Strateško korišćenje cveća i svežih elemenata u vašem domu je klasičan i nepogrešiv način da transformišete svaki životni prostor. Danas sa nama deli svojih pet najboljih saveta:

Transformacija vašeg doma kroz cvetni dizajn može biti jednostavna kao i prikazivanje male gomile vašeg omiljenog cveća u vašem domu. Ništa nije bolje od kreiranja originalnog dela sa cvećem koje volite. Izaberite cveće koje odražava vašu ličnost ili smisao za modu, ili jednostavno cveće koje vam donosi radost kada ga vidite.

Postavljanjem vaze sa svežim cvetovima na trpezarijski sto ili sto za kafu, odmah ćete promeniti osećaj svog doma, podižući ukupnu atmosferu i svačije raspoloženje u isto vreme. I ne zaboravite noćni stočić u gostinjskoj sobi. Sve što vam je potrebno je mala gomila iz bašte da napravite mali lonac koji govori vašim gostima da su srdačno dobrodošli.


Nemojte se plašiti da svom domu zimi dodate tople boje poput rđe, zlatne, žute ili bordo da biste dali energiju svom domu i nahranili dušu. Kada je napolju hladno i turobno, to je divan način da dodate toplinu i boju vašim dnevnim sobama. Odavno je poznato da boje utiču i podižu naše raspoloženje, pa dodajte jarke boje ako je soba dosadna i potrebna joj je energija. Malo upozorenje koje se često propušta… pobrinite se da svoje ljubimce držite podalje od područja u koja možete staviti svoje cveće koja su na dohvat ruke vaših ljubimaca jer neko cveće može biti otrovno za životinje.
Ako vam je potrebno nešto dugotrajnije da ispunite površinu, sveže posečeno, bujno, zeleno lišće ili biljke su uvek dobra ideja. Neka soba bude zelena ako joj nedostaje život i neka bude neutralna ako se mnogo dešava u prostoru. Impresivan uticaj se može postići strateškim prikazivanjem biljaka u vašem domu. Postoje mnoge teksture koje se nalaze u biljkama i zelenilu koje mogu dodati svetlost i teksturu. Pazite na listove monstere, lišće đumbira, listove filodendrona, listove anturijuma, listove Gimea i listove lana za isplativo zelenilo sa efektom.


Dodajte mirisno, sveže začinsko bilje da biste angažovali čula i uklonili sve potencijalno neprijatne mirise. Bilje je divan način da dodate zelenilo u dom, kao i suštinski resurs za kuvanje i zabavu. Posadite svoje bilje u male saksije koje dopunjuju vaš individualni stil. Nijedan dom ne bi trebalo da bude bez ruzmarina koji raste u bašti, a lavanda je veoma zgodna za gore pomenuti noćni ormarić, posebno sa svojim aromaterapijskim zaslugama koje pomažu u mirnom snu.
Prikazivanje cveća koje je komplementarno umetničko delo ili sentimentalni rekviziti može pružiti značajan uticaj na svaku prostoriju i takođe poboljšati umetničko delo. Kreiranje skromnog dela da biste skrenuli pažnju na umetnička dela ili sentimentalne komade u vašem domu može biti veoma zabavno, da ne spominjemo veliki izazov, i uvek postati divna tačka za razgovor sa novim posetiocima.

Uspostavljanje odnosa sa vašim omiljenim cvećarom omogućava vašem cvećaru da zaista razume vaš stil dizajna, vaše omiljeno cveće, željene boje i na kraju vam pruži ono što volite, ono što odgovara vašem životnom prostoru i da prilagodite sezonsko cveće da podigne svaki unutrašnji prostor. Malo poznati dodatni bonus ovome je da kada vam neko pošalje cveće, vaš cvećar tačno zna šta volite i šta će najbolje funkcionisati u vašem domu.