Snaga cveća iz ih cveće i dekor za srednji mod stil vaših snova

Šezdesetih godina prošlog veka, moć cveća bila je više od estetike dizajna. Cveće je bilo simbol mira i ljubavi u pokretu protiv kulture koji je ustao protiv nasilja i rata. U stvari, nije neuobičajeno da se simbolika cveća usredsređuje na mir.

Današnji simboli mira često uključuju kristale za lečenje, pevačke zdele i zen biljke. Međutim, ako tražite glatkije vibracije, lako je da inspirišete svoju cvetnu inspiraciju bojama i stilovima iz 1960-ih. Pročitajte lekciju istorije o poreklu pokreta i cveću koje se obično pojavljuje. Takođe možete skočiti u nastavku na tablu sa sjajnim raspoloženjem da biste dobili inspiraciju za venčanje u fantaziji cveća.

Šta je bila moć cveća 1960-ih?

Snaga cveća 1960-ih bila je pokret mira, ljubavi i prihvatanja. Iako se često pamti po svojoj modi i muzici, pokret je zapravo bio direktan odgovor na dugotrajni rat u Vijetnamu. Amerikanci protiv rata izrazili su svoje protivljenje u velikim protestima tokom kasnih 1960-ih. Ovo je bilo posebno turbulentno vreme za američku politiku, pošto je nedavno usvojeni Zakon o građanskim pravima iz 1964. zabranjivao diskriminaciju na osnovu pola, rase, boje kože, vere ili nacionalnosti.

Američki beat pesnik i uticajni misaoni vođa Alen Ginsberg bio je prva osoba koja je raspravljala o pokretu moći cveća u eseju iz 1965. godine. Zamolio je demonstrante da se usredsrede na mir, ponavljajući komentare samo nekoliko godina ranije od dr Martina Lutera Kinga, mlađeg o nenasilnom otporu.

Pokret za snagu cveća naložio je demonstrantima da donesu slatkiše, cveće i igračke da ih podele policiji, štampi i posmatračima kako bi privukli veliku pažnju medija. Taktika je funkcionisala, inspirišući slične proteste širom zemlje i odvlačeći pažnju od nasilnih protesta tokom decenije koji su se takođe fokusirali na slobodu govora i antiratna osećanja.

Cveće iz 60-ih za izražavanje mira i ljubavi

Globalna industrija transporta kakvu poznajemo danas nije postojala 1960-ih. Umesto toga, cvetni aranžmani su koristili sorte koje su lokalno rasle u izobilju. Nemojte misliti da to znači da su buketi dosadni. Za cvetnu fantaziju inspirisanu 60-im, ne tražite dalje od ovih uobičajenih cveća koje donose teksturu, boju i ogroman vau faktor.

Karanfili

Karanfili, januarski rođeni cvet, imaju fin izgled zahvaljujući svojim višestrukim naboranim laticama. Ovo cveće je lako uzgajati, što ga čini lakim izborom za cvećare 60-ih godina koji su tražili lokalno cveće koje bi dodali živopisnim buketima. Karanfili svih boja (osim žutih) su tradicionalni simbol ljubavi.

Hrizanteme

Hrizanteme se veoma razlikuju po veličini i obliku. Novembarski cvet obično predstavlja ljubav i radost, posebno u nijansama crvene. Ovaj cvet je rođak tratinčice i posebno ga je lako uzgajati, iako mame mogu cvetati samo u jesenjim mesecima, u zavisnosti od sorte.

Daisies

Iako je tehnički korov koji cveta, lepota tratinčice ne može biti zasenjena tom karakterizacijom. Tratinčice rastu brzo i lako u većini američkih klima, što ih čini savršenim dodatkom gotovo svakom buketu. Osim toga, aprilski cvet simbolizuje ljubav, sreću i prijateljstvo – savršen za prikaz moći cveća.

Ljiljani

Ljiljani mnogih sorti simbolizuju mir, ljubav i predanost. Peruanski ljiljan, na primer, beleži osećanja dubokog i večnog prijateljstva. Ovo cveće predstavlja prelep dodatak svakom buketu cveća kao simbol večnog mira i ljubavi 60-ih.

6 saveta kako da stilizujete svoje venčanje u srednjoj modi iz 60-ih

Hipi moda i kontrakulturni stil iz 1960-ih naginjali su se samoizražavanju više od decenija unazad. Stil 60-ih je bio u znaku oslobođenja, ali trajna tema vremena kakvog ih se sada sećamo je boja – i to mnogo toga. Međutim, to ne znači da morate da obojite venčanicu pre velikog dana – još uvek možete da prizovete deceniju sa suptilnijim uticajima dizajna.

Bilo da govorimo o cvetnim aranžmanima, garderobi, dekoru ili opštoj temi, daleka fantazija iz 60-ih je o ljubavi prema sebi i puštanju mašti na volju i slobodu. Isprobajte ove savete za stilizovanje kada planirate svoje sledeće veselo okupljanje i preuzmite tablu raspoloženja za venčanje ispod za inspiraciju u pokretu.