Ponekad je iznenađujuće koliko cvećara prodaje samo cveće u svojim radnjama!

Ovo ne znači da je samo prodaja cveća prošla, ali želimo da ohrabrimo sve cvećare da nose razne artikle koji zahtevaju malo vremena za dizajn i koji nude dug vek trajanja kako bi se povećao profit od maloprodaje.

Druga stvar je da vam posedovanje cvećare daje ogromnu prednost na maloprodajnom tržištu. Cvećari mogu da nose i prodaju razne poklone u svojim radnjama, a da pritom zadrže nostalgiju u cvećari.

Na ovom blogu ćemo razgovarati o proizvodima kojima kupci gravitiraju i navesti šest maloprodajnih artikala koji se moraju prodati u 2019. u vašem poslovanju sa cvećem.

6. Čestitke

Većina kupaca piše poruke prilikom kupovine cvetnog aranžmana i svi znamo koliko sadržaja kupci ponekad pokušavaju da stanu na male cvetne kartice. Evo nekoliko saveta:

Postavite mali ekran za čestitke sa raznim čestitkama za praznike i prilike.
Izaberite trendi ili umetničke kartice. Ključ je da prodate nešto jedinstveno i samo u vašoj cvećari.
Imajte različite dizajne čestitki. Cvetni je sjajan, ali sasvim je u redu imati čestitke bez cveća na njima. Pogledajte šta vas privlači i ponudite različite izglede, razmislite o odlasku na aktuelniji izgled.
Čuvajte svoju čestitku blizu blagajne, po mogućnosti pored besplatnih kartica sa cvetnim porukama.

5. Home Decor

Statistike pokazuju da potrošači troše oko 65 miliona dolara godišnje na predmete za kućnu dekoraciju. Odlična stvar sa kućnim dekorom je to što potrošači vole da pregledaju ove artikle i većina će generalno kupiti nešto nakon pregleda.

Ne želimo da predmeti kućne dekoracije preuzmu vašu cvećaru. Napravite mali displej sa raznim stavkama. Ostavite dovoljno prostora da potrošači pogledaju i pokupe predmete i kreću se.

Dakle, kakav kućni dekor možete prodati?

Zdele, keramika i vaze
Toss Pillovs
Throv Blankets
Luksuzne sveće
Umetnost
Fauk Flovers

ideja cvećara

4. Miris

Broj žena koje dobiju parfem na poklon je 50%, a oko 80% i žena i muškaraca kupuje miris. Pa zašto ne biste prodavali miris u svojoj cvećari? Pronađite dobavljača mirisa u skladu sa vašim izgledom i osećajem. Želimo da budemo sigurni da su vaši mirisni artikli kvalitetni i da miriše primamljivo.

Ponudite liniju mirisa koja se ne prodaje u prodavnicama konkurenata.
Obavezno ponudite pakete poklona koji uključuju vaš miris. Cveće i parfemi – gledajte kako se prodaju!
Ukrasite prostor namenjen vašim mirisnim predmetima.

Savet: Postoji toliko mnogo dobavljača maloprodajnih mirisa. Preporučujemo vam da odaberete odličnu liniju koja može biti malo skuplja. Potrošači znaju za kvalitet, a sa mirisom je sve o primamljivom mirisu.

3. Čokolade

Iako čokolade u malom preduzeću ne gravitiraju potrošačima koliko drugi pomenuti artikli, i dalje se osećamo kao da čokolada zaslužuje mesto broj 3. Čokolade i cveće idu ruku i ruku i najvažnije je pronaći pravog dobavljača vaših čokolade. Cvećare koje su nudile vrhunske čokolade i pravilno ih plasirale na tržište su zapravo ostvarile značajan profit.

Ponudite vrhunske kvalitetne čokolade. Male i velike lepo prikazane čokoladice.
Kupite razne pojedinačno upakovane čokolade. Vaši korisnici će verovatno uživati u jednom slatkom zalogaju čokolade nego u celoj kutiji. Čuvajte ih pored mesta za odjavu.
Prodajte pakete koji uključuju veliku ponudu cveća i čokolade. Dobra je ideja da uključite i druge artikle koje prodajete, kao što je parfem.

2. Jedinstvene sadnice

Sadnjaci su sada u modi! Uzmite prelepe zelene biljke i dodajte ih u jedinstvene sadilice. Jedinstvene žardinjere mogle bi da imaju mesto ispod kućnog dekora, međutim, toliko su ogromne da smo smatrali da je prikladno da im damo mesto sami.

Zidne viseće sadilice od cinka – vau, ovo je apsolutno spektakularno i takvo prisustvo. Ovo će sigurno privući kupce i impulsivne kupovine donoseći ogroman profit.
Keramičke sadnice za životinje u zabavnim modernim bojama. Ovo su super zabavne i verovali ili ne, tako popularne. Najviše se kupuju lame, lisice, ježevi i kornjače. Ovi imaju moderan štih.
Svi beli akcenti su već neko vreme popularni, ali kod ovih sadnica obratite veliku pažnju na tečne oblike i neobičan organski izgled.
Viseće sadilice – govorimo o visećim sadilicama sa žutim, plavim, belim i sivim bojama.
Zidne sadilice omogućavaju kupcu da napravi biljnu umetnost. Ovo je novi trend za koji vidimo da se zadržava već duže vreme. Siva i bela su najpopularnije boje.

1. Terarijumi za sukulente

Sukulenti dobijaju mesto broj 1. Dok sam kupovao u prodavnici vrhunskog kućnog dekora/nameštaja, bilo je sukulenata i sočnih terarijuma na prodaju. Pored činjenice da ova kućna radnja sada prodaje žive biljke, mnogi kupci su lebdeli nad njima i stavljali ih u svoja kolica.

U rasponu cena su bili mali terarijumi od 48,00 dolara i više od 150,00 dolara. Nije ni čudo što prodavnice kućnog dekora skaču na sokulente i prodaju sukulente i ostvaruju ogroman profit.

Ponudite različite pojedinačne sukulente na prodaju.
Izložite sočne terarijume oko izložbenog salona cvećara.
Obratite posebnu pažnju na plovila kojoj kupci gravitiraju.
Sukulenti su sjajni pokloni za muškarce i žene i veliki su hit u preduzećima.
Ako je moguće, iznesite svoje sukulente napolje, kako biste privukli saobraćaj u svoju cvećaru.
Ponudite viseće terarijume. Osim što se odlično prodaju, izgledaju tako lepo kada su izložene u vašoj cvećari.