Šta-raditi-sa-laticama-ruže

Da li se pitate šta da radite sa laticama ruže kada vam se buket osuši?

Značenje ruža je raznoliko, što ih čini divnim poklonom da izrazite kako se osećate. Bez obzira da li želite da izrazite romantičnu ljubav, platonsku ljubav ili proslavite posebnu priliku, ruže su luksuzno cveće koje ostaje čvrsto omiljeno.

Ali kada se vaš buket ruža osuši, može izgledati prerano da ih pustite. Da bi izgledale lepo u vašem domu ili da biste ih unapredili, pogledajte naše savete o tome šta da radite sa laticama ruže.
potpuri

1. Napravite potpuri sa laticama ruže

Ruže su poznate po svom lepom mirisu, a pravljenje potpurija može da zadrži njihovu lepu esenciju duže. Potpuri se mogu napraviti od bilo kog cveća i eteričnih ulja, ali ruže su neke od najpopularnijih.

Da biste dodali bljesak boje, možete pokušati da koristite žute ruže ili ružičaste i crvene za nešto tradicionalnije. Za pobednički potpuri od latica ruže, probajte ovu kombinaciju:

Potpuri od latica ruže

1. Uklonite latice sa cveta da biste započeli proces sušenja
2. Raširite latice preko novina ili kartona da se osuše
3. Stavite ih na suvo mesto dva ili tri dana dok ne izgledaju i ne budu suve
4. Kada se latice ruže osuše, stavite ih u teglu koja se može zatvoriti
5. Dodajte pola šolje sušene lavande i malo eteričnih ulja ruže i lavande
6. Zatvorite posudu i protresite
7. Ostavite dan ili dva
8. Ponovo protresite
9. Otvorite da biste oslobodili ukusnu aromu, dodajući još ulja ili mirise kako vam odgovara.
10. Za Božić, karanfilić, kora od pomorandže i cimet mogu biti divni dodaci
venac od osušenih ruža

 

2. Napravite venac od osušene ruže

Nema ništa prazničnije od pravljenja mladog venca, a osušene ruže izgledaju sjajno kao dodatak vašem božićnom vencu. Jednostavno upletite svoje ruže u svoj venac kada su žive, ili kada počnu da se suše i ostavite im da stare. Obavezno ih osušite licem nadole kako bi što lepše stare. Oni će dati divnu aromu vašem vencu i dodati cvetni dodir.

Bele ruže izgledaju zapanjujuće u osušenom vencu i mogu biti savršene za godišnjicu venčanja ili svečani cvetni aranžman koristeći vaše suvo cveće. Suše se do svetle krem boje i traju do tri nedelje.

3. Obucite voće ružama

Sveže latice ruže ne samo da izgledaju lepo, već su i potpuno jestive! Ako imate večeru ili servirate desert na bazi voća, dodavanje latica ruže može biti divno iznenađenje. Imaju cvetni miris i ukus, a mogu se jesti sa voćem i slatkim poslasticama.

Ako niste sigurni da ih posipate po vrhu svog deserta, zašto ih ne stavite sa strane za dekoraciju?

 

4. Napravite svoj piling od ruža

Pravljenje pilinga od ruža može biti divan poklon ili domaća poslastica za sebe. To je odličan način za korišćenje latica ruže i jednostavan za pravljenje. Preporučujemo da koristite ružičaste ruže za ovaj piling, jer izgleda da drže boju malo bolje od drugih boja. Ruže su organska materija i kada izblede neke od njih mogu dobiti više bež ili braon boju, ali ružičaste ruže imaju tendenciju da izblede do meko ljubičaste boje koja izgleda lepo u grmljavini.

Domaći piling od ruža

1. Nežno čupajte sveže latice ruže
2. Dodajte 1 šolju šećera, pola šolje kokosovog ulja i 2 šolje latica ruže u blender
3. Mešajte mešavinu dok ne postane i izgleda kao piling (dodajte još ulja ako je previše čvrsta)
4. Dodajte 10 kapi eteričnog ulja ruže i promešajte
5. Stavite ga u kontejner i zadržite za sebe ili poklonite!

5. Napravite ružinu vodicu sa suvim laticama ruže

Ružina voda je jedan od najpopularnijih tonika za lepotu u ovom trenutku, sa velikim prednostima za kožu. Ružina voda je odličan način za smirivanje akni i problema sa kožom i balansiranje nivoa kiseline i pH u koži.

Možda ste primetili da mnogi vrhunski brendovi lepote sada predstavljaju ružinu vodicu kao tonik ili rešenje za kožu za smirivanje kože i ublažavanje opekotina ili svraba. Izuzetno je nežan za kožu i može se progutati ili staviti direktno na kožu kako bi se požnjele sve neverovatne prednosti. U idealnom slučaju, trebalo bi da težite da koristite organske ruže ili one sa minimalnim pesticidima ako unosite njihove ostatke, ali i dalje možete koristiti standardne ruže sve dok ih prethodno dobro očistite.

Ruže vode

1. Uklonite latice ruže sa cveta
2. Latice ruže dobro očistite
3. Stavite ruže u sredinu velikog praznog lonca i pokrijte ih sa oko šoljicom vode
4. Pokrijte šerpu i zagrejte na laganoj vatri
5. Ostavite oko 30 minuta da se latice ruže uliju u vodu
6. Posle pola sata skinite poklopac šerpe i ostaćete sa ružinom vodicom u posudi koja je spremna za upotrebu kao tonik za kožu!