Organizovanje isporuke cveća na Balkanu, a kamoli organizovanje isporuke cveća na Balkanu iz inostranstva, tradicionalno može biti malo pogođeno i promašeno. Napori malih, nezavisnih cvećara porasli su u poslednjih 10-ak godina, ali ostaje da su ‘cvećari’ koje ćete najverovatnije naći na vrhu pretraživača zaista relejne korporacije sa velikim budžetima i pametnim marketinškim trikovima, ali ne mnogo stvarne ljubavi prema vama, mušteriji.

To smo mi, mali momci koje želite da tražite najbolji rezultat, ali mi smo mešoviti, oprostite na igri reči, pa evo naša tri najbolja saveta za odabir cvećara na Balkanu koji će vam organizovati isporuku cveća kada ste milion milja daleko.

Ono što vidite retko je ono što dobijete

Možete li da zamislite kako ulazite u modni butik, isprobavate neki predmet, kupujete ga, a zatim vam asistent doda nešto nejasno slično da ponesete kući? Ne? Baš tako. Takođe se čini da je to očigledno pogrešno za nas, ali je zapravo prilično standardno u industriji isporuke cveća. Neverovatno, postoje čak i kompanije koje se okreću oko ovog modela, možda više odražavajući vrednosti rasipništva određenog tržišnog segmenta, a ne bilo šta drugo.

Za one koji ne vole iznenađenja, kao većina naših kupaca, dobar cvećar koji će vam ponuditi bezbrižnost da znate koje cveće dobijate kada kupujete, a koje šaljete kada dajete . Teško revolucionarno.

Postoji jedan veliki problem sa ovim za cvećare uopšte – naporan rad. Svi imamo posla sa svežim proizvodom i kupovna moć između cvećara uveliko varira, kao i dostupnost. Kada jedan cvećar potroši više od drugog cvećara kod uzgajivača ili veletrgovca, verovatno će dobiti raspodelu koja je bila zakazana za drugog cvećara ako se zalažu za to. Način da zaobiđu ovo je da neki cvećari stave poruku upozorenja preko porudžbine u svojoj internet prodavnici, savetujući da će ono što pošaljete izgledati slično fotografiji na koju se pozivate, ali vi zaista nemate pojma, a u stvarnosti retko i hoće.

Ponosni smo što zaista naporno radimo kako bismo se uverili da naš proizvod odgovara našim fotografijama, a ako to ne učinimo, uvek ćemo vas pozvati ili poslati e-poštom da bismo vas obavestili o bilo kojoj zameni. To se dešava samo nekoliko puta godišnje, ali može se desiti. Što vodi do tačke 2…

Sunce uvek sija, ali pola nas uvek spava!

Sada ste u inostranstvu i sa zadovoljstvom naručujete svoju isporuku cveća na Balkanu za tu posebnu osobu u posebnoj prilici. Šanse su da ćemo imati razliku u vremenskoj zoni koja može uticati na tok komunikacije, ako to uopšte bude neophodno. Vrući savet ovde je da pazite na svoj nalog e-pošte dok ne dobijete našu potvrdu isporuke. E-pošta se pokazala kao najpogodniji i najpouzdaniji način da ostanemo u kontaktu sa našim inostranim kupcima, posebno ako dođe do problema sa isporukom. (Pročitajte više naših konkretnih saveta o isporuci cveća).

Proverite garanciju cvećara

Ako garancija nije očigledna na veb lokaciji, trebalo bi da pogrešite na strani opreza. Provera onlajn recenzija može pomoći, ali oni takođe mogu biti zatrpani komentarima ljubomornih konkurenata ili bivšeg osoblja sa sekirom za mlevenje. Ili u našem slučaju, uznemireni kurir koji čak nije radio za nas! Izvinite, skrenuli smo… više o tome možda u nekom drugom postu! Za razliku od bilo kog drugog poklona koji možete poslati, cveće će imati najveći uticaj. Kvaka je u tome što su za razliku od gotovo bilo kog drugog proizvoda najpokvarljiviji. Ali kako da znate da li oni nisu ispravni kada se isporuče ili nisu ono što ste naručili? Odgovor je da pitate cvećara za sliku ako ste uopšte zabrinuti. To nije norma, ali većina cvećara će se obavezati.

Ovo takođe vodi nazad do te jasno dostupne garancije. Većina primalaca neće želeti da vam pomene da je cveće propalo u roku od nekoliko dana bez razloga, ili da se kurir sapleo i bacio na ulazna vrata dok je bio u vazduhu, pa će najverovatnije otići u veb-sajt cvećara, gde opet, garancija treba da bude jasno vidljiva kako bi mogli da se obrate direktno cvećaru da organizuju razmenu, ili šta god da cvećara nudi da popravi takvu situaciju.

Nadamo se da će vam naša 3 najbolja saveta pomoći kada organizujete dostavu cveća u Beogradu i da stvorite lepu, dugotrajnu vezu sa talentovanim i pouzdanim cvećarom iz Beograda.