Cveće za svaki znak zodijaka

Simbol zodijaka i crvena cvetna polja.

Bilo da ste zavisnik od horoskopa ili jedva poznajete svoj znak, zabavno je naučiti nešto više o horoskopu. Ono što je još bolje je učenje o cveću koje je povezano sa različitim znakovima zodijaka. Tako je, i zapadni i kineski horoskopski znakovi imaju cveće koje se spaja sa svakim znakom.

Učenje ovog cveća je odličan način da pronađete savršeni cvetni aranžman za srećan rođendan ili posadite baštensko cveće koje je u skladu sa vašim pravim ja. Zato se udubite i naučite koje cveće se uklapa u nebesko ja vaše i vaših najmilijih.

Šta je zodijak?

Kada čujete da neko pominje zodijak, možda biste pomislili na horoskope i znakove kao što su Bik i Vaga. Ali odakle dolaze ovi znaci?

Zodijak je naziv za deo neba koji sadrži dvanaest različitih zodijačkih sazvežđa. Dok Zemlja kruži oko Sunca, Sunce se nalazi između Zemlje i različitih sazvežđa. Ova različita poravnanja određuju znakove zodijaka, kao i osobine povezane sa njima.

Alternativno, kineski zodijak se oslanja na lunarni kalendar. Znaci zodijaka i njihove osobine su određeni godinom vašeg rođenja, a ne doba godine kada ste rođeni.
Cveće za svaki zapadni horoskopski znak

U slučaju da niste znali, zapadna astrologija se zasniva na uglu sunca u odnosu na dvanaest različitih zodijačkih sazvežđa.

Dok se rotacija oko Sunca pomalo menja svake godine, horoskopski znaci spadaju u slične datume iz godine u godinu. Stoga, možete koristiti svoj datum rođenja da odredite svoj horoskopski znak i osobine koje idu uz njega.

Kada shvatite horoskopski znak neke osobe, možete odrediti koji cvet ide uz njihov znak. Ako tražite inspiraciju za cveće za nove bebe, zodijak je odlično mesto za početak.
Ovan: orlovi nokti (21. mart – 20. april)

Ako ste ikada pomirisali cvet orlovih noktiju, znate da ovaj slatki miris nema greške. Ovaj snažan miris se uklapa u smele i direktne ličnosti Ovna.

Ne samo da su Ovnovi samouvereni, već su i prilično odlučni. Biljke orlovih noktiju niču u rano proleće i rastu tokom cele godine. I biljke orlovi nokti i Ovan se ne plaše takmičenja sa drugima koji im stoje na putu.
Bik: ljiljan (21. april – 21. maj)

Jednom kada su ljiljani posađeni u nekoj oblasti, možete očekivati da će se ponovo pojaviti iz godine u godinu. Ovo se uklapa u stabilnu i utemeljenu prirodu Bika. Ako želite da premestite ljiljane ili Bikove, moraćete da uložite dosta posla.

Ljiljani i Bikovi takođe dele graciozne i kraljevske kvalitete.
Blizanci: lavanda (22. maj – 21. jun)

Postoje dva sigurna načina da steknete nove prijatelje na zabavi: ponesite buket lavande ili ponesite Blizanca. Šarmantan izgled i miris lavande savršeno se uklapaju u simpatičnu ličnost Blizanaca.

Iako su oba prelepa, nemojte misliti da su jednodimenzionalni. Baš kao što Blizanci imaju mnogo različitih strana, cvetovi lavande imaju različite namene.
Rak: Bela ruža (22. jun – 22. jul)

Dok su bele ruže očigledno lepe, ponekad je potrebno neko vreme da im se latice razviju. Ali kada to urade, oni su prekrasni. Rakovi mogu izgledati malo hladni na površini, ali kada se otvore, pokazaće svoje brojne slojeve.

Nežne latice bele ruže takođe se odnose na osetljivost Raka.
Lav: suncokret (23. jul – 22. avgust)

Ako postoji neki cvet koji simbolizuje toplinu i vatru, onda je to suncokret. Ovi svetli cvetovi se uklapaju u Lavovu strastvenu i toplu ličnost.

Još jedna sličnost između njih dvojice je njihova želja da budu u centru pažnje. Suncokreti se okreću prema suncu, baš kao što Lavovi često rade na tome da ih drugi primete.
Devica: hrizantema (23. avgust – 23. septembar)

Za autsajdera, svet Device može izgledati pomalo divlje. Ali kada pitate Devicu gde su njihove stvari i kako se njihove ideje uklapaju, dobiće savršen odgovor.

Cvetovi hrizanteme odišu ovom divljinom sa velikim brojem cvetova. Međutim, kada pažljivo pogledate svaki pojedinačni cvet, videćete da je to kolekcija savršeno raspoređenih latica.
Vaga: ruža (24. septembar – 23. oktobar)

Vage mrze sukobe i često izbegavaju da dovode u pitanje status kvo. Zato klasična i popularna ruža odgovara ovom znaku.

Vage takođe vole da vide svaku stranu situacije, što često može potrajati. Stoga će uživati da provode dane gledajući kako cveta ruža.
Škorpija: tamnocrvene geranijume (24. oktobar – 22. novembar)

Taman kada pomislite da poznajete Škorpiju, nađete još jedan sloj ili skrivenu tajnu. Iako ih je teško upoznati, bez problema privlače druge svojim šarmom.

Tamnocrveni geranijumi dele ovu misterioznu prirodu. Geranijum takođe simbolizuje domišljatost, koja se uklapa u Škorpiju.
Strelac: karanfil (23. novembar – 21. decembar)

Ovaj znak se lako uklapa u druge, ali oni neće žrtvovati svoje vrednosti da bi to uradilii ako tražite više načina da saznate šta se cveće odnosi na svaku osobu, naučite o cveću u mesecu rođenja. Takođe možete preuzeti cvetne pozadine za Zoom.