Šta je cvet novembra meseca rodjenja

Novembar je mesec ispunjen iščekivanjem. Vreme je da obučete zimske grejače i krenete da vidite kako lepa svetlucava svetla počinju da se pojavljuju. Ali sve novembarske bebe će znati da praznična sezona ne može da počne dok se ne završi glavni događaj – njihov rođendan.
Sa dosta dostupnog jesenjeg cveća, izbor savršenog rođendanskog cvetnog poklona za novembarsku bebu ne može biti lakši. Ali ako želite da ga učinite posebno posebnim, obavezno uključite novembarski cvet, hrizantemu. A ako poznajete nekoga ko čeka u novembru, slanje gomile novih cvetova za bebe sa hrizantemama biće super promišljen i smislen poklon.

Značenje cveta novembra meseca rođenja

Hrizantema je super šaren i živahan cvet. Savršeno za uljepšavanje tih mračnih novembarskih noći! Ovo cveće je zapravo jedno od najpopularnijih rezanih cvetova na svetu. Ljudi jednostavno ne mogu da ih se zasitiju zbog njihovog dugog veka trajanja vaze i ogromnog izbora veličina i boja.

Hrizanteme su veoma zanimljiv cvet sa ogromnom istorijom iza sebe. Prvi put su uzgajani u Kini u 15. veku i toliko su ih voleli da sada imaju svoj dan posvećen njima pod nazivom „Festival sreće“ za koji mislimo da je prilično fantastičan! A ako ste se pitali kako su dobili ime, ono potiče od grčke reči „chris“ što znači zlato i „anthemon“ što znači cveće. Nazvan je tako jer su prvobitno sve hrizanteme bile žute pre nego što su evoluirale u dugini spektar boja koji danas poznajemo.

Hrizanteme imaju mnogo različitih značenja zahvaljujući broju varijanti boja. Ali, generalno, novembarski cvet znači prijateljstvo, poštenje i odanost. Takođe se veruje da će buket hrizantema doneti radost i sreću u vaš dom.
Da li novembar ima još jedan cvet u mesecu rođenja?

Svih 11 drugih meseci imaju drugi cvet koji ga predstavlja. Ali novembar je čudan, ima samo jednog. Iako ne možemo da tvrdimo da smo 100% sigurni zašto je to tako, volimo da mislimo da je to zato što je hrizantema tako posebna i ljupka. Tako da je bilo dovoljno za novembar sam po sebi.
Šta novembarski rođeni cvet govori o vama?

Ako ste novembarska beba sa prelepom hrizantemom kao rođenim cvetom, prilično smo uvereni da ste iskrena osoba od poverenja i veoma odan prijatelj. Verovatno ste i vi prilično srećna osoba i možda ste čuli da vas drugi nazivaju svojim „srećnim šarmom“. I, pošto postoji samo jedan cvet za novembar, spremni smo da se kladimo da ste neko ko zaista ceni vreme koje su sami i nezavisnost.

Želite da saznate više? Pogledajte naš vodič za cveće za mesec rođenja koji sadrži detalje o jedinstvenom cvetu za svaki mesec.