Uvek je zabavno crpiti inspiraciju za sopstveni posao od drugih, a danas upravo to radimo! U svakom uglu sveta, bez obzira na to kojim jezikom se govori, koja vrsta kuhinje se jede ili kakav je način života, cveće je univerzalno omiljeno.

Cvećare prikazane u nastavku inspirišu cvećare širom sveta da stvore svoje prelepe prostore, prepune cvetova. Postizanje cvjetnog prostora vrijednog nesvjestice u vlastitoj radnji može izgledati zastrašujuće, ali to zapravo nije tako teško učiniti kada se posvetite tome. Hajde da pogledamo neke od karakteristika koje definišu inspirativne fotografije i naučimo šta ih čini tako inspirativnim.

Ima toliko stvari koje treba voleti u ovom prostoru! Od visećeg cveća koje pruža zanimljiv i lep komad do kontrastnih crno-belih podova, to je prodavnica koja vam odmah privuče pažnju.

Sledeći imamo ovaj hrabar i svetao izgled koji su objavili The Farm Chicks. Između prelepog, svetlog cveća raspoređenog u bukete različitih veličina i lepo urađenog menija na tabli, ovaj prostor je definitivno vredan nesvesti.

Ovaj prostor, kako ga deli La Menagare, je pomalo rustikalan i veoma lep. Drveni apotekarski ormarić i žičana rasveta su postavljeni pored biljaka i cveća. Volimo upotrebu zelenila u ovoj radnji da pružimo veću dubinu i prelepo stilizovane police iza glavnog dela da dodamo još nešto estetici.

Viseće sušeno cveće stvara jedinstvenu estetiku i deluje kao savršen komad za ovu minimalističku radnju, što dokazuje da pravljenje nečeg aspirativnog ne znači nužno da morate preći preko.

Svallovs & Damsons su uradili tako lep posao stvarajući sanjiv prostor, kao što je prikazano. Umetnički zid galerije koji igra na cvetnu temu ima vintage osećaj i definitivno vam upada u oči čim uđete u prostor.

Estetika je nešto na liniji organizovanog haosa. Apotekarski orman sa cvećem koje izbija iz nekih fioka, rasvetnim elementima koji se nalaze na vrhu i torbama i kontejnerima koji uokviruju prostor je prometno, ali lepo dizajnirano. Verovatno je da je vlasnik prodavnice morao da izvrši neke pokušaje i greške da bi dobio taj savršeno stilizovani „organizovani haos“, ali krajnji rezultat izgleda apsolutno neverovatno.

 

Konačno, još jedan primer radnje vredne nesvestice koja će sigurno inspirisati. Različiti slojevi cvetnih aranžmana u teksturiranim vazama daju pravu izjavu. Takođe je zabavno videti kako je cveće organizovano po bojama da bi se stvorila duga cvetova.

Šta čini cvetni prostor vredan nesvesti?

Jedna od stvari koja čini ove prostore tako vrednim padanja je očigledna posvećenost vlasnika prodavnice njihovoj estetici. Generalno, neke prodavnice imaju svetliju i prozračniju estetiku, dok druge uključuju svetle i smele boje. Druge prodavnice imaju raspoloženiju estetiku koja sadrži zemljane tonove. Predviđena estetika se odmah razume u trenutku kada vidite prostor, što pokazuje posvećenost vlasnika tom celokupnom izgledu.

Drugi način da se stvori prostor dostojan nesvesti je korišćenje delova izjave. Na fotografijama koje smo predstavili, nekoliko njih ima komade koji odmah privlače vašu pažnju kada uđete u prostor. Ovakvi artikli izdvajaju vašu radnju i takođe su impresivni za kupce.

Ovo je spoljašnji deo prelepog prostora, i vov da li to daje izjavu! Ovaj cvetni luk iznad vrata je tako privlačan u ombre ružičastom dizajnu. Pletene korpe sa biljkama i preplavljenim lozama i velikim zasađenim aranžmanima u sredini su kao znak interpunkcije na oba kraja luka, što ovo čini apsolutno lepim prikazom cveća i biljaka.

Kako da crpite inspiraciju iz ovih prodavnica i fotografija

Naravno, ove prodavnice su inspirativne i ove fotografije su zabavne za gledanje, ali kako možete da se oslonite na ovu inspiraciju da svoj prostor učinite još boljim?

Jedan od načina da to uradite je da prepoznate elemente inspirativnih fotografija koji najviše govore o vama i vašem brendu.