Šta je decembarski cvet

Decembar je stigao što znači da je praznična sezona u punom jeku! Jede se ukusna hrana, božićna muzika svira u svakoj radnji ispunjavajući prostoriju veseljem, topla čokolada greje promrzle ruke i ponosno se izlažu božićno cveće i ukrasi. Nije ni čudo zašto decembar čini ljude tako srećnim! A za one koji imaju sreće da proslave decembarski rođendan, to je dvostruko posebno.

Ne bi trebalo da bude iznenađenje kada vam kažemo da je decembarski cvet prikladna praznična božikovina! Dakle, bez obzira da li ovog meseca slavite svoj rođendan ili rođendan nekog drugog, uključujući božikovinu u buketu ispunjenom prelepim zimskim cvećem sigurno će biti značajan poklon. I, ako znate nekoga ko očekuje ovaj mesec, obeležite tu priliku tako što ćete mu poslati novo cveće sa božikovinom!
Šta znači decembarski cvet?

Iako božikovina tehnički nije cvet, ona ima značenje sreće, optimizma, sreće i mira za koji mislimo da je savršen za mesec ispunjen prazničnom radošću i približavanje nove godine. Zbog svojih tamnozelenih, šiljastih listova i jarko crvenih bobica, oni takođe imaju mnogo simbolike u hrišćanstvu. Veruje se da su bobice nekada bile bele i obojene u crvenu boju od Hristove krvi, dok su listovi predstavljali trnov venac.

Božikovina postoji vekovima i zapravo je jedna od omiljenih svečanih biljaka u Britaniji. Ali, pre nego što su ih okačili u domove i crkve za Božić, druidi su ih poznavali kao veoma svetu biljku. Tamo gde je drugo zimsko cveće i biljke venulo zimi, zelena i crvena boja božikovine ostale su živahne. To je zaista posebna biljka! U stvari, još davno, božikovina je bila viđena kao simbol plodnosti i rešenje za zaštitu mesta od veštica u paganska vremena.
Holli
Cvet narcisa
Postoji li još jedan decembarski cvet?

Da, postoji još jedan cvet u mesecu rođenja za decembar, što je odlično jer znači da ćete dobiti dodatne cvetove koje možete dodati buketima cveća za rođendan! Drugi rođeni cvet za decembar je narcis. Sa značenjem nade, bogatstva i sreće za novu godinu, narcis je super popularan cvet u Kini i koristi se za predstavljanje kineske Nove godine jer je jedan od prvih cveća koji cveta u proleće.

Narcis iza sebe ima i sjajnu priču o poreklu koju ste možda već upoznati. Lepi cvetić je dobio ime po Narcisu, mladom, atraktivnom lovcu koji je bio potpuno opsednut svojim izgledom i svime lepim. Jednog dana se zatekao kako gleda svoj odraz u jezercu i toliko se zaokupio sobom da je na kraju upao i udavio se. Zbog toga su Grci nazvali prelepi cvet po njemu i postao je simbol sujete.
Šta decembarski cvet govori o vašoj ličnosti?

Ako imate i božikovinu i narcis kao cvet u mesecu rođenja, rekli bismo da ste prelepa osoba iznutra i spolja sa glađu za uspehom i pozitivnim stavom koji može učiniti. Nijedan zadatak nije prevelik i volite izazov! Ljudi vole da budu u blizini vaše tople i srećne prirode jer uvek ispunjavate ljude nadom i pružate im veliku podršku.

Pripremite se za sledeću godinu i naučite sve o cveću za rođenje u našem konačnom vodiču za cveće za mesec rođenja!

Pogledajte naše božićno cveće i poklone kako biste iznenadili i obradovali nekoga ove godine, bez obzira gde se nalazite.