Kako baciti socijalno udaljenu letnju baštu

Sada kada se pravila zaključavanja ublažavaju, zašto ne biste maksimalno iskoristili sunčane dane i prijatne večeri tako što ćete organizovati zabavu u bašti? Evo naših vrhunskih saveta o tome kako da unesete eleganciju na otvorenom u vaše sledeće društveno distancirano okupljanje u bašti.


Kada je najbolje vreme za baštensku zabavu?

Letnji meseci su očigledno doba godine za organizovanje baštenske zabave; vaša bašta će biti u punom cvetu i velike su šanse da će vreme biti toplo i suvo (skrštenih prstiju!). Kada odredite datum, pažljivo pratite prognozu. Ako se predviđa vlažno vreme, preuredite ga za sunčaniji dan ili uložite u sjenicu ili da vaši gosti budu suvi.

Ideje za ukrašavanje baštenskih zabava

Bilo da se radi o vašem cenjenom grmu božura ili veštini topiarija, baštenska zabava je prilika da pokažete svoj prelepi otvoreni prostor. Unapredite prirodnu lepotu svoje bašte odabirom usklađene teme ili boje za zabavu. Ogradite ograde ili živu ogradu štrandama, izaberite pribor za jelo koje odražava boje susednog žbunja i stvorite udobne uglove postavljajući slojeve prostirki, ćebadi i pokrivača. Rezano cveće iz bašte izgleda divno prikazano u staklenom posuđu u boji ili zamolite svog cvećara da napravi aranžman koji zaustavlja izložbu kao žarišnu tačku za proslave.

Kako baciti socijalno udaljenu letnju baštu

Ideje za piće u bašti

Baštenska zabava nije baštenska zabava bez letnjeg koktela. Pimms ili Sangria su i pravi užitak publike i izgledaju sjajno u ruci kada je čaša napunjena voćem. Želiš da budeš bolji? Probajte jedan od naših oh-tako-instagramabilnih cvetnih koktela. Ne samo da su savršeni, već su i odličnog ukusa.

Kako baciti socijalno udaljenu letnju baštu

Oh, i ne zaboravite da budete pažljivi prema onima koji se ponašaju kao šoferi i uverite se da ima i mnogo opcija za bezalkoholna pića. Ako ugošćujete veliku grupu, skinite pritisak da morate da služite piće cele noći tako što ćete uložiti u dozator pića i staviti čaše na raspolaganje gostima da sami sebi pomognu.

Ideje za hranu za baštensku zabavu

Dobar meni će postaviti ton ostatku zabave i postati tema za razgovor među gostima, tako da je vredno razmisliti o vrsti hrane koju želite da poslužite. Kuvanje na otvorenom, bilo da je u pitanju roštilj ili autentična španska paelja, stvara pravi osećaj pozorišta i letnjeg života. Ako prognoza izgleda preteće, razmislite o temi koja može lako da napravi prelaz u zatvorenom prostoru. Na primer, popodnevni čaj se može premestiti unutra u trenutku i, uz veliki deo pripreme prethodno obavljene, ostavlja vam slobodu da se družite čim vaši gosti stignu. Koji god meni da izaberete, ne zaboravite da je leto takođe savršena prilika da pokažete sastojke uzgajane u Britaniji. Rotkvice, paradajz, jagode i maline su u najboljem izdanju u ovo doba godine – još bolje ako dolaze iz vaše bašte!

Kako baciti socijalno udaljenu letnju baštu

Ideje za osvetljenje za baštensku zabavu

Dobro osvetljenje je neophodno za ambijentalnu zabavu u bašti. Stvorite savršeno okruženje tako što ćete nanizati festonske sijalice sa grana drveća ili ubaciti solarna svetla na gredice – ne samo da će vašoj bašti dati prekrasan sjaj, već će istaći i njene najbolje karakteristike. Ako planirate da se zabavite tokom cele noći, uvedite treperavu svetlost sveća da biste stvorili prijatnu atmosferu. Staze i stepenice izgledaju prelepo kada su obložene fenjerima napunjenim svećama i takođe će obezbediti sigurnost nakon mraka.