Naši jednostavni saveti kako da aranžirate uskršnje cveće..

Uvek je lepo imati cveće oko kuće, posebno za Uskrs. Ako je to poklon ili poslastica za vas, uvek želimo da maksimalno iskoristimo naše rezano cveće i važno je da sledite uputstva za negu kako biste osigurali da vaše cveće duže ostane sveže. Ne samo ovo, već želimo da i oni izgledaju prelepo u svojoj vazi, a neki od nas su pomalo izgubljeni kada je u pitanju aranžiranje cveća, pa smo mislili da ćemo vam dati četiri jednostavna saveta koje treba da pratite kada vaše cveće stigne kući.

1 – Priprema

Prvi i jedan od najvažnijih koraka je priprema cveća. Ovo uključuje podrezivanje stabljika pod uglom, uklanjanje svih listova koji će pasti ispod vodene linije, osiguravanje da je vaša vaza čista i napunjena svežom vodom i hranom za cveće, zajedno sa uklanjanjem svih zaštitnih latica ako vaš buket uključuje ruže. Uputstva za negu potražite na našem blogu Kako se brinuti za rezano cveće, ovde se nalaze uputstva korak po korak kako biste bili sigurni da je vaše cveće dobro negovano i duže sveže.

2 – Dodajte lišće

Da biste započeli aranžiranje, moraćete da napravite osnovu za rad. Da bismo to uradili, počinjemo tako što prvo dodajemo lišće i zelenilo. Ovo će vam pomoći kada postavljate veće cveće u sledećim koracima. Jednostavno stavite zelenilo ili bobice poput gornjeg buketa u vazu. Nema potrebe da budete nervozni oko ovog dela, jer kada dodajete veće cveće, moći ćete da radite sa ovim i da ih premestite na odgovarajuće mesto.

3- akcentno cveće

Sledeći korak je da dodate svoje manje cveće. Ovo će vam pomoći da popunite aranžman, postavite ih u i oko lišća. Ravnomerno ih rasporedite u vazi između zelenila. Odlična stvar u vezi sa aranžiranjem cveća je to što možete da pomerate stvari da biste dobili svoj prikladan izgled.

4 – Veliki cvetovi

Poslednji savet je da dodate svoje najveće cveće. Ovo će biti centralna tačka vašeg aranžmana, uvek pokušajte da koristite neparne brojeve, oni su odavno najavljeni od strane dizajnera i stilista kao magične brojeve koje treba primeniti na enterijere i vinjete kako bi izgledali još bolje. Parni brojevi stvaraju simetriju, ali neparni stvaraju interesovanje. Neparan broj detalja je efikasniji u hvatanju vašeg pogleda. Postavite svoje centralno cveće u i oko cveća sa naglaskom. Uvek pokušajte da ih ravnomerno rasporedite i držite svoje najveće cvetove na udaljenosti od četiri prsta.

Nadamo se da vam je ovo pomoglo pri aranžiranju uskršnjeg cveća. Odlična stvar u vezi sa Appleiard cvećem je to što već stiže sređeno i spremno za izlaganje, ali znamo da je lako izgubiti originalni aranžman ako sledite naše savete za negu, nadamo se da će vam ovi jednostavni saveti pomoći da lepo predstavite svoje cveće ako se to dogodi . Ako želite da počastite voljenu osobu ili da ukrasite svoj dom cvećem ovog Uskrsa, imamo prelepu ponudu Uskršnjeg cveća, naše cveće savršeno se uklapa u priliku i predstavlja prelep uskršnji poklon. Nadamo se da su naši saveti korisni i da imate divan Uskrs!