Kada je neko doživeo gubitak voljene osobe, malo je toga što neko može reći ili učiniti da ublaži taj bol. Najvažniji način da podržite osobu u tako teškom trenutku je da im pokažete da ste tu.

Cveće je savršen način da izrazite svoju simpatiju prema nekome bez upotrebe reči, a takođe će ispuniti svoj dom prelepom, umirujućom aromom dok se nosi sa svojim bolom.

Važnost cveća simpatije

Slanje cveća ožalošćenima je dugogodišnja tradicija koja datira vekovima, omogućavajući ljudima da izraze svoje saučešće čak i ako ne mogu da pronađu reči za izgovor. Štaviše, cveće simbolizuje prolaznu prirodu života, istovremeno pružajući svetlost i lepotu voljenim osobama pokojnika tokom njihovih najmračnijih dana.

Zeleno i belo cveće simpatije za tugovanje

Iako je cveće široko prihvaćeno kao odgovarajući oblik saučešća, nije svaki cvet prihvatljivo poslati nekome ko tuguje. Najbolje je izbegavati slanje svetlih boja. Umesto toga, držite se prigušenih boja, posebno zelene i bele. Belo cveće simbolizuje mir i ljubav, što ih čini idealnim izborom za izražavanje simpatije. Bela takođe čini prelep kontrast sa zelenim lišćem u buketima ili saksijama.

Sveže rezani buketi i biljke u saksijama za dom su dragoceni prikazi simpatije. Uobičajeno rezano cveće uključuje ljiljane, bele ruže, orhideje i irise. Ljiljani su takođe lep izbor kao saksijski cvet, kao i orhideje, grmovi bele azaleje i gardenije.

Slanje ovih uobičajenih cvetova saosećanja je uvek siguran izbor koji će ožalošćena strana ceniti, ali to nisu jedine opcije. Ako ste bili bliski sa pokojnicima i znali koji je njihov omiljeni cvet, tu sortu možete poslati kao veoma lični poklon. Alternativno, drugi manje uobičajeni cvetovi simpatije uključuju frezije, koje simbolizuju pažljivost i slatkoću; bebin dah, koji simbolizuje dugotrajnu ljubav; i belu ili roze alstromeriju, koja simbolizuje predanost i prijateljstvo.

Kada poslati cveće simpatije

Deca šetaju cveće simpatije. Vreme slanja cveća saosećanja može izgledati zastrašujuće, ali najbolje je ne razmišljati o tome. Generalno, trebalo bi da pošaljete cveće čim čujete za gubitak. Međutim, i dalje je prihvatljivo slati cveće sa nekoliko nedelja zakašnjenja, a to će pružiti dodatnu utehu ožalošćenima kada saučešće počnu da usporavaju i kada se mogu osećati posebno usamljeno.

Ponekad, nakon smrti osobe visokog profila, porodica može biti preplavljena cvećem svih poznanika pokojnika. U tom slučaju, najbolje je odložiti isporuke kako porodica ne bi bila preopterećena. U Kate Hill Flovers radimo sa članom porodice preminulog da bismo upravljali ritmom isporuke i osigurali da ne dobiju više nego što mogu da podnesu u jednom trenutku.

Gde poslati cveće simpatije

Knjiga crno-belih fotografija Nekada je bilo uobičajeno slati cveće saosećanja na sahranu te osobe. Međutim, članovi porodice osobe obično više vole da sami biraju pogrebno cveće. Zbog toga je prikladnije poslati cveće simpatije u porodični dom, gde će se duže ceniti i pružiti lepotu i sjaj u mračno vreme. Ako pošaljete cveće u crkvu ili krematorijum, porodica može zaboraviti da ga donese kući, ili ga uopšte neće primetiti usred meteža.

Slanje lične poruke

Par koji se grli u javnom dvorištu Teško je znati šta reći nekome ko je doživeo gubitak, ali to ne znači da treba da pošaljete cveće saosećanja bez priložene poruke. Vaš lokalni cvećar će vam pomoći da pored cveća pošaljete poruku čestitke, gde ćete imati priliku da izrazite svoje lično saučešće i reči podrške primaocu. Pokušajte da izbegnete preterano korišćene fraze kao što je „Nedostajaće im“, ali ako se mučite da nađete nešto da napišete, neka varijacija „Ti si u mojim mislima“ će uveliko pokazati primaocu da ste tu za njega .

Cvetna karta saosećanja je takođe savršeno mesto za odavanje sećanja na preminule. Da li su imali omiljeni citat ili pesmu, ili imate neko specifično sećanje na njih koje biste želeli da podelite sa porodicom? Ostavljanje ovih ličnih detalja u belešci održaće nasleđe te osobe u životu, dok će njihovoj porodici doneti radost dok se prisećaju.

Etiketa cveta simpatije

Devojka sedi na klupi i drži cveće saosećanja Slanje cveća za saosećanje je malo drugačije od slanja cveća za druge prilike; postoji niz faktora ponašanja koje treba uzeti u obzir kako bi se što više smanjio teret primaoca.

Jedno od takvih razmatranja je slanje cveća koje je već u vodi, tako da primalac ne mora da brine o tome da se brine o njemu kada stigne. Radite sa svojim lokalnim cvećarom (umesto sa velikom prodavnicom kutija) da bi ovo ostvario. U Kate Hill Flovers, imamo posudu za vodu ugrađenu u sve naše kese za cveće, tako da primalac neće morati da ih zaliva kada stignu. To znači da će moći da uživaju i traže utehu u svom cveću, a da to ne bude dodatni zadatak.

Još jedno važno pitanje je isporuka. Obično, kada nekome šaljete cveće, trebalo bi da cvećari pružite kontakt informacije primaoca kako bi mogli da ih kontaktiraju ako postoji problem sa isporukom. Međutim, kada neko tuguje, nikada mu se ne obraćamo direktno. Zbog toga bi trebalo da ostavite svoje lične kontakt podatke cvećari i budite spremni da rešite sve probleme sa isporukom koji se mogu pojaviti kod njih direktno.

Zaključak

Cveće je univerzalni simbol koji prevazilazi reči i idealan je način da pokažete nekome da mislite na njega nakon što je izgubio voljenu osobu. Slanje saosećajnog cveća zahteva poštovanje odgovarajuće etikete, ali radom sa cvećarom i odabirom odgovarajućeg cveća, ulepšaćete nečiji dan kada mu je to najpotrebnije.