet ima svoj skup značenja prema floriografiji – jezik cveća – a naši cvećari tečno govore.

Dakle, šta ovo znači kada je u pitanju Dan majki? Koje cveće je savršen izbor za mamu? Vreme je da osvežite svoju cvetnu lingvistiku i saznate.


Karanfili

Ne možete pobediti klasične karanfile, dolaze u svim oblicima i bojama i traju dugo – što ih čini poklonom koji nastavlja da daje. Označavajući divljenje, duboku ljubav i privrženost, oni savršeno prikazuju vezu između majke i deteta.

Ruže

Oni ne misle samo na romansu, obećavamo! Simbolika ruža se često svodi na boju. Dok crvena znači strast i romantiku, žute ruže znače prijateljstvo i radost, a ružičaste ruže označavaju zahvalnost, uvažavanje i divljenje. To znači da su mekše boje divan izbor za Majčin dan. Posebno nam se dopadaju ruže breskve, ne samo da su prelepe boje, već pokazuju nekome da vam nedostaju – idealno da pokažete mami da mislite na nju.

Suncokreti

Najsrećniji cvet okolo, suncokreti su sjajni za ulepšavanje doma. Ali oni su više od sunca na stabljici, oni takođe simbolizuju obožavanje, odanost i dugovečnost, što ih čini odličnim izborom za trajnu ljubav između porodica.

Gerbera daisies

Poput velike tratinčice, gerberi su savršeni za dodavanje boja u bukete. A njihova svetla lepota se lepo slaže sa njihovim značenjem – ove živahne stabljike simbolizuju vedrinu i nevinost.

Lale

Pošto Majčin dan pada u proleće, lale su idealan sezonski izbor. Još jedan cvet koji dolazi u svim vrstama nijansi, oni mogu dodati boju ili dubinu buketu. Ono što ih čini odličnim izborom za mamu je to što označavaju savršenu ljubav – a koja je ljubav savršenija od mamine?

Ljubičice

Volimo ove male ljubičaste cvetove poput dragulja. Njihova nežna ljubičasta nijansa dobro odgovara njihovom značenju – ljubičice simbolizuju nevinost, ali i ljubav prema primaocu.

Orhideje

Na drugom kraju skale do skromne ljubičice je ovaj shovstopper. Luksuzne, upadljive orhideje simbolizuju lepotu, snagu i ljubav – kombinacija za koju mislimo da dobro sažima mame. I naravno da prave zapanjujući prikaz.

Ljiljani

Poput ruža, ljiljani imaju niz značenja. Beli zvezdasti ljiljani simbolizuju simpatiju i čistotu (što ih čini uobičajenim izborom za sahrane), dok kala označavaju lepotu, nevinost i veličanstvenost. Većina ljiljana označava odanost i poniznost u ovom ili onom obliku, što ih čini idealnim izborom za Majčin dan – i oni takođe divno mirišu.

Freesia

Delikatne frezije (te prelepe meke latice uvek nas teraju da padnemo u nesvest!) omiljene su za Majčin dan jer označavaju nevinost, prijateljstvo i pažljivost. Oni su idealan način da pokažete mami da mislite na nju.

Alstroemeria

Dugotrajno cvetanje, lepe boje alstromerije dodaju dubinu i detalje buketu. Simbolizirajući predanost i prijateljstvo, oni su sjajan način da pokažete svoju zahvalnost za mamu koja je ujedno i najbolja prijateljica.