Danas bih želeo da pokrijem zašto su rukopisne kartice bolje od štampanih i saveti za poboljšanje vašeg rukopisa!

U današnje vreme, svi počinju da se oslanjaju na tehnologiju. Niko ne koristi svoj mozak da shvati kako da dođe kući ako može da koristi Google mape jer – da se suočimo s tim – ne moraju. Tehnologija je divno sredstvo, ali takođe menja način na koji funkcionišu mnoge industrije. Na primer, kao cvećar, da li još uvek rukom pišete sve svoje karte za bukete ili koristite štampač?

Možda će vas iznenaditi, ali rukopisne kartice su i dalje najbolji način, a za to postoji niz razloga.

Rukopisno v. štampa

Možda mislite da je odgovor očigledan zašto štampanje isključuje ruke pisane kartice, ali osim vremena koje morate da posvetite pisanju rukom, nema toliko prednosti kao što mislite. Kartice za rukopis vam omogućavaju jedinstvenu priliku da dodate štih i sprečite nezgode. Evo naša tri glavna razloga zašto rukopis pobeđuje.

Smanjite greške

Koliko puta vam se ikada dogodilo da se klijent požali da ste pogrešno dobili poruku na njihovoj odštampanoj kartici? Ponekad klijenti sami prave greške u kucanju kada šalju poruku (bilo na mreži ili lično). Kada ručno napišete sve karte, to bi moglo dodati malo vremena vašem danu, ali takođe vodite računa o tome da svaku vašu narudžbu dobijete tačno prvi put kada to uradite. Čini nam se vrednim toga!

Lični pečat

Ima nešto posebno u rukopisu. Na primer, niko ne ceni recepte koje ima a koji su otkucani, oni čuvaju one koje imaju u rukopisu svoje prabake koji se prenosi generacijama. Štampana kartica je način da se obezbedi uredno i čitko pisanje, ali nije nimalo lično. Kada odvojite vreme da ručno napišete svoje karte, dodajete lični štih sa kojim će drugi cvećari teško da se takmiče.

Povežite se sa kupcima

Možda je ovo više za vas nego za bilo koga drugog, ali pisanje kartica u svoju ruku je jedan od najboljih načina da ostanete povezani sa svojim klijentima. Ko kome šalje cveće? Da li je neko prošao? Da li se neko ženi ili ima bebu? Ne samo da imate mušterije koji dolaze da kupe cveće svaki dan – imate stvarne ljude sa životima i pričama. Pisanje njihovih poruka je način da ostanete povezani sa malim uticajem koji imate.
Saveti za poboljšanje rukopisa

Možda ste mislili: „Naravno, napisao bih svoje karte, ali moj rukopis je užasan.“ Ne brinite! Može biti teško osećati se kao da ćete moći da uredno napišete svaku karticu ako ste se uvek mučili sa svojim rukopisom, ali postoje saveti i trikovi koji vam mogu pomoći da poboljšate svoj rukopis.

Uzmi dobru olovku. Ovo je olovka koja dobro leži u vašoj ruci. Ne izlazite i kupujte najskuplju olovku na tržištu ili olovku za kaligrafiju koju ne znate da koristite. Samo vam treba nešto u šta ćete se osećati samopouzdano.
Ostanite opušteni. Jedna od grešaka koju ljudi prave sa rukopisom je previše napeto. Održavanje opuštenog držanja je važno kako vas ruka ne boli nakon samo nekoliko karata. Uverite se da vam mišići nisu preterano savijeni, da vam nokti nisu beli i da ne hvatate olovku.
Vežbajte pre nego što uradite. Svi imamo tendenciju da budemo uznemireni i želimo da uskočimo u glavni događaj, ali odvajanje vremena za zagrevanje ruke može biti od koristi kada je u pitanju rukopis. Vežbajte lepa slova (bilo štampana ili kurzivna) koja će vas pripremiti za kartice koje ćete kreirati za kupce.
Podesite papir ako je potrebno. Ne osećajte potrebu da držite karticu pod savršenim uglom od 180 stepeni ako vam to nije potrebno. Iako ste možda ovako bili obučeni u školi, imate potpunu slobodu da prilagodite karticu kako biste osigurali da vaš rukopis izgleda najbolje što može.
Vežbajte, vežbajte i još malo vežbajte. Jesmo li spomenuli praksu? Naravno, možda neće biti najzabavnije koje ste ikada imali, ali vežbanje rukopisa je najbolji način da se poboljša. Moći ćete da vidite kako se vaša forma poboljšava i postaje urednija svakim danom.

Poslednje misli

Kartice za rukopis u početku mogu zvučati kao gnjavaža, ali kada kreirate lični način da se povežete sa klijentima i sprečite greške, to je pobeda svuda. Ako ste zabrinuti za pružanje kartica profesionalnog izgleda kupcima bez štampača, nemojte se plašiti! Postoji mnogo saveta za rukopis koji vam mogu pomoći. Samo zapamtite da vežbate, vežbajte, vežbajte!