Postoji mnogo prilika kada ćete možda morati da pošaljete cveće saosećanja. Neki su malo manje očigledni od drugih.

Umrla je baka vašeg najboljeg prijatelja. Pas tvoje tetke je morao biti spušten. Vaš saradnik je pušten. Vašem dedi je dijagnostikovan rak. Vaš sin i njegova žena se bore sa neplodnošću. Sve ove situacije su srceparajuće na svoj način, a šta pomaže više od toga da vam se vaši voljeni jave? Teško je znati šta reći, ali simpatija dolazi u svim oblicima i veličinama, a slanje cveća da pokažete da vam je stalo je jedan od najboljih načina da pokažete svoju ljubav i podršku. Evo svega što treba da znate o cveću simpatije i o onom najboljem da pošaljete prijateljima i porodici u nevolji.

Orhideje

Cvetovi ružičaste orhideje se koriste za cvetove simpatije

Da li ste ikada imali prijatelja koji prolazi kroz nešto zaista teško, a želite da pomognete, ali jednostavno niste sigurni kako to da uradite? Šta kažete? Kako da izrazite ono što zaista osećate, a da ne kažete pogrešnu stvar? Hoćete li učiniti da se osećaju neprijatno? Hoće li izaći kako treba?

Ako umirete da pokažete svoju večnu podršku voljenoj osobi koja tuguje, ali ne znate tačno šta da kažete, pošaljite orhideju! Orhideje kažu: “Uvek ću te voleti.” Ružičasta i bela su tradicionalne boje „simpatije“ orhideje. Možete dati svoju podršku bez da kažete nijednu reč – vaše cveće može sve za vas!

Chrisanthemums Disbuds

Disbud simpatije cveće

Naširoko je poznato da su hrizanteme cvet koji simbolizuje smrt. To je cveće koje možete da uključite u aranžman za sahranu ili da pošaljete buket za nekoga ko tuguje. Hrizanteme dolaze u širokom spektru boja: bela, žuta, zlatna, roze, narandžasta, bronzana, ljubičasta, ljubičasta, kestenjasta i tamnocrvena.

Ljiljani

Lili simpathi cveće

Ljiljani su uobičajeni cvet koji se koristi na sahranama jer simbolizuju nevinost. Ova nevinost je vraćena u dušu pokojnika od njihovog odlaska sa zemlje. Ako želite da izrazite saosećanje, idite na bele ljiljane zvezdara. Ovo su savršeni cvetovi za posetu i sahranu kada želite da pokažete svoju podršku.

Ruže

Ruže koje se koriste za cvetove simpatije

Kao najpopularniji cvet, teško bi vam bilo da pronađete listu koja ne uključuje ruže. Kad god ste u nedoumici, kupite buket ruža da biste izrazili svoja osećanja. Ruže govore jedno, a boja nešto drugo. Evo podele šta sve različite boje znače:

Bela – predstavlja poštovanje, nevinost, poniznost, mladost
Crvena – pokazuje ljubav, poštovanje i hrabrost
Ružičasta – označava ljubav, milost, uvažavanje i nežnost
Tamno grimizno – označava tugu i tugu
Žuta – koju daju prijatelji pokojnika da predstavljaju jake veze

Gladiole

Crveni gladioli se koriste za cvetove simpatije

U redu, nije ona koju obično imamo, ali vredi pomena. Obično korišćeni tokom manje srećnih vremena, gladioli se tradicionalno koriste u sprejevima za ventilatore. Ovi klasični i elegantni aranžmani su veliki i raznobojni, ali dobro rade. Sami gladioli predstavljaju snagu karaktera, iskrenost i moralni integritet. Dostupne su u brojnim bojama kao što su ružičasta, ljubičasta, crvena, bela, zelena, žuta, narandžasta i losos.

Lale

Cveće simpatije tulipana

Tulipani su jedno od cveća na ovoj listi koje nije povezano sa smrću. Tulipani su povezani sa obnavljanjem i oživljavanjem. Veruje se da su ohrabrenje svima onima kojima je potreban novi početak svoje tuge. Ako želite da pokupite nekoga iz teške situacije, lale su veseli buket simpatija. Njihova lepota i elegancija su očigledne, a boje imaju različita značenja. Na primer, žuti tulipani su veseli, ljubičasti lale predstavljaju lojalnost, a crveni predstavljaju savršenu ljubav.

Poslednje misli

Cveće simpatije ili kremacije ne mora da se koristi isključivo za sahrane. Mogu se koristiti za svakoga ko tuguje u bilo kom delu svog života. Ako otkrijete da se neko koga poznajete i volite bori sa tugom, ne oklevajte da mu pošaljete buket cveća koji izražava ono što osećate prema njemu. Izaberite jedan cvet ili ih pomešajte i spojite da biste sastavili svoj savršeni buket – svideće im se što razmišljate o njima u njihovom pokušaju.

Bez obzira na to šta odaberete, asortiman cvetova MojaCvećara koji se stalno širi će vam uvek pomoći da izrazite svoju ljubav sa stilom.