Prognostičari predviđaju da će ova praznična sezona pokazati veći prihod od ostalih za trgovce!

Za većinu vlasnika cvetnih preduzeća, sezona praznika donosi ogroman godišnji prihod, a rana priprema je ključna za ostanak ispred konkurencije.

Priprema za zimske praznike predstavlja veliki pritisak i na kupce i na trgovce. Koji poklon može biti jednostavniji ili lepši od cveća? Dakle, sada postaje pitanje prezentacije i nuđenja pravih ponuda kako bi se kupci približili.

Jolli Promotions

Promocije nisu samo za vaše velike robne kuće. Vlasnici cvećara skočili su na praznične ponude i proširuju svoj profit velikim povoljnim ponudama cveća. Obavezno oglašavajte svoje ponude cveća na svojoj veb stranici, društvenim medijima, marketingu putem e-pošte i bilo gde drugde.

Popularne ponude se odnose na artikle kupljene samo jednog dana ili određenog vremenskog perioda, iako bi trebalo da dozvolite isporuku na budući datum. Evo nekoliko konkretnih primera:

Ukrašeno drvo šimšira na 50% popusta
Poklon uz kupovinu
Kupite jedan središnji deo, drugi dobijete besplatno
Mala poklon kartica uz kupovinu

Možete da prilagodite ponudu tako da najbolje odgovara vašem poslovanju, ali povoljne cene pomažu da se prebace drugi proizvodi.

Zanosno veb prisustvo

S obzirom da se predviđa da će 25% kupaca ove praznične sezone kupovati samo na mreži, od velike je važnosti da vaša veb lokacija bude na visini zadatka.

Prikažite svoje praznične proizvode, središnje delove, praznične dekoracije itd. u organizovanim kategorijama koje se lako pronalaze na vašoj veb lokaciji za cveće da biste stvorili korisničko iskustvo.
Uverite se da su broj telefona, adresa i radno vreme vaše prodavnice prikazani i da se lako mogu videti. Neki kupci će možda radije da pozovu svoje porudžbine, ali će morati da znaju kako da dođu do vas!
Proverite da li je vaša veb lokacija za cveće prilagođena mobilnim uređajima.
Napišite blog ili dva o novim sezonskim proizvodima, savetima za ukrašavanje drveća itd.

Izgled i opcije su sve

Uverite se da vaša prodavnica bude svečano ukrašena za prazničnu sezonu! Topla, privlačna unutrašnjost podstiče kupce da nastave da pretražuju. Ponudite razne proizvode tako da kupci mogu da kupe i druge poklone pored kupovine cveća.

Uverite se da je vaša cvećara čista
Ponudite pakovanje poklona
Zapremite sveće, čokolade i pliš
Ukrasite božićne zvezde mašnama, borovim grančicama ili grančicama u prelepim posudama.
Ponudite osveženje kupcima kao što su kafa, čaj ili jaja

Poslovni i stambeni praznični dekor

Uređenje u poslu i u kući može biti veoma unosno za cvećare koji učestvuju. Postoje čak i kompanije koje nude samo praznične dekoracije, ovo je nešto prilično jednostavno za uređenje.

Zaključite ugovore sa lokalnim preduzećima za pravljenje venaca na otvorenom i dekoraciju za praznike u zatvorenom prostoru
Ponudite mini ukrašena jelke od šimšira ili božićne jelke
Pozovite lokalne restorane i ponudite nedeljno praznično cveće za barove, tezge i stolove